Beliaș este o reteta de origine tatara care imbina un aluat dospit sau nu, cu carnea tocata. Belias-urile sunt de fapt pateuri cu carne tocata si prajite in ulei. Se servesc calde sau reci ca aperitive, sau la o ceasca de ceai la micul dejun.
Archives Cina
Fasole facaluita
Fasolea facaluita/batuta, este una dintre mancarurile cele mai apreciate in bucataria romaneasca. Fasolea facaluita este foarte gustoasa, satioasa, excelenta pentru posturi si in zilele reci, se serveste rece, ca aperitiv sau masa principala, alaturi de muraturi de sezon sau salata de ceapa rosie cu otet.
Praz cu masline
Praz cu masline este o mancare simpla, de post ce se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt si pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Prazul este o leguma foarte sanatoasa care contine multe vitamine si minerale. Mancarea de praz se realizeaz cu putine ingrediente si nu necesita indemanare, practic in30 de minute este gata si se poate consuma calda sau rece, alaturi de mamaliguta calda si muraturi.
Aripioare crispy – fara fulgi de cartofi
Am testat o reteta de aripioare crocante fara fulgi de cartofi sau fulgi de porumb si au iesit super gustoase, aripioarele gatite in acest mod nu le puteti rezista niciodata, mai ales daca vin alaturi de o portie de cartofi prajiti, sos barbeque, ketchup sau nelipsita maioneza cu usturoi.
Musaca lenesa
Aceasta retetea simpla si usoara, te ajuta mult atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie, dar doresti totusi mancarea preferata. Musacaua lenesa te salveaza de curatat cartofi, de fiert, de prajit, in plus gustul este minunat si vei avea un pranz sau o cina deosebita.
Popeyes Crispy Chicken Sandwiches
Daca doriti sa gatiti pui crispy fara fulgi de porumb, incercati aceasta reteta, va asigur ca o veti adora. Carnea de pui, este suculenta, aromata, iar crusta este absolut delicioasa, desi este crocanta nu este tare ca atunci cand prajesti cu fulgi de porumb.
Chifle pufoase
Daca doriti sa preparati acasa chifle pufoase si gustoase, puteti incerca aceasta reteta, chiflele sunt incredibil de moi, aerate si gustoase, se pregatesc extrem de simplu si sunt ideale pentru hamburgeri sau burgeri.
Fasole scazuta cu carnaciori
Fasolea scazuta este un preparat gustos si satios. Este una dintre cele mai des intalnite mancaruri de fasole. Va invit cu drag sa o preparati si voi, pentru mine e cea mai buna fasole cu carnati pe care am facut-o eu pana acum, seamana foarte mult la gust cu fasolea gatita de bunica si mama mea.
Chiftelute marinate cu garnitura de orez
Chftelutele marinate sunt o specialitate romaneasca, un fel de chiftele prajite care se marineaza intr-un sos special de rosii. Ele pot fi mancate cald sau rece. Chiftelutele marinate pentru mine au gustul copilariei. Am incercat multe retete pana sa ajung sa obtin acest gust al sosului marinat combinat cu chiftele, sper sa incercati si voi aceasta reteta si sa fie pe gustul vostru.
Cartofi la cuptor cu carne de porc
Cartofii la cuptor cu carne de porc si afumatura este o reteta simpla dar extrem de gustoasa si cu siguranta de succes la orice masa fie pranz sau cina.