Archives Pranz

Pui pe sticla la cuptor

Puiul pe sticla la cuptor este o friptura minunata, simpla si de efect, foarte gustoasa, potrivita cu orice ocazie, pentru un pranz sau o cina in familie, dar si pentru o masa festiva. Este o friptura foarte usor de preparat, fiind o alternativa a puiului rotisat, iar carnea este foarte aromata, frageda si suculenta.

Read More

Hamsii sarate prajite cu malai

Hamsia sarata prajita in malai este un fel de mancare din bucataria romaneasca gatita si servita traditional cu mamaliga si mujdei de usturoi. Hamsia prajita este preluata din bucataria dobrogeana foarte apreciata pe litoral reprezentand un fel de mancare principal dar si o gustare rapida, crocanta, cu gust de vacanta, de soare si mare.

Read More

Shaorma de pui facuta in casa, la farfurie si la lipie

Shaorma este un preparat arabesc fiind unul din cele mai populare feluri de mancare si foarte iubita de romani.
Shaorma pregatita in casa poate fi un preparat sanatos si delicios atat pentru ca stim ce ingrediente folosim cat si pentru ca putem alege ce condimente sa folosim la preparare. “Shawrama” este denumirea arabeasca ce inseamna ”intoarce”, facandu-se referire la blocul de carne care se roteste pentru a se gati la gratar.
Shaorma de pui facuta in casa este foarte delicioasa, usor de pregatit, cu carne aromata, frageda si suculenta si gust asemanator cu carnea din shaormerii. Este ideala pentru pranz sau in zilele de weekend alaturi de familie sau prieteni.

Read More

Unt vegan

Untul vegan de casa se prepara simplu si extrem de usor, trebuie doar sa alegeti ingredientele si tipul de unt vegan pe care il doriti, pentru ca sunt destule retete pentru acest produs. Un ingredient comun veti regasi in toate retetele de unt vegan si anume uleiul de cocos de preferat dezodorizat – fara gust de cocos. Uleiul de cocos se solidifica usor si va da fix consistenta de unt, insa spre deosebire de untul lactat, untul vegan se intinde mult mai usor pe felia de paine si cu numeroase beneficii pentru organism.

Read More

Ghiveci de legume cu telina apio si carne de pui

Ghiveciul de telina apio cu carne de pui este de fapt o tocanita plina de vitamine si nutrienti, cu arome de invidiat intr-o mancare atat de simpla, ce se prepara rapid si usor, iar daca omiteti carnea, va rezulta o mancare de post excelenta si deliciosa. Ghiveciul de telina apio, cu sau fara carne poate fi servit ca meniu principal, sau ca garnitura alaturi de fripturi sau alte preparate din carne, important de stiut e ca daca, in ghiveci aveti carne de pui, serviti cu friptura de pui, daca e din porc, serviti cu friptura de porc si tot asa!

Read More