Rulada din nuca de cocos umpluta cu banana este un desert fara coacere, usor de realizat, rapid, simplu, economic, aspectuos si delicios, fiind ideal pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce care sa se faca rapid si fara prea mult efort.
Archives Idei de gatit
Paella valenciana de pui
Paella valenciana reprezinta un fel de mancare traditional al Spaniei, provenit din regiunea Valenciei ce are la baza orezul.
Paella” este un cuvant valencian/catalan, care deriva dintr-un cuvant frantuzesc mai vechi „paella” pentru „paine”, care la randul sau provine de la cuvantul din limba latina „patella” care inseamna tot paine. De asemenea, numele de paella, provine si de la recipientul in care se prepara aceasta delicatesa, gustul delicios al paella, obtinandu-se doar folosind un vas potrivit, care este un fel de tigaie cu suprafata mare cu doua manere, caracteristici care permit gatirea uniforma.
Praline din biscuiti si banane
Pralina este o forma de dulciuri care contine cel puțin nuci culinare, de obicei migdale, nuci pecan, alune de padure si zahar.
Pralinele din biscuiti si banane sunt un desert ieftin, usor si simplu de preparat, delicios si perfect de servit alaturi de un ceai, la cafea, langa o cupa de inghetata, sau pur si simplu ca atare, atunci cand ai pofta de ceva dulce.
Smochine umplute cu branza de capra si nuca – fara coacere
Daca nu doriti sa dati deloc drumul la aragaz, puteti incerca acest aperitiv rece si delicios cu smochine proaspete, coapte si dulci, branza cremoasa si aromata cu nuci crude sau prajite, alaturi de menta verde sau cimbru, stropite cu dressing dulce acrisor sau doar cu miere de albine. Este o reteta foarte practica, deoarece se prepara rapid si usor iar efectul este impresionant .
Lapte condensat de casa – reteta simpla
Laptele condensat este un desert delicios si apetisant, fiind un ingredient esential in prepararea multor produse de cofetarie si patiserie, se realizeaza usor si simplu cu doar doua ingrediente. Cu lapte condensat puteti umple clatite, chifle si gogosi, puteti crea prajituri sau doar sa gustati aceasta dulceata din lapte, ori sa adaugati in ceai sau cafea.
Rulada omleta umpluta cu sunca si cartofi cu branza
Rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, branza sau cascaval si sunca, este delicioasa, aromata si satioasa, usor de realizat din ingrediente simple si la indemana oricui, fiind ideala pentru masa de pranz sau cina insotita de o salata verde sau salata de varza dulce ori sfecla rosie in otet.
Dulceata de afine
Dulceata de afine este o delicatesa cu un gust dulce-acrisor, aromata si cu o culoare intensa de rosu-rubiniu, gustoasa si benefica pentru organism prin continutul marit de vitamine, minerale si antioxidanti, putand fi savurata ca atare sau in combinatie cu clatite, inghetata, papanasi, chessecake, prajituri si gogosi.
Rulade de ardei sicilieni – la cuptor
Rulourile cu ardei gratinati sicilieni sunt un preparat simplu, economic si gustos, perfect ca fel principal vegetarian, ca aperitiv sau garnitura. Rulourile cu ardei in stil sicilian pot fi savurate reci sau calde, se pot prepara si cu 12 ore inainte de ora de a fi aduse la masa, sunt moi, delicioase si cu o umplutura bogata si parfumata.
Reteta este foarte simpla si se face folosind cuptorul, din acest motiv, daca vreti sa pregatiti rulourile cu ardei in mijlocul verii, o puteti face dimineata, cand aerul este inca proaspat si le poti manca reci la pranz sau cina.
Pasta din jumari de rata
Pasta de jumari de rata este un aperitiv simplu si gustos, care se prepara rapid si usor, avand un gust picant si delicios ce da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert fiind mai sanatoasa, mai naturala si cu grasimi benefice pentru organism.
Jumari si untura de rata
Jumarile de rata aurii si crocante sunt un preparat culinar traditional romanesc foarte bun, gustos, delicios, satios, sanatos, moale si crocant, simplu si usor de gatit acasa in bucatarie, servit cu ceapa, usturoi, muraturi si uneori mustar, iar untura de rata este aromata, alba si cremoasa perfecta pentru a gati cu ea multe bucate delicioase: popcorn, ciuperci prajite sau sotate, varza de Bruxelles, morcovi baby, carne, fructe de mare, cartofi prajiti, e buna chiar si in panificatie si patiserie, dar si la fripturi, tocanite papricasuri etc.