Hummusul este o specialitate orientala, care este preparat din piure de naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, sare si condimente precum usturoi si chimion. Garnitura standard din Orientul Mijlociu include ulei de masline, cateva boabe de naut intregi, coriandru sau patrunjel verde si boia de ardei. Gustos si usor de preparat, hummusul seamana ca aspect cu fasolea batuta, fiind un aperitiv delicios si bun de consumat atat ca aliment in zile de post cat si in acele momente cand ai pofta sa mananci ceva satios, hranitor si bun alaturi de lipii calde si delicioase.
Archives Pranz
Sharhat din pui pane
Gastronomia libaneza este raspandita in intreaga lume. Liban are o bucatarie care se bucura de mult gust, savoare si arome variate fiind dintre cele mai gustoase bucatarii din zona Mediteranei.
Sharhat de pui este un preparat renumit in bucataria libaneza si este extrem de delicios fiind pregatit din fasii de pui pane care apoi sunt imbaiate intr-un sos cu lamaie, coriandru si menta, sos ce ii da suculeta si aroma pieptului de pui.
Pofta mare!
Salata cajun de cartofi
Cajunii sunt un grup etnic provenit din vechi colonisti francezi, din statul american Liuisiana. Ardeiul gras verde, telina si ceapa sunt numite “sfanta treime a bucatariei cajun” si constituie baza multor mancaruri. Bucataria Cajun este caracterizata prin simplitate, robustete si preocuparea in acelasi timp pentru savoare si satietate. Salata cajun de cartofi se gateste usor si rapid fiind perfecta ca gustare plina de arome sau ca masa principala de pranz sau cina.
Guacamole
Guacamole este un sos mexican ce se prepara din avocado crud si este foarte gustos si sanatos. Numele se traduce prin „sos de avocado” si vine din aztecul ahuacamolli, un termen compus format din cuvintele ahuacatl (avocado) si molli (sos). In retetele traditionale, guacamole se prepara doar din pulpa de avocado, zdrobita si amestecata cu sare de mare. Guacamole se poate combina cu aproape orice fel de aliment si se consuma la fiecare masa a zilei.
Supa crema rece de avocado
Supa crema rece de avocado este o supa cremoasa, delicioasa si plina de vitamine si minerale, plina de gust si culoare, ea se realizeaza rapid si fara foc fiind perfecta pentru pranz sau cina mai ales cand nu ai chef prea mult de gatit.
Salata Niçoise
Salata Niçoise (pronunțat nee-suahz) este o salata care isi are originea in orasul francez Nisa si se prepara in general din legume proaspete, asociate cu peste, oua fierte tari si un dressing delicios. Salata frantuzeasca Niçoise, este super bogata cu ingrediente delicioase, satioasa si hranitoare, servindu-se lejer atat ca pranz consistent cat si ca cina.
Supa crema de tomate si linte rosie
Supa crema de tomate si linte rosie este o supa simpla, tipic mediteraneeana, usor de pregatit, gata in mai putin de 30 de minute, folosind ingrediente traditionale ale
zonei: ulei de masline, busuioc, usturoisi linte, ce ii da supei un gust si o savoare deosebita alaturi de branza aromata cu busuioc ca toping final.
Orez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin – libanez
Orezul libanez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin este foarte gustos si satios se prepara usor si rapid si il puteti servi chiar si rece, la pranz sau cina, simplu sau in combinatie cu preparate din carne. Cu siguranta dupa ce il pregatiti si il gustati prima oara, o sa doriti sa repetati acest preparat intrucat toate ingredientele se potrivesc perfect si sunt placute ochiului si gustului. Stafidele dulci acrisoare ii dau acestui orez o nota incantatoare si exotica care te imbie sa tot gusti din el, iar alunele o nota crocanta.
Supa crema de ardei kapia cu aroma exotica de portocale
Supa crema de ardei kapia cu gust dulceag si aroma exotica de portocala, se pregateste rapid si usor din ingrediente putine, fiind ideala pentru masele de pranz dar si in zilele de post. Desi e mai putin cunoscuta la noi, aceasta supa te va incanta cu gustul intens de ardei si aroma fina si dulceaga de portocala, combinata excelent cu nota finala a patrunjelului verde.
Supa de pui cu taitei vermicelli cu oua si rosii cherry
Supa de pui cu taitei si rosii cherry este sanatoasa si hranitoare, perfecta pentru masa de pranz indiferent de anotimp. Usor de realizat, intr-un timp relativ scurt, aceasta supa va incanta intrega familie cu gustul ei inconfundabil si delicios.