Ciorba de fasole verde ( pastai), ardeleneasca cu afumatura este gustoasa, aromata si perfecta pentru sezonul de vara cand toate legumele sunt proaspete. Se prepara usor cu putine ingrediente si este ideala pentru pranz sau cina alaturi de ardei iute verde sau murat.
Archives Pranz
Varza dulce calita cu carne de porc
Varza dulce calita cu carne de porc este printre cele mai des mancaruri preparate vara, mai ales atunci cand varza noua apare pe piata. Este un preparat traditional extrem de gustos, satios si se prepara destul de simplu, putand fi servit atat la pranz cat si la cina.
Rulada din piept de pui invelit in bacon la cuptor
Rulada din piept de pui invelit in bacon, este un preparat usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, numai bun de savurat la pranz sau la cina sau chiar la o masa festiva. Aceasta rulada delicioasa se poate servi si ca aperitiv alaturi de o garnituri din legume si salate din cruditati.
Ardei umpluti la cuptor
Ardeii umpluti cu carne, o mancare autentica romaneasca, este preferata de multi dintre noi in timpul verii.
O mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa, aromata si satioasa.
Ardeii umpluti se fac relativ usor si sunt deliciosi. In continuare va prezint o reteta personala de ardei grasi umpluti cu carne, este absolut senzationala si o puteti servi atat la pranz cat si la cina.
Salata de icre de caras
Salata de icre, un aperitiv de altfel extrem de gustos, este cunoscuta si sub numele icre batute, fiind un mod vechi de preparare a icrelor originare din peste de apa dulce. Salata de icre, se realizeaza extrem de simplu iar gustul este cu mult mai bun decat la icrele batute achizitionate din comert.
Ghiveci clasic cu carne de porc si cabanos
Ghiveciul sau tocana de legume este cea mai delicioasa mancare de sezon si cel mai des preparata. Ghiveciul de legume imbina aromele si culorile intr-un mod in care nu te poti abtine fara sa iei o felie de paine si sa intinzi acolo in sosul gros si aromat. Fie ca e vara sau toamna, un ghiveci de legume sau o tocanita merge de minune la pranz sau la cina.
Ciorba radauteana de pui
Ciorba radauteana de pui este usor de preparat este gustoasa si mult mai usoara decat ciorba de burta. Aceasta ciorba reprezinta o varianta atunci cand te-ai saturat de ciorbele obisnuite, acrite cu bors.
Fettuccine cu sunca, dovlecel si rosii cherry
Aceasta reteta de paste cu dovlecel, sunca de curcan si rosii cherry, contine 5 ingrediente si se prepara in maxim 20 de minute. Este o reteta simpla, sanatoasa, ei usor de preparat careia dovlecelul cu sunca ii dau un gust aparte, plus ca ea poate intra la categoria retete inedite.
Omleta spaniola cu cartofi / Tortilla espanola
O reteta foarte simpla si delicioasa de omleta usor de preparat atat pentru micul dejun,cat si pentru pranz si cina, pentru ca este extrem de satioasa si mai ales gustoasa.
Daca ti-e pofta de omleta dar te-ai saturat de retetele obisnuite, atunci poate ca a venit timpul sa descoperi cum se face tortilla espanola. Varianta spaniola de omleta cu cartofi este cea mai buna reteta din lume si gustul te cucereste instant.
Chiftelute in crusta / parjoale simple
Chiftelutele in crusta sunt un fel de mancare extrem de usor de realizat, simpla, clasica, romaneasca si extrem de gustoasa.
Chiftelute in crusta sau parjoale asa cum stiau sa le faca bunicele noastre sunt extrem de simple dar cu un gust delicios, desi crocante la exterior sunt pufoase, fragede si aromate la interior.