Supa crema de tomate si linte rosie este o supa simpla, tipic mediteraneeana, usor de pregatit, gata in mai putin de 30 de minute, folosind ingrediente traditionale ale
zonei: ulei de masline, busuioc, usturoisi linte, ce ii da supei un gust si o savoare deosebita alaturi de branza aromata cu busuioc ca toping final.
Archives Idei de gatit
Orez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin – libanez
Orezul libanez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin este foarte gustos si satios se prepara usor si rapid si il puteti servi chiar si rece, la pranz sau cina, simplu sau in combinatie cu preparate din carne. Cu siguranta dupa ce il pregatiti si il gustati prima oara, o sa doriti sa repetati acest preparat intrucat toate ingredientele se potrivesc perfect si sunt placute ochiului si gustului. Stafidele dulci acrisoare ii dau acestui orez o nota incantatoare si exotica care te imbie sa tot gusti din el, iar alunele o nota crocanta.
Supa crema de ardei kapia cu aroma exotica de portocale
Supa crema de ardei kapia cu gust dulceag si aroma exotica de portocala, se pregateste rapid si usor din ingrediente putine, fiind ideala pentru masele de pranz dar si in zilele de post. Desi e mai putin cunoscuta la noi, aceasta supa te va incanta cu gustul intens de ardei si aroma fina si dulceaga de portocala, combinata excelent cu nota finala a patrunjelului verde.
Jumari crocante si untura de porc
Jumarile reprezinta resturile comestibile rezultate din topirea slaninii sau osanzii de porc. Jumarile nu lipsesc de pe masa romanilor mai ales iarna, in perioada ignatului si a Craciunului si sunt printre cele mai indragite preparate obtinute din carnea de porc in aceasta perioada. Taierea porcului fara o portie calda de jumari este de neconceput in mai multe zone din tara. Pe langa jumari ramane untura folosita pe vremuri dar si in prezent pentru a pastra carnea, dar si pentru prajituri, fursecuri, cornulete sau simpla, intinsa pe paine cu boia si ceapa rosie, cat si la pregatirea de diverse preparate culinare. Untura este mult mai sanatoasa decat multe grasimi vegetale.
Supa de pui cu taitei vermicelli cu oua si rosii cherry
Supa de pui cu taitei si rosii cherry este sanatoasa si hranitoare, perfecta pentru masa de pranz indiferent de anotimp. Usor de realizat, intr-un timp relativ scurt, aceasta supa va incanta intrega familie cu gustul ei inconfundabil si delicios.
Ciorba din zeama de varza cu ceapa – olteneasca
Ciorba din zeama de varza acra se realizeaza usor, intr-un timp scurt si se consuma simpla sau insotita de sunca sarata sau afumata. Ciorba de zeama de varza este perfecta pentru detoxifiere dupa mesele de sarbatori in care uneori exageram cu preparate grase si consistente.
Placinta cu iaurt si stafide
Placinta cu iaurt si stafide este un desert simplu, aromat, pufos si absolut delicios, se realizeaza destul de usor, fiind o varianta a clasicei placinte cu branza, pe care cu siguranta o veti adora de la prima degustare.
Pui pe sticla la cuptor
Puiul pe sticla la cuptor este o friptura minunata, simpla si de efect, foarte gustoasa, potrivita cu orice ocazie, pentru un pranz sau o cina in familie, dar si pentru o masa festiva. Este o friptura foarte usor de preparat, fiind o alternativa a puiului rotisat, iar carnea este foarte aromata, frageda si suculenta.
Legume gatite crocant la cuptor
Legumele nu doar ca sunt sanatoase, ci pot fi transformate rapid si usor intr-un preparat gustos si crocant la cuptor sau chiar intr-o portie de garnitura la orice tip de carne. Indiferent cum preparam legumele la cuptor, rezultatul va fi mereu delicios.
Hamsii sarate prajite cu malai
Hamsia sarata prajita in malai este un fel de mancare din bucataria romaneasca gatita si servita traditional cu mamaliga si mujdei de usturoi. Hamsia prajita este preluata din bucataria dobrogeana foarte apreciata pe litoral reprezentand un fel de mancare principal dar si o gustare rapida, crocanta, cu gust de vacanta, de soare si mare.