Archives Idei de gatit

Tochitura “Pomana porcului”

Felul de mancare traditional, numit Pomana porcului, este obtinut prin prajirea bucatilor de carne in grasime (bucati de muschi, ficat, slanina, coasta, falca, reprezentand toate partile animalului sacrificat), si se prepara de marea majoritate a romanilor in perioada apropierilor sarbatorilor de iarna.

Read More

Ciuperci aromate

Reteta de ciuperci aromate, pe cat de simplu si usor de realizat intr-un timp foarte scurt, pe atat de gustoase si delicioase, perfecte pentru mesele principale, simple cu mamaliguta calda, dar si ca garnituri la fripturi sau alte preparate din carne.

Read More

Placinta cu branza feta si spanac fara framantare si dospire (Spanakopita)

Placinta cu branza feta si spanac fara framantare si dospire este ideala pentru atunci cand nu aveti timp sau chef sa framantati si sa lasati la dospit. Aluatul simplu folosit la aceasta placinta este ideal cand aveti pofta de o placinta rapida, delicioasa si usor de pregatit, in plus nu aveti nevoie nici de praf de copt si nici de drojdie pentru afanare, iar gustul este minunat asemanator cu cel de budinca.

Read More

Saramura de pui – reteta usoara

Saramura de pui cu mamaliguta si ardei iute este o mancare traditional romaneasca si una dintre cele mai bune si apreciate mancaruri posibile: o combinatie intre friptura la gratar cu zeama usor picanta, din rosii si ardei kapia, optional ardei iute, usturoi uscat sau verde si cimbru dupa gust, delcios de aromata, hranitoare, speciala si adorata de majoritatea dintre noi, perfecta pentru mesele de weekend sau sarbatori.

Read More