Orezul este leguma de baza in Japonia, iar silueta zvelta a japonezelor este rezultatul consumului mare de orez si peste.
Sushi este un fel de mancare de origine japoneza constand din orez gatit in otet de orez si zahar si facut in mod traditional cu peste crud (in special somon sau pastrav), desi le putem gasi si cu alte ingrediente rafinate, cum ar fi fructe de mare sau legume.
Astazi m-am gandit sa va prezint un preparat sushi inspirat din bucataria japoneza cu foaie nori din spanac si fara foaie din alge asa cum poate suntem obisnuiti sa mancam.
Gustul preparatului sushi cu foaie nori din spanac este la fel de delicios si gustos ca la cel cu alge, nu se mai simte intr-adevar gustul marin, insa daca are somon in umplutura nici nu sesizezi ca nu e cu foaie de alge.
Archives Pranz
Arpacas cu ciuperci si legume – de post
Arpacasul este folosit cel mai des in prepararea colivei insa din el se pot gati si alte preparate precum supe, ciorbe, prajituri, salate sau garnituri pentru fripturi.
Arpacasul cu ciuperci si legume este o mancare usor de realizat, intr-un timp scurt, este gustoasa, sanatoasa, aromata si satioasa. Se poate consuma ca atare sau alaturi de diverse preparate din carne. Merita sa incercati este absolut delicioasa.
Sardine la grill cu sos Gremolata si mamaliguta
Sardinele la grill stopite cu sos gremolata sunt absolut delicioase si aromate, se prepara usor si se pot servi atat la pranz cat si la cina pentru intreaga familie.
Sardinele, pesti albastri, bogati in Omega 3, sunt prin definitie pestii oceanului Atlantic, proaspete, sarate sau afumate, sardinele sunt un peste popular inca dinainte de a se descoperi continutul ridicat in grasimi bune, pentru ca creste din abundenta, se pescuieste in cantitati mari, motiv pentru care este aproape tot timpul anului accesibil, la un pret mic.
Supa lasagna
Supa lasagna este un preparat inspirat din bucataria italiana, care imbina toate ingredientele pentru lasagna intr-o oala de supa. Supa lasagna este cremoasa, consistena si foarte delicioasa, mai mult decat atat este simplu de facut intr-un timp foarte scurt si o puteti servi atat la pranz cat si la cina. Daca iubiti lasagna veti iubi si aceasta supa minunata.
Ciocanele de pui in sos de rosii la cuptor si piure de cartofi tricolor
Aceasta reteta de ciocanele de pui in sos de rosii la cuptor este o reteta inedita si savuroasa. E acel tip de mancare care se pregateste extrem de usor si cu minimum de efort. Ciocanelele de pui pot fi servite la pranz sau la cina alaturi de piureuri sau legume fierte ori coapte, salate, muraturi dar si simple cu mamaliguta calda.
Supa crema de urzici
Supa crema de urzici este perfecta atunci cand vine primavara si recomandata pe timpul postului, atat pentru ca este plina de vitamine si gust, cat si pentru numeroasele beneficii aduse organismului nostru. Indiferent prin ce metoda alegeti sa o gatiti, aceasta supa este absolut deliciosa.
Sarmalute in foi de varza chinezeasca – pane (prajite in ulei vegetal)
Este prima data cand pregatesc sarmalute pane si va pot spune ca am avut o experienta inedita. Sarmalutele de foi de varza chinezeasca cu carne de pui prajite pane, au iesit aromate, suculente si delicioase, cu o crusta usor crocanta ce au mers de minune alaturi de sosul de usturoi si ketchup. Daca va place mancarea chinezeasca o sa va placa si aceste sarmalute, care se pregatesc extrem de simplu, usor si intr-un timp foarte scurt.
Escalop de porc cu ciuperci, piure de cartofi cu sfecla rosie si salata de castraveti
Escalop de porc cu ciuperci este o mancare cu sos, in care punem snitele din cotlet de porc, un fel de tocanita de porc foarte gustoasa si aromata cu felii fragede de carne mai slaba in grasimi. Aceasta mancare o puteti pregati atunci cand sunteti in pana de idei si vreti sa gatiti ceva usor si rapid dar nu foarte complicat, merge perfect atat la pranz cat si la cina.
Tocanita de ceapa cu aripi de pui
Tocanita de ceapa si carne de pui este o mancare traditional romaneasca avand un gust dulceag si aromat, ea se prepara extrem de usor cu ingrediente pe care le avem deja in camara, se se poate servi atat la pranz cat si la cina.
Ciuperci in sos alb si pulpe aromate cu ierburi aromatice
Iata un meniu cu care puteti incanta pe cei dragi, se realizeaza usor, simplu si foarte rapid, atat pentru mesele principale cat si pentru mese festive. Ciupercile in sos alb pot fi consumate ca atare pentru ca sunt extrem de gustoase si satioasa sau in combinatii cu diferite preparate din carne.