Archives Specialitati

Dulceata din coaja de pepene verde cubulete

Pepenele verde face parte din aceiasi familie cu castravetele, de aceea nu trebuie sa ne miram ca si cojile acestui produs sunt comestibile. In diferite tari ale lumii cojile de pepene verde sunt transformate in condimente pentru patiserie (fructe confiate), diferite tipuri de conserve sau gemuri, la noi sunt utilizate la dulceturi in special si la confiere.

Read More

Dulceata din miez de pepene verde

Este toamna deja si desi pietele aproape s-au golit de pepeni, mai aveti timp sa gasiti cativa din care sa faceti 1-2 borcanele cu dulceata delicioasa, la a carei reteta cu siguranta veti reveni si anul urmator. E foarte usor sa prepari o dulceata de casa, naturala, fara conservanti, inedita si aromata pe care sa o imparti cu cei dragi in diverse combinatii de prajituri, budinci, sau la micul dejun.

Read More

Sushi – maki, uramaki, nigiri

Sushi este un preparat japonez in forma de rulada, realizat din orez si umplut cu diverse ingrediente. Sushi nu e deloc greu sa-l realizeazi acasa, cu putina indemanare il poti prepara foarte usor si in bucataria ta. Sunt o multime de retete de sushi si le poti alege pe cele cu ingredientele cele mai potrivite pentru tine, sau de ce nu, poti adauga doar ingredientele preferate. Pentru a realiza sushi ai nevoie doar de alge marine si un covoras de bambus care ajuta la formarea rulourilor. Avantajul la sushi facut acasa este ca vei invata ceva nou si distractiv, iar sushi-ul va fi mai ieftin decat cel mancat la restaurant.

Read More

Paste penne siciliene, al forno (la cuptor)

Preparat italienesc prin excelenta, Penne Siciliene al Forno presupune o imbinare de texturi si arome care te cuceresc de la prima inghititura. Este foarte simplu si destul de rapid de preparat. Pennele al dente gatite apoi la cuptor se combina perfect cu pieptul de pui, sunca, ciupercile proaspete, sosul de rosii cu smantana si condimentele, iar spre final stratul generos de mozzarella si parmezanul ras se combina perfect cu toate ingredientele.

Read More

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmalele de post se fac tot timpul anului, mai ales in perioadele de post de peste an. Secretul celor mai gustoase sarmale de post consta insa in folosirea din abundenta a doua ingrediente principale si anume ceapa si morcovul, urmat apoi de orez si hrisca. Dupa ce veti gusta aceaste sarmale de post pregatite dupa reteta aceasta, va asigur ca o sa vreti sa o gatiti mai des, si nici nu veti mai avea nevoie de ciuperci, pesmet, fasole, cartofi sau alte legume care sa dea consitenta umpluturii.

Read More

Saramura de novac ( reteta rapida)

Novacul sau crapul argintiu se gaseste cu usurinta in piete pe parcursul anului, are un gust dulceag, oase mari si poate fi preparat atat pe gratar cat si la cuptor sau prajit in ulei. Saramura de novac iese destul de gustoasa si aromata, nu e dificil de realizat si intr-un timp foarte scurt poti obtine o masa delicioasa pentru intrega familie.

Read More

Marinada pentru pastrama rapida

Aceasta marinada pentru pastrama, se prepara foarte simplu, iar rezultatul este cu adevarat uimitor. Carnea se obține moale, frageda, suculenta si foarte aromata datorita condimentelor. Cand sunteti in graba si vreti sa preparati un pranz sau o cina gustoasa pe gratar pentru intraga familie, sau de ce nu, daca asteptati invitati ii puteti surprinde pe toti cu o pastrama rapida obtinuta prin aceasta marinada simpla.

Read More

Supa de dovlecei cu afumatura – ardeleneasca

Supa de dovlecei cu afumatura, o mancare delicioasa pe care o puteti servi mult timp vara cand dovleceii se gasesc usor in gradini si piete proaspeti si buni. Aceasta supa se realizeaza destul de repede si usor, mai ales cand esti in pana de timp si idei, astfel ca, intr-un timp foarte scurt veti incanta intreaga familie cu gustul sublim al acestei supe extrem de aromata si satioasa.

Read More

Pilaf taranesc cu gaina de tara

Pilaful cu carne de gaina crescuta la tara, este o mancare foarte gustoasa, ce poate fi servita ca felul doi la pranz sau chiar la cina. Dat fiind faptul ca grasimea de la gaina se va regasi in pilaf, acest preparat se serveste cald impreuna cu o salata acra sau chiar cu muraturile preferate.

Read More