Dulceata de gogonele este o dulceata fina, aromata, cu gust catifelat, delicios si deosebit de bun, care se prepara destul de usor. Asadar, ca tot e toamna, daca ati pus muraturi si v-au ramas cateva gogonele verzi, ar fi o idee excelenta si delicioasa sa adaugati in camara si cateva borcane de dulceata din gogonele verzi.
Archives Idei de gatit
Unt vegan
Untul vegan de casa se prepara simplu si extrem de usor, trebuie doar sa alegeti ingredientele si tipul de unt vegan pe care il doriti, pentru ca sunt destule retete pentru acest produs. Un ingredient comun veti regasi in toate retetele de unt vegan si anume uleiul de cocos de preferat dezodorizat – fara gust de cocos. Uleiul de cocos se solidifica usor si va da fix consistenta de unt, insa spre deosebire de untul lactat, untul vegan se intinde mult mai usor pe felia de paine si cu numeroase beneficii pentru organism.
Spaghette calamar din crenvursti cu sos de rosii
Spaghette, in forma calamar din crenvursti, cu sos de rosii sunt minunat de delicioase, aromate, atractive si adorate chiar de cei mai mofturosi din familie. Aceste paste cu crenvursti sunt satioase, usor si rapid de preparat, perfecte pentru orice meniu la pranz sau cina.
Ghiveci de legume cu telina apio si carne de pui
Ghiveciul de telina apio cu carne de pui este de fapt o tocanita plina de vitamine si nutrienti, cu arome de invidiat intr-o mancare atat de simpla, ce se prepara rapid si usor, iar daca omiteti carnea, va rezulta o mancare de post excelenta si deliciosa. Ghiveciul de telina apio, cu sau fara carne poate fi servit ca meniu principal, sau ca garnitura alaturi de fripturi sau alte preparate din carne, important de stiut e ca daca, in ghiveci aveti carne de pui, serviti cu friptura de pui, daca e din porc, serviti cu friptura de porc si tot asa!
Suc de detoxifiere cu sfecla rosie si capsuni
Sucul proaspat este un mod minunat de a incepe dimineata, fiind un inlocuitor gustos pentru ceasca de cafea. O cura cu sucuri naturale poate fi primul pas pe care il poti lua pentru o alimentatie mai echilibrata. Are rolul de a detoxifica organismul si de a-i permite sa elimine excesul de substante nesanatoase, cum ar fi nicotina, zaharul si alimentele procesate, iar sucurile naturale de legume, in special si fructe, indeplinesc cu succes acest rol
Pateuri din foietaj cu ficat de pui
Aceste delicioase pateuri din foietaj se realizeaza usor, sunt delicioase, aromate si satioase, pot fi servite la mese festive dar si la micul dejun sau intre mesele principale, intrega familie le vor adora si aprecia nespus de mult.
Bruschette cu Pesto de rucola
Pesto de rucola un deliciu perfect pentru cand doresti un aperitiv sanatos si aromat. Se prepara rapid, usor si se consuma cu legumele preferate, pe bruschette (paine prajita) crostinii, crakersi, de asemenea, puteti adauga suplimentar bucatele de bacon prajite crocant si parmezan sau mozzarella, nuci ori alune, este absolut minunat si perfect la orice masa in familie ori festiva.
Supa crema de linte rosie cu crutoane din mozzarella
Supa crema de linte este o supa de post, aromata, savuroasa, satioasa si foarte hranitoare, ideala pentru intreaga familie chiar si pentru copii sau bebelusi mofturosi. Se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt si poate fi consumata la pranz sau cina dupa preferinte si pofte.
Zacusca de vinete – reteta rapida
Zacusca de vinete este cea mai delicioasa tocanita de legume coapte, perfecta si potrivita in orice sezon, atat ca aperitiv cat si ca mancare principala pentru pranz sau cina. Ce faci insa cand ti se termina proviziile de zacusca din camara, sau ce faci cand ai pofta de zacusca dar nu ai posibilitatea sa coci legumele la gratar si nici sa faci fum in bucatarie daca le coci pe aragaz? Solutia este sa apelam la proviziile din congelator sau in caz de nu le avem, sa ne aprovizionam de la un supermarket, apoi in 30 de minute putem avea o zacusca delicioasa si perfecta, la fel ca cea facuta de mama sau bunica.
Pesto de Rucola
Rucola este o planta comestibila folosita cu precadere in bucataria italiana si preluata in bucatariile din intreaga lume. Sosul pesto ( mai gros sau mai subtire, dupa preferinte ) se obtine prin mixarea fina a frunzelor proaspete de rucola. Pesto de rucola este putin amarui, aromat si cu un gust puternic, fiind plin de vitamine si minerale.