Aripioare lipiciase la cuptor o reteta simpla, apetisanta si foarte usor de preparat. Sunt de-a dreptul delicioase, suculente si aromate aceste aripioare lipicioase, nu te poti opri din mancat, sunt ideale pentru serile in care vrei o cina deosebita in familie.
Archives Idei de gatit
Dulceata din coaja de pepene verde cubulete
Pepenele verde face parte din aceiasi familie cu castravetele, de aceea nu trebuie sa ne miram ca si cojile acestui produs sunt comestibile. In diferite tari ale lumii cojile de pepene verde sunt transformate in condimente pentru patiserie (fructe confiate), diferite tipuri de conserve sau gemuri, la noi sunt utilizate la dulceturi in special si la confiere.
Dulceata din miez de pepene verde
Este toamna deja si desi pietele aproape s-au golit de pepeni, mai aveti timp sa gasiti cativa din care sa faceti 1-2 borcanele cu dulceata delicioasa, la a carei reteta cu siguranta veti reveni si anul urmator. E foarte usor sa prepari o dulceata de casa, naturala, fara conservanti, inedita si aromata pe care sa o imparti cu cei dragi in diverse combinatii de prajituri, budinci, sau la micul dejun.
Macrou gatit la grill
Macroul este considerat un peste economic, gras si consistent, foarte gustos si satios. Macroul la grill se gateste simplu, usor si se serveste cu garnitura de legume preferata, astfel ca in cateva minute puteti obtine o masa minunata pentru intreaga familie.
Sushi – maki, uramaki, nigiri
Sushi este un preparat japonez in forma de rulada, realizat din orez si umplut cu diverse ingrediente. Sushi nu e deloc greu sa-l realizeazi acasa, cu putina indemanare il poti prepara foarte usor si in bucataria ta. Sunt o multime de retete de sushi si le poti alege pe cele cu ingredientele cele mai potrivite pentru tine, sau de ce nu, poti adauga doar ingredientele preferate. Pentru a realiza sushi ai nevoie doar de alge marine si un covoras de bambus care ajuta la formarea rulourilor. Avantajul la sushi facut acasa este ca vei invata ceva nou si distractiv, iar sushi-ul va fi mai ieftin decat cel mancat la restaurant.
Supa de pui cu taitei tricolor – la slow cooker
Supa de pui cu taitei de casa tricolor este o supa gustoasa datorita multitudinii de legume fierte incet dar si foarte aspectoasa si consistenta datorita taiteilor de casa colorati natural. Gatitul incet da savoare mancarii, pastreaza vitaminele si nutrientii din ingrediente si toate legumele isi vor pastra forma fara sa se distruga pe timpul fierberii, de aceea puteti alege sa le maruntiti dupa bunul plac.
Taitei de casa tricolor – colorati natural
Taiteii de casa colorati natural vor fi intodeauna preferatii nostrii, atat pentru ca sunt extraordinar de gustosi cat si pentru faptul ca stim din ce sunt facuti, iar acesti taitei vor fi cei mai apreciati de cei mici indiferent in ce combinatie ii vom gati.
Paste penne siciliene, al forno (la cuptor)
Preparat italienesc prin excelenta, Penne Siciliene al Forno presupune o imbinare de texturi si arome care te cuceresc de la prima inghititura. Este foarte simplu si destul de rapid de preparat. Pennele al dente gatite apoi la cuptor se combina perfect cu pieptul de pui, sunca, ciupercile proaspete, sosul de rosii cu smantana si condimentele, iar spre final stratul generos de mozzarella si parmezanul ras se combina perfect cu toate ingredientele.
Sarmale de post in foi de varza murata
Sarmalele de post se fac tot timpul anului, mai ales in perioadele de post de peste an. Secretul celor mai gustoase sarmale de post consta insa in folosirea din abundenta a doua ingrediente principale si anume ceapa si morcovul, urmat apoi de orez si hrisca. Dupa ce veti gusta aceaste sarmale de post pregatite dupa reteta aceasta, va asigur ca o sa vreti sa o gatiti mai des, si nici nu veti mai avea nevoie de ciuperci, pesmet, fasole, cartofi sau alte legume care sa dea consitenta umpluturii.
Saramura de novac ( reteta rapida)
Novacul sau crapul argintiu se gaseste cu usurinta in piete pe parcursul anului, are un gust dulceag, oase mari si poate fi preparat atat pe gratar cat si la cuptor sau prajit in ulei. Saramura de novac iese destul de gustoasa si aromata, nu e dificil de realizat si intr-un timp foarte scurt poti obtine o masa delicioasa pentru intrega familie.