Archives Cina

Belias

Beliaș este o reteta de origine tatara care imbina un aluat dospit sau nu, cu carnea tocata. Belias-urile sunt de fapt pateuri cu carne tocata si prajite in ulei. Se servesc calde sau reci ca aperitive, sau la o ceasca de ceai la micul dejun.

Read More

Fasole facaluita

Fasolea facaluita/batuta, este una dintre mancarurile cele mai apreciate in bucataria romaneasca. Fasolea facaluita este foarte gustoasa, satioasa, excelenta pentru posturi si in zilele reci, se serveste rece, ca aperitiv sau masa principala, alaturi de muraturi de sezon sau salata de ceapa rosie cu otet.

Read More

Praz cu masline

Praz cu masline este o mancare simpla, de post ce se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt si pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Prazul este o leguma foarte sanatoasa care contine multe vitamine si minerale. Mancarea de praz se realizeaz cu putine ingrediente si nu necesita indemanare, practic in30 de minute este gata si se poate consuma calda sau rece, alaturi de mamaliguta calda si muraturi.

Read More

Musaca lenesa

Aceasta retetea simpla si usoara, te ajuta mult atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie, dar doresti totusi mancarea preferata. Musacaua lenesa te salveaza de curatat cartofi, de fiert, de prajit, in plus gustul este minunat si vei avea un pranz sau o cina deosebita.

Read More

Chifle pufoase

Daca doriti sa preparati acasa chifle pufoase si gustoase, puteti incerca aceasta reteta, chiflele sunt incredibil de moi, aerate si gustoase, se pregatesc extrem de simplu si sunt ideale pentru hamburgeri sau burgeri.

Read More

Fasole scazuta cu carnaciori

Fasolea scazuta este un preparat gustos si satios. Este una dintre cele mai des intalnite mancaruri de fasole. Va invit cu drag sa o preparati si voi, pentru mine e cea mai buna fasole cu carnati pe care am facut-o eu pana acum, seamana foarte mult la gust cu fasolea gatita de bunica si mama mea.

Read More

Chiftelute marinate cu garnitura de orez

Chftelutele marinate sunt o specialitate romaneasca, un fel de chiftele prajite care se marineaza intr-un sos special de rosii. Ele pot fi mancate cald sau rece. Chiftelutele marinate pentru mine au gustul copilariei. Am incercat multe retete pana sa ajung sa obtin acest gust al sosului marinat combinat cu chiftele, sper sa incercati si voi aceasta reteta si sa fie pe gustul vostru.

Read More