Archives Aperitive

Sushi – maki, uramaki, nigiri

Sushi este un preparat japonez in forma de rulada, realizat din orez si umplut cu diverse ingrediente. Sushi nu e deloc greu sa-l realizeazi acasa, cu putina indemanare il poti prepara foarte usor si in bucataria ta. Sunt o multime de retete de sushi si le poti alege pe cele cu ingredientele cele mai potrivite pentru tine, sau de ce nu, poti adauga doar ingredientele preferate. Pentru a realiza sushi ai nevoie doar de alge marine si un covoras de bambus care ajuta la formarea rulourilor. Avantajul la sushi facut acasa este ca vei invata ceva nou si distractiv, iar sushi-ul va fi mai ieftin decat cel mancat la restaurant.

Read More

Albus de ou pane umplut cu galbenus si maioneza

O reteta diferita de oua umplute, cu putin mai multe ingrediente si mai multa culoare, albus de ou pane este un aperitiv usor de preparat, destul de rapid, atragatoare ca aspect, dar si extrem de delicioase ca gust. La oua umplute putem apela oricand, fie ca vrem o masa festiva, fie ca vrem pur si simplu o masa vesela si frumos decorata in familie.

Read More

Briose omleta

Daca va plac ouale, Briosele omleta sunt o ideie minunata pentru un mic dejun aratos si cu un gust diversificat, pot fi gatite din timp si refrigerate pentru momentul in care aveti nevoie de ele pentru a le manca.

Read More

Oua ochi in cuib de paine

Esti in pana de idei si nu stii cum sa-i convingi pe cei mici sa manance ou ochi la micul dejun, iata o idee care le-ar putea atrage pofta de mancare la prima ora. Oua ochi in cuib de paine, este usor de realizat, sunt gustoase, interesante si deosebite, intr-un timp relativ scurt veti avea un mic dejun minunat ce va fi apreciat de intrega familie.

Read More

Pizza briosa cu trio topping

Briosele pizza sunt foarte bune ca aperitive, ca gustari pentru o weekend-uri de dupa-amiaza, dimeneti sau intre mese cand ti-e pofta de ceva bun. Se prepara foarte rapid, sunt gustoase, usor de tinut in mana, nu ai nevoie de furculita sau cutit si sunt la indemana oricui.
De asemenea, merg de minune la picnicuri sau petreceri ca aperitive, dar si ca gustarica sau chiar la micul dejun, ori la pachet mai ales daca aveti de stat mult in trafic.

Read More

Drob de pui mozaic

Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Se poate pregati pe toata perioada anului nu doar de sarbatori, fiind un aperitiv extrem de gustos si excelent atunci cand aveti invitati si vreti sa pregatiti un preparat deosebit. Acest drob mozaic din carne de pui se prepara usor, este delicios si tare aspectos mai ales ca are din belsug si multe verdeturi, este o bunatate.

Read More

Salata de icre de caras

Salata de icre, un aperitiv de altfel extrem de gustos, este cunoscuta si sub numele icre batute, fiind un mod vechi de preparare a icrelor originare din peste de apa dulce. Salata de icre, se realizeaza extrem de simplu iar gustul este cu mult mai bun decat la icrele batute achizitionate din comert.

Read More

Chiftelute in crusta / parjoale simple

Chiftelutele in crusta sunt un fel de mancare extrem de usor de realizat, simpla, clasica, romaneasca si extrem de gustoasa.
Chiftelute in crusta sau parjoale asa cum stiau sa le faca bunicele noastre sunt extrem de simple dar cu un gust delicios, desi crocante la exterior sunt pufoase, fragede si aromate la interior.

Read More

Salata de oua fierte

Daca va plac ouale fierte si doriti sa le combinati intr-un preparat atunci incercati aceasta reteta de salata din oua fierte facuta din 5 ingrediente, pe cat este de simpla si usor de realizat pe atat e de gustoasa si cu siguranta o veti indragi.

Read More