Cea mai buna inghetata este cea facuta in casa pentru ca se prepara usor si stim exact ce ingrediente folosim, iar gustul este ca cel al inghetatelor din comert. Inghetata de capsuni este un desert racoritor de vara pe care toata lumea il iubeste iar daca vrei sa pregatesti o inghetata de caspune fina si delicioasa fara ajutorul vreunei masini de inghetata aceasta este o reteta simpla si usor de urmat:
Archives Aperitive
Sushi cu foaie nori din bacon
Sushi este o mancare specifica bucatariei japoneze in care principalul ingredient este orezul. Baconul la sushi nu este unul din ingredientele obisnuite, insa eu l-am incercat si a iesit un preparat exceptional de bun. Sushi nu trebuie sa contina neaparat peste crud, putem combina diverse legume, diverse foi nori din legume, diverse tipuri de carne chiar si sosuri pentru ca in final sa obtinem un preparat inedit, gustos si apetisant. Aceste mini rulouri sushi cu bacon vor avea succes atat la mesele principale cat si la petreceri atunci cand le veti folosi ca aperitive pentru ca pe langa gustul minunat sunt sanatoase si aspectoase.
Sushi cu foaie nori din spanac
Orezul este leguma de baza in Japonia, iar silueta zvelta a japonezelor este rezultatul consumului mare de orez si peste.
Sushi este un fel de mancare de origine japoneza constand din orez gatit in otet de orez si zahar si facut in mod traditional cu peste crud (in special somon sau pastrav), desi le putem gasi si cu alte ingrediente rafinate, cum ar fi fructe de mare sau legume.
Astazi m-am gandit sa va prezint un preparat sushi inspirat din bucataria japoneza cu foaie nori din spanac si fara foaie din alge asa cum poate suntem obisnuiti sa mancam.
Gustul preparatului sushi cu foaie nori din spanac este la fel de delicios si gustos ca la cel cu alge, nu se mai simte intr-adevar gustul marin, insa daca are somon in umplutura nici nu sesizezi ca nu e cu foaie de alge.
Sarmalute in foi de varza chinezeasca – pane (prajite in ulei vegetal)
Este prima data cand pregatesc sarmalute pane si va pot spune ca am avut o experienta inedita. Sarmalutele de foi de varza chinezeasca cu carne de pui prajite pane, au iesit aromate, suculente si delicioase, cu o crusta usor crocanta ce au mers de minune alaturi de sosul de usturoi si ketchup. Daca va place mancarea chinezeasca o sa va placa si aceste sarmalute, care se pregatesc extrem de simplu, usor si intr-un timp foarte scurt.
Rulada din carne amestec porc-vita in stil de drob
Rulada cu carne amestec porc-vita in stil drob, este un aperitiv gustos, colorat, aromat si satios. O puteti servi acasa ori la petrecere, la un eveniment sau, pur și simplu, la pranz sau la cina alaturi de garniturile preferate. Rulada este foarte potrivita iernii, multumita Sarbatorilor, in plus, este usor de preparat intr-un timp relativ scurt.
Placinta cu branza feta si spanac fara framantare si dospire (Spanakopita)
Placinta cu branza feta si spanac fara framantare si dospire este ideala pentru atunci cand nu aveti timp sau chef sa framantati si sa lasati la dospit. Aluatul simplu folosit la aceasta placinta este ideal cand aveti pofta de o placinta rapida, delicioasa si usor de pregatit, in plus nu aveti nevoie nici de praf de copt si nici de drojdie pentru afanare, iar gustul este minunat asemanator cu cel de budinca.
Mititei din cartofi rulati in felii de vanata – vegan
Mititeii de cartofi infasurati in felii de vanata coapta este o mancare inedita, simpla, delicioasa si gustoasa, perfecta pentru zilele in care doriti sa tineti post ori preferati mancarea vegana. O sa va indragostiti de gustul si aroma lor.
Legume pane (tempura) – vegan
Legume pane (tempura) sunt un amestec delicios de legume cu crusta crocanta din aluat prajit pe care le puteti savura ca garnitura, topping sau aperitiv. Aceasta reteta vegetariana este usor de preparat cu legumele noastre preferate prin scufundarea lor intr-un aluat simplu facut cu apa foarte rece si faina. Tempura este un fel de mancare traditional japonez si consta in prajirea in baie de ulei a unor bucati (legume, peste sau fructe de mare) tavalite in prealabil printr-un aluat special.
Zacusca de ciuperci
Zacusca de ciuperci se pregateste foarte usor si este extrem de delicioasa, dulce, aromata si perfecta atat pentru mesele principale, pentru pachet, cat si ca aperitive, gustarele de-a lungul zilei, de asemenea o puteti servi si pe perioada posturilor de peste an, fiind un aliment sanatos, hranitor si consistent.
Chiftele de dovlecei zucchinii
Chiftelele de dovlecei zucchinii sunt extrem de savuroase, gustoase si aromate au o textura moale si pufoasa si merg de minunune cu sosuri preferate si diverse salate. Se pot servi ca aperitiv dar si ca fel principal, sunt absolut delicioase.