Supa crema de sparanghel si mazare verde este o supa crema de vara usor de facut, satioasa, perfecta pentru un pranz consistent si special care pune in valoare sparanghelul, un ingredient mai putin obisnuit la noi. Garnitura de slaninunta si crutoane crocante adauga savoare supei, in timp ce smantana proaspata o face catifelata.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute
600mlsupa de pui sau de legume
8-9 fire de ceapa verde
450grmazare congelata
150grtulpini mici de sparanghel
sare si piper negru
3felii subtiri de bacon, fara sorici
1-2 linguri de ulei vegetal
2felii de paine veche de o zi
3linguri de smantana
1
Mod de preparare:
Se pregateste supa de pui sau legume, ori daca preferati sau va grabiti, puteti folosi supa din concentrat de pui sau legume.
2
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt inclusiv frunzele verzi.
3
Sparanghelul se spala, se indeparteaza partea lemnoasa, taiem varfurile si le punem deoparte, iar restul tulpinelor le vom toca in bucati mari.
4
Se pune supa pe foc, se adauga ceapa verde toacata, mazarea congelata si le vom da in clocot.
5
Adaugam apoi in supa bucatile de sparanghel tocate cu putina sare. Acoperim supa cu un capac si fierbem 10-15 minute, pana cand sparanghelul este fraged.
6
Cand mazarea si sparanghelul sunt moi adaugam varfurile de sparanghel si le vom fierbe incet, timp de 5 minute, pana devin fragede.
7
Scoatem varfurile de sparanghel din supa si le vom pastra deoparte pentru servit.
8
Inchidem focul si turnam supa in recipientul pentru pasat.
9
Pasam cat mai fin supa cu un blender de bucatarie sau vertical, daca doriti un pic mai subtire mai adaugati supa.
10
Potrivim supa cu sare si piper dupa gust si apoi supa este gata.
11
Feliutele de bacon se pun intr-o tigaie si se frig pana ce se fac crocante si rumene.
12
Se pun apoi deoparte pe o farfurie.
13
Daca in tigaie nu a ramas destula grasime de la bacon, adaugam in tigaie 1-2 linguri de ulei vegetal si il vom incinge. Taiem painea in cubulete si o prajim 2-3 minute la foc iute, intorcand-o pe toate partile pana se rumeneste.
14
Se scurge apoi de ulei pe prosoape de hartie.
15
Se toarna supa in farfurii incalzite.
16
Se pune in fiecare farfurie smantana proaspata si se invarte cu lingurita. Se presara deasupra bucatele de slaninuta crocanta, se adauga varfuri de sparanghe si se rasneste piper proaspat.
17
Se serveste fierbinte alaturi de crutoane, grisine sau biscuiti sarati, puteti presara si un pic de patrunjel verde tocat marunt.
18
Simplu si usor de preparat supa crema de sparanghel cu mazare se face intr-o clipita si ne va oferi o multime de vitamine si fibre, fiind absolut delicioasa.
Pofta mare!
Ingrediente
600mlsupa de pui sau de legume
8-9 fire de ceapa verde
450grmazare congelata
150grtulpini mici de sparanghel
sare si piper negru
3felii subtiri de bacon, fara sorici
1-2 linguri de ulei vegetal
2felii de paine veche de o zi
3linguri de smantana
Indicații
1
Mod de preparare:
Se pregateste supa de pui sau legume, ori daca preferati sau va grabiti, puteti folosi supa din concentrat de pui sau legume.
2
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt inclusiv frunzele verzi.
3
Sparanghelul se spala, se indeparteaza partea lemnoasa, taiem varfurile si le punem deoparte, iar restul tulpinelor le vom toca in bucati mari.
4
Se pune supa pe foc, se adauga ceapa verde toacata, mazarea congelata si le vom da in clocot.
5
Adaugam apoi in supa bucatile de sparanghel tocate cu putina sare. Acoperim supa cu un capac si fierbem 10-15 minute, pana cand sparanghelul este fraged.
6
Cand mazarea si sparanghelul sunt moi adaugam varfurile de sparanghel si le vom fierbe incet, timp de 5 minute, pana devin fragede.
7
Scoatem varfurile de sparanghel din supa si le vom pastra deoparte pentru servit.
8
Inchidem focul si turnam supa in recipientul pentru pasat.
9
Pasam cat mai fin supa cu un blender de bucatarie sau vertical, daca doriti un pic mai subtire mai adaugati supa.
10
Potrivim supa cu sare si piper dupa gust si apoi supa este gata.
11
Feliutele de bacon se pun intr-o tigaie si se frig pana ce se fac crocante si rumene.
12
Se pun apoi deoparte pe o farfurie.
13
Daca in tigaie nu a ramas destula grasime de la bacon, adaugam in tigaie 1-2 linguri de ulei vegetal si il vom incinge. Taiem painea in cubulete si o prajim 2-3 minute la foc iute, intorcand-o pe toate partile pana se rumeneste.
14
Se scurge apoi de ulei pe prosoape de hartie.
15
Se toarna supa in farfurii incalzite.
16
Se pune in fiecare farfurie smantana proaspata si se invarte cu lingurita. Se presara deasupra bucatele de slaninuta crocanta, se adauga varfuri de sparanghe si se rasneste piper proaspat.
17
Se serveste fierbinte alaturi de crutoane, grisine sau biscuiti sarati, puteti presara si un pic de patrunjel verde tocat marunt.
18
Simplu si usor de preparat supa crema de sparanghel cu mazare se face intr-o clipita si ne va oferi o multime de vitamine si fibre, fiind absolut delicioasa.
Pofta mare!