Archives Specialitati

Rulade de ardei copti umplute cu urda si ton

Ruladele din ardei copti sunt niste aperitive rapide, ce sunt foarte aspectuoase si delicioase, ele combina dulceata ardeilor si gustul inconfundabil de ton cu urda proaspata. Se pregatesc usor si rapid cu ingrediente simple, fiind perfecte pentru familia ta dar si pentu o masa festiva sau de sarbatore, cu siguranta oaspetii vor memoriza acest deliciu, ruladel de ardei fiind o minunatie de gust cu un aspect senzational.

Read More

Oua ochiuri, coapte pe sare

Ouale ochiuri sunt de cele mai multe ori gatite cu foarte mult ulei. Acest lucru, pe langa faptul ca nu este sanatos nu este nici necesar, deoarece exista inca o metoda rapida si fara multe calorii pentru a face un ou ochi perfect.
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti intr-o tigaie un praf de sare si sa incingeti bine tigaia, iar peste tigaie trebuie pus neaparat un capac dupa ce ati adaugat ouale. Ouale ochiuri gatite astfel sunt usor si rapid de preparat, in plus sunt super delicioase, un gust pe care il veti adora.

Read More

Mascarpone – de casa

Mascarpone este usor de realizat in casa si rapid, fiind o branza foarte versatila, ce se integreaza perfect intr-o gama variata de preparate culinare, putand fi utilizata dupa propria imaginatie si gust nu doar in cofetarii si patiserii ci si in preparatele obisnuite. Deci daca aveti pofta de dulciuri delicioase ca tiramisu sau cheese-cake fara coacere, atunci mascarpone este ingredientul cheie, pentru tiramisu nu uitati sa aveti piscoturi. Datorita procentului crescut de grasime pe care il contine, produsele de patiserie sunt pufoase. Mascarpoane poate fi folosit fara probleme drept topping pentru diferite preparate si bauturi. Se preteaza perfect drept topping pentru cafea, alaturi de deserturi cum ar fi vafele, clatitele, in sandvisuri cu unt de arahide sau chiar cu putina miere si cateva fructe proaspete.

Read More

Dovleac umplut cu sarmalute – la cuptor

Dovleacul umplut cu sarmalute este o reteta inedita si totusi veche, cu un aspect frumos si apetisant, se realizeaza usor, fiind perfecta pentru masa de Craciun, Pasti sau de Sarbatoarea dovleacvului Halloween. In aceasta reteta vedeta este dovleacul ce tine practic rolul de oala pentru sarmalute, care la final se serveste alaturi de sarmale, smantana si ardei iute , un deliciu de nerefuzat.

Read More

Paella valenciana de pui

Paella valenciana reprezinta un fel de mancare traditional al Spaniei, provenit din regiunea Valenciei ce are la baza orezul.
Paella” este un cuvant valencian/catalan, care deriva dintr-un cuvant frantuzesc mai vechi „paella” pentru „paine”, care la randul sau provine de la cuvantul din limba latina „patella” care inseamna tot paine. De asemenea, numele de paella, provine si de la recipientul in care se prepara aceasta delicatesa, gustul delicios al paella, obtinandu-se doar folosind un vas potrivit, care este un fel de tigaie cu suprafata mare cu doua manere, caracteristici care permit gatirea uniforma.

Read More

Praline din biscuiti si banane

Pralina este o forma de dulciuri care contine cel puțin nuci culinare, de obicei migdale, nuci pecan, alune de padure si zahar.
Pralinele din biscuiti si banane sunt un desert ieftin, usor si simplu de preparat, delicios si perfect de servit alaturi de un ceai, la cafea, langa o cupa de inghetata, sau pur si simplu ca atare, atunci cand ai pofta de ceva dulce.

Read More

Lapte condensat de casa – reteta simpla

Laptele condensat este un desert delicios si apetisant, fiind un ingredient esential in prepararea multor produse de cofetarie si patiserie, se realizeaza usor si simplu cu doar doua ingrediente. Cu lapte condensat puteti umple clatite, chifle si gogosi, puteti crea prajituri sau doar sa gustati aceasta dulceata din lapte, ori sa adaugati in ceai sau cafea.

Read More