Pilaf ( risotto ) din arpacas si praz cu pipote si inimi la tigaie

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Pilaful de arpacas (risotto) acompaniat de praz este o garnitura delicioasa pentru preparatele din carne dar poate fi servit si ca fel principal mai ales in zilele de post. Simplu sau alaturi de preparate din carne, acest pilaf din arpacas este absolut senzational, satios si delicios atat pt mesele de pranz sau cina cat si la mesele festive.

Randamente4 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute
 1 cana arpacas (200-250g)
 1 praz
 1 pahar de vin alb ( optional)
 1 l supa de legume sau de pui
 sare si piper dupa gust
 3 - 4 linguri de ulei de masline
 600 gr pipote si inimi
 sare si piper dupa gust
 2-3 catei de usturoi
1

Mod de preparare:
Prazul se curata de frunzele vestede si radacina, se spala.

2

Taiem prazul inclusiv frunzele in felii subtiri.

3

Arpacasul se alege de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci.

4

Pregatim supa de pui sau supa de legume, ori in lipsa de timp puteti folosi si supa instant din vegeta bio daca este posibil.

5

Punem prazul la calit in cateva linguri de ulei de masline la foc mediu.

6

Dupa 5 minute adaugam arpacasul si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Avem grija ca arpacasul si prazul sa nu se arda.
.

7

Adaugam 1 pahar de vin alb si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat.

8

Daca dorim sa renuntam la vin, incepem sa turnam supa calda direct peste arpacasul si prazul calite.
Dupa ce alcoolul este complet evaporat, adaugam cate 1 polonic de supa de legume sau de pui calda.
Cand supa este absorbita in totalitate de catre arpacas mai adaugam 1 polonic de supa si tot asa pana ce arpacasul se umfla ca orezul.
Arpacasul trebuie sa fie fiert complet dar in acelasi timp bobul nu trebuie sa aiba o consistenta pastoasa. Aproape de final adaugam sare si piper dupa gust.

9

Intre timp, pregatim pipotele si inimile, pe care le spalam in apa rece, nu este necesar sa indepartam grasimea pentru ca aceasta se va topi la prajire.

10

Intr-un wok sau cratita punem ulei la incins, cand uleiul s-a incins adaugam pipotele si inimile de pui, amestecam cu o paleta si acoperim cu un capac.
Le vom lasa la sotat si prajit la foc mediu. Important de stiut ca la sotare nu este necesar sa adaugati apa pentru ca vor lasa ele suficienta. Cand auzim ca sfaraie de prajit vom amesteca din cand in cand in ele.

11

Aproape de final adaugam sare, piper dupa gust si praf de usturoi sau usturoi tocat foarte fin. Dupa care stingem focul.

12

Arpacasul cu praz se poate servi atat simplu daca tineti post cat si ca garnitura alaturi de preparate din carne.

13

Eu am ales sa-l servesc alaturi de pipote si inimi prajite cu salata asortata din varza dulce alba si rosie, combinatia a fost excelenta. Dupa preferinte puteti adauga si branzeturi in pliaful de arpacas pentru o nota distincta apoi serviti imediat simplu sau ca preparate din carne.

14

Pofta mare!

Ingrediente

 1 cana arpacas (200-250g)
 1 praz
 1 pahar de vin alb ( optional)
 1 l supa de legume sau de pui
 sare si piper dupa gust
 3 - 4 linguri de ulei de masline
 600 gr pipote si inimi
 sare si piper dupa gust
 2-3 catei de usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Prazul se curata de frunzele vestede si radacina, se spala.

2

Taiem prazul inclusiv frunzele in felii subtiri.

3

Arpacasul se alege de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci.

4

Pregatim supa de pui sau supa de legume, ori in lipsa de timp puteti folosi si supa instant din vegeta bio daca este posibil.

5

Punem prazul la calit in cateva linguri de ulei de masline la foc mediu.

6

Dupa 5 minute adaugam arpacasul si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Avem grija ca arpacasul si prazul sa nu se arda.
.

7

Adaugam 1 pahar de vin alb si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat.

8

Daca dorim sa renuntam la vin, incepem sa turnam supa calda direct peste arpacasul si prazul calite.
Dupa ce alcoolul este complet evaporat, adaugam cate 1 polonic de supa de legume sau de pui calda.
Cand supa este absorbita in totalitate de catre arpacas mai adaugam 1 polonic de supa si tot asa pana ce arpacasul se umfla ca orezul.
Arpacasul trebuie sa fie fiert complet dar in acelasi timp bobul nu trebuie sa aiba o consistenta pastoasa. Aproape de final adaugam sare si piper dupa gust.

9

Intre timp, pregatim pipotele si inimile, pe care le spalam in apa rece, nu este necesar sa indepartam grasimea pentru ca aceasta se va topi la prajire.

10

Intr-un wok sau cratita punem ulei la incins, cand uleiul s-a incins adaugam pipotele si inimile de pui, amestecam cu o paleta si acoperim cu un capac.
Le vom lasa la sotat si prajit la foc mediu. Important de stiut ca la sotare nu este necesar sa adaugati apa pentru ca vor lasa ele suficienta. Cand auzim ca sfaraie de prajit vom amesteca din cand in cand in ele.

11

Aproape de final adaugam sare, piper dupa gust si praf de usturoi sau usturoi tocat foarte fin. Dupa care stingem focul.

12

Arpacasul cu praz se poate servi atat simplu daca tineti post cat si ca garnitura alaturi de preparate din carne.

13

Eu am ales sa-l servesc alaturi de pipote si inimi prajite cu salata asortata din varza dulce alba si rosie, combinatia a fost excelenta. Dupa preferinte puteti adauga si branzeturi in pliaful de arpacas pentru o nota distincta apoi serviti imediat simplu sau ca preparate din carne.

14

Pofta mare!

Pilaf ( risotto ) din arpacas si praz cu pipote si inimi la tigaie
(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *