Archives Idei de gatit

Supa crema de tomate si linte rosie

Supa crema de tomate si linte rosie este o supa simpla, tipic mediteraneeana, usor de pregatit, gata in mai putin de 30 de minute, folosind ingrediente traditionale ale
zonei: ulei de masline, busuioc, usturoisi linte, ce ii da supei un gust si o savoare deosebita alaturi de branza aromata cu busuioc ca toping final.

Read More

Orez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin – libanez

Orezul libanez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin este foarte gustos si satios se prepara usor si rapid si il puteti servi chiar si rece, la pranz sau cina, simplu sau in combinatie cu preparate din carne. Cu siguranta dupa ce il pregatiti si il gustati prima oara, o sa doriti sa repetati acest preparat intrucat toate ingredientele se potrivesc perfect si sunt placute ochiului si gustului. Stafidele dulci acrisoare ii dau acestui orez o nota incantatoare si exotica care te imbie sa tot gusti din el, iar alunele o nota crocanta.

Read More

Jumari crocante si untura de porc

Jumarile reprezinta resturile comestibile rezultate din topirea slaninii sau osanzii de porc. Jumarile nu lipsesc de pe masa romanilor mai ales iarna, in perioada ignatului si a Craciunului si sunt printre cele mai indragite preparate obtinute din carnea de porc in aceasta perioada. Taierea porcului fara o portie calda de jumari este de neconceput in mai multe zone din tara. Pe langa jumari ramane untura folosita pe vremuri dar si in prezent pentru a pastra carnea, dar si pentru prajituri, fursecuri, cornulete sau simpla, intinsa pe paine cu boia si ceapa rosie, cat si la pregatirea de diverse preparate culinare. Untura este mult mai sanatoasa decat multe grasimi vegetale.

Read More

Pui pe sticla la cuptor

Puiul pe sticla la cuptor este o friptura minunata, simpla si de efect, foarte gustoasa, potrivita cu orice ocazie, pentru un pranz sau o cina in familie, dar si pentru o masa festiva. Este o friptura foarte usor de preparat, fiind o alternativa a puiului rotisat, iar carnea este foarte aromata, frageda si suculenta.

Read More

Hamsii sarate prajite cu malai

Hamsia sarata prajita in malai este un fel de mancare din bucataria romaneasca gatita si servita traditional cu mamaliga si mujdei de usturoi. Hamsia prajita este preluata din bucataria dobrogeana foarte apreciata pe litoral reprezentand un fel de mancare principal dar si o gustare rapida, crocanta, cu gust de vacanta, de soare si mare.

Read More