Archives Idei de gatit

Dulceata din pepene galben

Dulceata de pepene galben este delicioasa, fina, aromata si savuroasa fiind perfecta iarna la micul dejun sau ca adaos in prajiturile preferate sau torturi. Pepenele galben, denumit si cantalup, are o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, chiar si dupa conservare, fiind plin de vitamine dintre care proportia cea mai mare o detine vitamina A.

Read More

Maioneza – reteta cu ou intreg – frantuzeasca

Maioneza din ou intreg facuta cu blenderul este extrem de fina, cremoasa si gustoasa si mai ales extrem de usor si rapid de pregatit, fiind unul din ingredientele de baza ale multor salate si sosuri.
Maioneza este un sos, gros si cremos, care din punct de vedere chimic este o emulsie stabila de ulei, un emulsifiant si un acid. Emulsifiantul este lecitina din galbenusul de ou. Acidul este reprezentat de otet sau zeama de lamaie. Condimentele pot fi piper sau alte ierburi adaugate dupa gustul fiecaruia.

Read More

Bors de ciuperci champignon cu afumatura

Ciorba de ciuperci cu afumatura, acrita cu bors si dreasa cu ou si smanatana este o mancare inedita, satioasa si hranitoare ce imbina stilul ardelenesc cu cel bucovinean, unde aroma ciupercilor se combina perfect cu afumatura din kaiser si gustul smantanii dar si cu cel al celorlalte legume, rezultand o ciorba minunata si gustoasa fiind perfecta pentru o masa de pranz sau cina in familie.

Read More

Bomboane cu napolitane, nuci si banane – fara coacere

Bomboanele cu napolitane, nuci si banane sunt un desert delicios, aromat si perfect pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce, fiind usor de realizat, din ingrediente simple si putine, fara cocere si intr-un timp scurt. Bomboanele se pot servi si la un ceai sau cafea, langa o cupa de inghetata sau langa o budinca de banane. Sunt excelente in pauza de la birou sau ca desert dupa pranz sau cina.

Read More

Salata de ardei kapia copti

Salata de ardei kapia copti cu usturoi, este una dintre cele mai delicioase salate, nelipsita de pe mesele noastre, atat vara cat si toamna, este potrivita pentru orice fel principal: fripturi, tocanite, mancare de fasole, sau garnituri.
Ardeii kapia sunt numiti ardeii dulci, si pe langa faptul ca sunt cei mai recomandati, copti, pentru ca se curata foarte ușor, au si o serie de beneficii asupra sanatatii organismului, desi saraci in calorii, ei sunt bogati in antioxidanti, vitamine, din care amintim vitamina B6 si vitamina K, simuleaza inclusiv digestia si regleaza tranzitul intestinal.

Read More

Ciocanele de pui prajite cu garnitura de dovlecei prajiti, pastai galbene si cartofi natur

Ciocanelele prajite cu garnitura de cartofi natur, pastai fierte si dovlecei prajiti alaturi de sosul de usturoi, sunt o masa delicioasa de pranz sau cina, hranitoare si satioasa, ce se prepara usor si rapid, fara sa petreci prea mult timp in bucatarie
Ciocanelele prajite in baie de ulei sunt bine facute pana la os, crocante la exterior si suculente la interior, cu un gust si aroma delicioasa. Un avantaj al acestor bucate deliciose este ca se pot servi si reci, alaturi de sosuri sau cu mujdei simplu ori cu adaos de rosie coapta, smantana sau iaurt care ii va innobila gustul. De asemenea, pentru cine nu prefera prajelile sau tin dieta, dovleceii si ciocanelele pot fi pregatite si la cuptor, gustul insa va fi usor diferit.

Read More

Galuste cu prune – Gomboti

Galustele cu prune sau gomboți cu prune, sunt un desert traditional din Europa Centrala si de Est, preparat din cartofi, faina, oua, pesmet, scortisoara si prune. Galustele cu prune sunt usor de realizat, delicioase si aromate, pufoase si aurii, sunt perfecte atat in perioada de sezon a prunelor dar si in afara sezonului cand se pot inlocui cu magiun sau fructe din compot scurse bine de sirop.

Read More

Supa crema de broccoli cu parmezan

Supa crema de broccoli cu parmezan se prepara usor si rapid, este delicioasa, fina si cremoasa, hranitoare si plina de vitamine, ideala pentru pranz sau cina in familie. Desi nu toata lumea agreaza broccoli, aceasta leguma este considerata un superaliment datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii noastre. Broccoli este foarte bogat in vitamin C si fibre, este unul dintre putinele alimente care contine vitamina K.
Broccoli ne apara de raceli, asigura o buna circulatie sanguina si previne artrita.

Read More

Dulceata de cirese

Dulceata de cirese este rafinata, de o savoare deosebita, cu gust si parfum inconfundabil, fiind dulcele preferat atat de copii cat si de adulti, ideala pentru micul dejun, cu unt, paine prajita, in clatite sau in alte deserturi.

Read More

Compot de cirese – reteta clasica

Compotul de cirese se prepara usor si rapid, este delicios si are un sirop aromat, potrivit de dulce iar fructele frumos colorate si intacte. Indiferent cand a fost preparat, compotul se serveste rece. Iarna este bautura perfecta pentru a ne aminti de dulceata primaverii si a verii, iar vara este alegerea perfecta pentru o hidratare sanatoasa.

Read More