Trufe

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Din pandispan sau cozonac puteti realiza cele mai gustoase prajituri trufe facute in casa. Trufele sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt si le puteti consuma ca desert in orice moment al zilei.

Randamente15 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute
 200 gr ciocolata alba
 120 gr pandispan sau cozonac
 3 linguri de rom ( alcool )
Pentru decor
 200 gr ciocolata neagra
 fulgi de migdale
 coaja de portocala confiata (optional)
 cacao
 bombonele pentru decor
1

Mod de preparare
Taiem marunt ciocolata alba ( eu am avut amestec si am zis sa o folosesc), o punem intr-o craticioara si o topim la bain-marie. Intre timp, sfaramam cozonacul sau pandispanul si il stropim cu rom (alcool).
Amestecam bine cu mainile.

2

Cand ciocolata s-a topit, o turnam pe pandispan sau cozonac si o incorporam cu o lingura sau spatula.

3

Amestecam bine si lasam compozitia sa se raceasca.

4

Apoi formam trufele, fie le trecem prin ciocolata neagra topita la bain-marie si le decoram dupa gust si fantezie.

5

Cie le puteti lasa asa fara sa le treceti prin ciocolata, asa cum am facut si eu si le decoram cu fulgi de migdale prajite, fulgi de nuca de cocos, coaja de portocale confiata, cacao, sau bombonele pt decor.

6

Va asigur ca sunt niste prajituri super gustoase si le puteti crea usor chiar si din pandispanul ramas nemancat sau cozonacul pe care nu-l mai doreste nimeni si s-a uscat.
Pofta buna!

Ingrediente

 200 gr ciocolata alba
 120 gr pandispan sau cozonac
 3 linguri de rom ( alcool )
Pentru decor
 200 gr ciocolata neagra
 fulgi de migdale
 coaja de portocala confiata (optional)
 cacao
 bombonele pentru decor

Indicații

1

Mod de preparare
Taiem marunt ciocolata alba ( eu am avut amestec si am zis sa o folosesc), o punem intr-o craticioara si o topim la bain-marie. Intre timp, sfaramam cozonacul sau pandispanul si il stropim cu rom (alcool).
Amestecam bine cu mainile.

2

Cand ciocolata s-a topit, o turnam pe pandispan sau cozonac si o incorporam cu o lingura sau spatula.

3

Amestecam bine si lasam compozitia sa se raceasca.

4

Apoi formam trufele, fie le trecem prin ciocolata neagra topita la bain-marie si le decoram dupa gust si fantezie.

5

Cie le puteti lasa asa fara sa le treceti prin ciocolata, asa cum am facut si eu si le decoram cu fulgi de migdale prajite, fulgi de nuca de cocos, coaja de portocale confiata, cacao, sau bombonele pt decor.

6

Va asigur ca sunt niste prajituri super gustoase si le puteti crea usor chiar si din pandispanul ramas nemancat sau cozonacul pe care nu-l mai doreste nimeni si s-a uscat.
Pofta buna!

Note

Trufe
(Visited 154 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *