Archives Cina

Orez prajit in stil japonez Yakimeshi

Orezul prajit in stil japonez se realizeaza usor dupa o reteta simpla si mai ales intr-un timp foarte scurt, este gustos, aromat si foarte satios. In traducere din japoneza „Yakimeshi” inseamna: orez prajit. Acest orez il puteti servi atat simplu cat si ca garnitura la diverse preparate din carne. Usor de pregatit, puteti sa-l serviti atat la cina cat si la pranz, in plus daca ramane surplus il puteti servi chiar si a doua zi chiar daca a stat la rece, e la fel de gustos.
Pofta mare!

Read More

Supa de pui cu taitei tricolor – la slow cooker

Supa de pui cu taitei de casa tricolor este o supa gustoasa datorita multitudinii de legume fierte incet dar si foarte aspectoasa si consistenta datorita taiteilor de casa colorati natural. Gatitul incet da savoare mancarii, pastreaza vitaminele si nutrientii din ingrediente si toate legumele isi vor pastra forma fara sa se distruga pe timpul fierberii, de aceea puteti alege sa le maruntiti dupa bunul plac.

Read More

Paste penne siciliene, al forno (la cuptor)

Preparat italienesc prin excelenta, Penne Siciliene al Forno presupune o imbinare de texturi si arome care te cuceresc de la prima inghititura. Este foarte simplu si destul de rapid de preparat. Pennele al dente gatite apoi la cuptor se combina perfect cu pieptul de pui, sunca, ciupercile proaspete, sosul de rosii cu smantana si condimentele, iar spre final stratul generos de mozzarella si parmezanul ras se combina perfect cu toate ingredientele.

Read More

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmalele de post se fac tot timpul anului, mai ales in perioadele de post de peste an. Secretul celor mai gustoase sarmale de post consta insa in folosirea din abundenta a doua ingrediente principale si anume ceapa si morcovul, urmat apoi de orez si hrisca. Dupa ce veti gusta aceaste sarmale de post pregatite dupa reteta aceasta, va asigur ca o sa vreti sa o gatiti mai des, si nici nu veti mai avea nevoie de ciuperci, pesmet, fasole, cartofi sau alte legume care sa dea consitenta umpluturii.

Read More

Saramura de novac ( reteta rapida)

Novacul sau crapul argintiu se gaseste cu usurinta in piete pe parcursul anului, are un gust dulceag, oase mari si poate fi preparat atat pe gratar cat si la cuptor sau prajit in ulei. Saramura de novac iese destul de gustoasa si aromata, nu e dificil de realizat si intr-un timp foarte scurt poti obtine o masa delicioasa pentru intrega familie.

Read More

Marinada pentru pastrama rapida

Aceasta marinada pentru pastrama, se prepara foarte simplu, iar rezultatul este cu adevarat uimitor. Carnea se obține moale, frageda, suculenta si foarte aromata datorita condimentelor. Cand sunteti in graba si vreti sa preparati un pranz sau o cina gustoasa pe gratar pentru intraga familie, sau de ce nu, daca asteptati invitati ii puteti surprinde pe toti cu o pastrama rapida obtinuta prin aceasta marinada simpla.

Read More

Piept de pui cu legume si orez la steamer

Astazi va propun o mancare gatita la aburi, foarte usor si rapid de facut, gustoasa si sanatoasa. Dupa ce veti gusta din aceasta mancare o sa doriti sa gatiti mereu la abur, atat pentru ca alimentele sunt delicioase cat si pentru ca sunt sanatoase. Desi gandul ne duce la gustul alimentelor fierte in apa, va spun insa ca e cu mult diferit deoarece legumele, carnea, pastele, orezul etc. isi pastreaza forma, culoare, gustul, aroma si nutrientii.

Read More