Archives Idei de gatit

Rulada sultanului cu frisca, nuca si fistic

Rulada sultanului este un desert turcesc delicios, foarte usor de preparat si cu ingrediente simple. Aceasta rulada are la baza o budinca cu aroma fina si dulce de vanilie pusa pe un pat cu fulgi de nuca de cocos, peste care intindem un strat de frisca, presaram nuca macinata si apoi rulam cu grija pentru a forma ruladele, iar la final presaram fistic tocat marunt ce va da un aspect minunat pufoaselor prajituri.

Read More

Pulpe de pui invelite in bacon

Pulpele ( ciocanelele) de pui invelite in bacon se prepara destul de simplu si sunt foarte gustoase, aromate, fragede si aspectuoase in crusta de bacon, sunt frumos rumenite, apetisante si cu un gust minunat, perfecte pentru mesele principale in familie sau chiar la pachet pentru serviciu, ele fiind destul de bune si reci.

Read More

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon gatiti la cuptor, se prepara simplu si usor, nu necesita deloc prea mult efort in bucatarie si ca rezultat vom avea ficatei crocanti si aromati la exterior, moi si suculenti la interior. Ficateii inveliti in bacon pot fi serviti fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturi de garnitura si salata preferata, arata foarte bine, sunt perfecti si desi sunt rumeni, sunt extrem de fragezi cu un gust excelent. Ficateii in bacon sunt extrem de gustosi atat calzi cat si reci si pentru ca arata minunat ii putem servi la mesele festive sau aniversare ca aperitiv sau langa mezeluri daca preferam un antreu clasic. Un deliciu de nerefuzat usor si rapid de gatit!

Read More

Legume la tigaie (sote)

Legumele la tigaie sunt practic legume sotate, un cuvant derivat din frantuzescul „sauter” care inseamnă „a sari”, un verb ce descrie perfect ceea ce se intampla in tigaie cu legumele care sunt gatite in acest mod. Legumele pot fi combinate in multe moduri, gust si preferinte pentru a obtine o mancare gustoasa si bogata in nutrienti. Prin sotare, se pot gati mai multe soiuri de legume in acelasi timp, se pot experimenta tot felul de arome si pot fi gasite combinatii de legume care sunt pe placul chiar si celor mai pretentiosi.

Read More

Bomboane din nuca de cocos umplute cu nutella

Daca aveti pofta de un desert foarte bun si aromat, dar nu sunteti dispusi sa faceti prea mult efort in bucatarie puteti pregati aceste delicioase bomboane cu nuca de cocos si nutella. Reteta este foarte simpla si rapida, nu necesita coacere iar pregatirea bomboanelor dureaza foarte putin. Nuca de cocos si nutella se imbina perfect si dau bomboanelor o aroma si un gust deosebit, in plus au un aspect senzational.

Read More

Rulade de ardei copti umplute cu urda si ton

Ruladele din ardei copti sunt niste aperitive rapide, ce sunt foarte aspectuoase si delicioase, ele combina dulceata ardeilor si gustul inconfundabil de ton cu urda proaspata. Se pregatesc usor si rapid cu ingrediente simple, fiind perfecte pentru familia ta dar si pentu o masa festiva sau de sarbatore, cu siguranta oaspetii vor memoriza acest deliciu, ruladel de ardei fiind o minunatie de gust cu un aspect senzational.

Read More

Oua ochiuri, coapte pe sare

Ouale ochiuri sunt de cele mai multe ori gatite cu foarte mult ulei. Acest lucru, pe langa faptul ca nu este sanatos nu este nici necesar, deoarece exista inca o metoda rapida si fara multe calorii pentru a face un ou ochi perfect.
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti intr-o tigaie un praf de sare si sa incingeti bine tigaia, iar peste tigaie trebuie pus neaparat un capac dupa ce ati adaugat ouale. Ouale ochiuri gatite astfel sunt usor si rapid de preparat, in plus sunt super delicioase, un gust pe care il veti adora.

Read More

Mascarpone – de casa

Mascarpone este usor de realizat in casa si rapid, fiind o branza foarte versatila, ce se integreaza perfect intr-o gama variata de preparate culinare, putand fi utilizata dupa propria imaginatie si gust nu doar in cofetarii si patiserii ci si in preparatele obisnuite. Deci daca aveti pofta de dulciuri delicioase ca tiramisu sau cheese-cake fara coacere, atunci mascarpone este ingredientul cheie, pentru tiramisu nu uitati sa aveti piscoturi. Datorita procentului crescut de grasime pe care il contine, produsele de patiserie sunt pufoase. Mascarpoane poate fi folosit fara probleme drept topping pentru diferite preparate si bauturi. Se preteaza perfect drept topping pentru cafea, alaturi de deserturi cum ar fi vafele, clatitele, in sandvisuri cu unt de arahide sau chiar cu putina miere si cateva fructe proaspete.

Read More

Dovleac umplut cu sarmalute – la cuptor

Dovleacul umplut cu sarmalute este o reteta inedita si totusi veche, cu un aspect frumos si apetisant, se realizeaza usor, fiind perfecta pentru masa de Craciun, Pasti sau de Sarbatoarea dovleacvului Halloween. In aceasta reteta vedeta este dovleacul ce tine practic rolul de oala pentru sarmalute, care la final se serveste alaturi de sarmale, smantana si ardei iute , un deliciu de nerefuzat.

Read More