Naut cu ciolan afumat la Slow cooker

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Mancarea de naut cu ciolan afumat pregatit la slow cooker este ideala atunci cand nu ai timp prea mult de gatit, sau cand mergi la serviciu si vrei sa ai mancarea gata cand te intorci acasa. Eu ador sa gatesc la acest aparat, mancarea se pregateste incet, este gustoasa, ingredientele se fierb foarte bine si raman intregi fara a se dezintegra, astfel ca obtinem si un aspect frumos al mancarii.

naut cu afumatura
Randamente4 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare6 oreTimp total6 ore 20 minute
 500 gr naut inmuiat
 500 gr ciolan afumat
 1 ceapa
 2 morcovi
 4 catei de usturoi
 1 ardei gras rosu
 2 rosii
 200 ml rosii passate
 1 legatura de patrunjel verde
 1 lingurita de turmeric sau curcuma
 2 lingurite de boia dulce
 0.5 lingurita de curry
1

Mod de preparare:
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa rece, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi si naut conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa.

naut inmuiat

2

Cantarim ingredientele de care avem nevoie. Morcovii se curata, se spala, ardeii se spala, se curata de codite si seminte. Usturoiul se curata, se spala, ceapa se curata , se spala, rosiile se spala.

ingrediente -naut cu ciolan

3

Taiem rondele morcovii, ceapa o tocam solzisori, usturoiul il feliem, ardeii se toc marunt.

morcov ardei ceapa

4

Taiem afumatura in cubulete, scurgem nautul din apa clocotita. Pregatim condimentele: boia, curry, eu am folosit si o lingura de turmeric, se mai numeste si curcuma, este un condiment pe care vi-l recomand sa-l aveti in casa, mie imi place sa-l adaug la salata de varza murata, iese deliciasa, si merge excelent cu aceasta mancare de naut.

naut inmuiat

5

Feliem rosiile in bucati si le adaugam peste sosul de rosii passate.

rosii pasate

6

In oala Crock Pot adaugam mai intai nautul inmuiat si bucatile de afumatura.

naut si ciolan

7

Completam cu legumele tocate si condimentele.

ingrediente la naut

8

Peste toate ingredientele vom pune sosul de rosii apoi vom turna apa cat sa le acopere. Punem capacul, setam programul de gatire la 6 ore, pe treapta inalta high. Eu initial am setat pentru patru ore si am constatat ca nautul mai mergea un pic fiert, asa ca am mai marit timpul cu doua ore.

sosul de rosii la naut

9

Cand este aproape de final, adaugam sare si piper dupa gust, recomand sa adaugati sarea la urma deoarece aceasta intareste nautul in timpul fierberii.
Mancarea de naut cu afumatura are un gust foarte apropiat de cel al iahniei de fasole. Este foarte gustoasa, hranitoare si satioasa. Se poate servi cu muraturi de sezon, salata de varza murata, gogosari in otet, sfecla rosie in otet sau castraveti in otet.
Pofta buna!

naut cu afumatura

Ingrediente

 500 gr naut inmuiat
 500 gr ciolan afumat
 1 ceapa
 2 morcovi
 4 catei de usturoi
 1 ardei gras rosu
 2 rosii
 200 ml rosii passate
 1 legatura de patrunjel verde
 1 lingurita de turmeric sau curcuma
 2 lingurite de boia dulce
 0.5 lingurita de curry

Indicații

1

Mod de preparare:
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa rece, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi si naut conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa.

naut inmuiat

2

Cantarim ingredientele de care avem nevoie. Morcovii se curata, se spala, ardeii se spala, se curata de codite si seminte. Usturoiul se curata, se spala, ceapa se curata , se spala, rosiile se spala.

ingrediente -naut cu ciolan

3

Taiem rondele morcovii, ceapa o tocam solzisori, usturoiul il feliem, ardeii se toc marunt.

morcov ardei ceapa

4

Taiem afumatura in cubulete, scurgem nautul din apa clocotita. Pregatim condimentele: boia, curry, eu am folosit si o lingura de turmeric, se mai numeste si curcuma, este un condiment pe care vi-l recomand sa-l aveti in casa, mie imi place sa-l adaug la salata de varza murata, iese deliciasa, si merge excelent cu aceasta mancare de naut.

naut inmuiat

5

Feliem rosiile in bucati si le adaugam peste sosul de rosii passate.

rosii pasate

6

In oala Crock Pot adaugam mai intai nautul inmuiat si bucatile de afumatura.

naut si ciolan

7

Completam cu legumele tocate si condimentele.

ingrediente la naut

8

Peste toate ingredientele vom pune sosul de rosii apoi vom turna apa cat sa le acopere. Punem capacul, setam programul de gatire la 6 ore, pe treapta inalta high. Eu initial am setat pentru patru ore si am constatat ca nautul mai mergea un pic fiert, asa ca am mai marit timpul cu doua ore.

sosul de rosii la naut

9

Cand este aproape de final, adaugam sare si piper dupa gust, recomand sa adaugati sarea la urma deoarece aceasta intareste nautul in timpul fierberii.
Mancarea de naut cu afumatura are un gust foarte apropiat de cel al iahniei de fasole. Este foarte gustoasa, hranitoare si satioasa. Se poate servi cu muraturi de sezon, salata de varza murata, gogosari in otet, sfecla rosie in otet sau castraveti in otet.
Pofta buna!

naut cu afumatura

Naut cu ciolan afumat la Slow cooker
(Visited 389 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *