Briosele pizza sunt foarte bune ca aperitive, ca gustari pentru o weekend-uri de dupa-amiaza, dimeneti sau intre mese cand ti-e pofta de ceva bun. Se prepara foarte rapid, sunt gustoase, usor de tinut in mana, nu ai nevoie de furculita sau cutit si sunt la indemana oricui.
De asemenea, merg de minune la picnicuri sau petreceri ca aperitive, dar si ca gustarica sau chiar la micul dejun, ori la pachet mai ales daca aveti de stat mult in trafic.
Mod de preparare:
Pentru aceste mini pizza, am hotarat sa prepar aluatul in casa. Desigur puteti achizitiona si aluat din comert.
Prepararea aluatului:
Intr-un pahar sau bol amestecam drojdia cu putina apa calda (nu fierbinte!), lasam 5 minute pana se dizolva bine.
In alt bol mai mare amestecam faina cu sarea apoi adaugam compozitia de drojdie.
Amestecam bine mai intai cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Apoi se framanta pe un blat de lemn, desigur puteti framanta si la masina de framantat aluat.
De preferat sa nu folosim faina la framantat, desi aluatul la inceput este mai lipicios, pe parcurs devine tot mai elastic si ferm, asa se dezvolta glutenul.
La final ungem aluatul cu putin ulei de masline, acoperim cu folie si lasam 2 ore la dospit.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua sau in trei. bucati.
Luam prima bucata si o transferam pe blatul de lucru impudrat cu faina.
Intindem cat mai subtire cu sucitorul, apoi decupam aluatul cu o forma rotunda de marimea briosei tavii.
Ungem tava de briose cu ulei cu ajutorul unei pensule. Apoi adaugam aluatul decupat in fiecare forma.
Pregatim sosul de pizza amestecand toate ingredientele pentru sos ( sos de rosii passate, ulei de masine, oregano, zahar, sare si un praf de piper).
Cand toate formele sunt umplute, ungem aluatul cu sosul de pizza cu ajutorul unei pensule. Nu trebuie sa punem prea mult sos pentru ca aluatul sa nu ramana crud.
Acum putem umple formele cu topping-ul preferat, eu am folosit 3 tipuri de mezeluri: cabanos, salam si ceafa afumata. In briosele de aluat am adaugat mai intai cateva ciuperci taiate marunt. De obicei acestea se aseaza deasupra tuturor ingredientelor pentru ca lasa apa, dar eu nu am pus multe asa ca le-am pus primele, plus ca fiind putine vor sta la baza tavii vor avea timp sa se gateasca, va da si suculenta pizzei.
Am umplut un rand de forme cu cabanos, un rand cu salam de Sibiu, un rand cu ceafa afumata, toate taiata un bucati mici.
Am pus apoi masline negre si verzi peste cabanos pentru ca e mai gras si maslinele verzi mai acrisoare.
La urma adaugam mozzarella sau cascaval.
Scoatem briosele din cuptor, le lasam un pic sa se raceasca apoi le transferam pe o farfurie sau un blat de lemn.
Se pot servi atat calde cat si reci, cu ketchup, sau alte sosuri dupa preferinte.
Briose pizza vor fi adorate de cei mici dar si de cei mari, pot fi folosite si pentru pachetel, sau ca aperitiv.
Se fac usor, repede, sunt tare gustoase, asa ca nu aveti nici un motiv sa le incercati.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru aceste mini pizza, am hotarat sa prepar aluatul in casa. Desigur puteti achizitiona si aluat din comert.
Prepararea aluatului:
Intr-un pahar sau bol amestecam drojdia cu putina apa calda (nu fierbinte!), lasam 5 minute pana se dizolva bine.
In alt bol mai mare amestecam faina cu sarea apoi adaugam compozitia de drojdie.
Amestecam bine mai intai cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Apoi se framanta pe un blat de lemn, desigur puteti framanta si la masina de framantat aluat.
De preferat sa nu folosim faina la framantat, desi aluatul la inceput este mai lipicios, pe parcurs devine tot mai elastic si ferm, asa se dezvolta glutenul.
La final ungem aluatul cu putin ulei de masline, acoperim cu folie si lasam 2 ore la dospit.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua sau in trei. bucati.
Luam prima bucata si o transferam pe blatul de lucru impudrat cu faina.
Intindem cat mai subtire cu sucitorul, apoi decupam aluatul cu o forma rotunda de marimea briosei tavii.
Ungem tava de briose cu ulei cu ajutorul unei pensule. Apoi adaugam aluatul decupat in fiecare forma.
Pregatim sosul de pizza amestecand toate ingredientele pentru sos ( sos de rosii passate, ulei de masine, oregano, zahar, sare si un praf de piper).
Cand toate formele sunt umplute, ungem aluatul cu sosul de pizza cu ajutorul unei pensule. Nu trebuie sa punem prea mult sos pentru ca aluatul sa nu ramana crud.
Acum putem umple formele cu topping-ul preferat, eu am folosit 3 tipuri de mezeluri: cabanos, salam si ceafa afumata. In briosele de aluat am adaugat mai intai cateva ciuperci taiate marunt. De obicei acestea se aseaza deasupra tuturor ingredientelor pentru ca lasa apa, dar eu nu am pus multe asa ca le-am pus primele, plus ca fiind putine vor sta la baza tavii vor avea timp sa se gateasca, va da si suculenta pizzei.
Am umplut un rand de forme cu cabanos, un rand cu salam de Sibiu, un rand cu ceafa afumata, toate taiata un bucati mici.
Am pus apoi masline negre si verzi peste cabanos pentru ca e mai gras si maslinele verzi mai acrisoare.
La urma adaugam mozzarella sau cascaval.
Scoatem briosele din cuptor, le lasam un pic sa se raceasca apoi le transferam pe o farfurie sau un blat de lemn.
Se pot servi atat calde cat si reci, cu ketchup, sau alte sosuri dupa preferinte.
Briose pizza vor fi adorate de cei mici dar si de cei mari, pot fi folosite si pentru pachetel, sau ca aperitiv.
Se fac usor, repede, sunt tare gustoase, asa ca nu aveti nici un motiv sa le incercati.
Pofta mare!