Aceasta reteta de salau este una fara faina si ou, consider ca e un sacrilegiu sa strici fileul de salau atat de delicios in oua batute, mai inteleg prin faina dar sa il treci si prin ou cred ca e mult prea mult. Asadar urmariti va rog aceasta reteta si o sa vedeti cat de simplu puteti sa realizati un meniu ca de resturant pentru intreaga familie, perfect pentru pranz si cina dar si pentru atunci cand aveti zile de sarbatorit alaturi de prieteni si familie.
Archives Pranz
Ciorba de burta de vita
Ciorba de burta de vita este un tip de mancare traditionala romaneasca preluata de la otomani in perioada invaziilor si face parte din categoria ciorbelor. Exista multe variante de retete raspandite in Romania. Specificul ei este acrirea cu lamaie in varianta turceasca precum adaugarea de mult usturoi, dar pana in prezent s-a mentinut in foarte multe retete adaugarea de otet in loc de lamaie, probabil poate pentru ca lamaia nu era un ingredient disponibil pentru oricine in acele vremuri.
Caras prajit ca in Delta Dunarii
Carasul este un peste de apa dulce, are o carne dulce si gustoasa, saraca in grasimi, insa cu multe oase in musculatura spinarii. Se mananca de obicei prajit si in ciorba pescareasca.
Pentru obtinerea unui caras prajit ca in Delta Dunarii sunt cateva ponturi, pe care o sa le mentionez mai jos si care, sper ca, va vor ajuta sa obtineti un peste prajit gustos, bine asezonat si cu o crusta crocanta.
Paella cu fructe de mare
Paella cu fructe de mare este o mancare tipic spaniola pe baza de orez, este aromata, deosebita, savuroasa si foarte usor de preparat. Retete de paella sunt nenumarate si se prepara din diverse ingrediente, astfel putem aminti: paella cu pui, paella cu legume, paella cu fructe de mare sau mixta, sau cu alte combinatii dupa gust si preferinte.
Versiunea cu fructe de mare a paellei se remarca prin absenta legumelor. Acesta contine diferite tipuri de fructe de mare, ceapa, usturoi si bulion. In plus, apa in care este fiert orezul este o supa obtinuta din resturi de peste. Gustul delicios al paellei se datoreaza imbinarii aromelor dintre pestele proaspat, crustacee si uleiul de masline extra virgin.
Bors de biban de mare
Bibanul de mare este un peste alb care are o aroma delicata, cu o dulceata subtila, asemanatoare cu cea a mreanului sau a codului. Carnea este suculenta, uleioasa si frageda, asa ca este o alegere excelenta pentru persoanele carora nu le plac fructele de mare cu „gust puternic de peste”. Bibanul de mare, cunoscut si ca lavrac, sau lup de mare, este un peste care se gateste cu usurinta de orice persoana, cu sau fara experienta la gatit, asa ca nu veti da gres cu acest delicios bors de biban de mare, usor si rapid de preparat cu un gust minunat, echilibrat si perfect. Borsul de biban de mare este un preparat perfect pentru un pranz sau cina in familie atunci cand ai pofta de peste.
Pulpe de pui invelite in bacon
Pulpele ( ciocanelele) de pui invelite in bacon se prepara destul de simplu si sunt foarte gustoase, aromate, fragede si aspectuoase in crusta de bacon, sunt frumos rumenite, apetisante si cu un gust minunat, perfecte pentru mesele principale in familie sau chiar la pachet pentru serviciu, ele fiind destul de bune si reci.
Ficatei de pui inveliti in bacon
Ficatei de pui inveliti in bacon gatiti la cuptor, se prepara simplu si usor, nu necesita deloc prea mult efort in bucatarie si ca rezultat vom avea ficatei crocanti si aromati la exterior, moi si suculenti la interior. Ficateii inveliti in bacon pot fi serviti fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturi de garnitura si salata preferata, arata foarte bine, sunt perfecti si desi sunt rumeni, sunt extrem de fragezi cu un gust excelent. Ficateii in bacon sunt extrem de gustosi atat calzi cat si reci si pentru ca arata minunat ii putem servi la mesele festive sau aniversare ca aperitiv sau langa mezeluri daca preferam un antreu clasic. Un deliciu de nerefuzat usor si rapid de gatit!
Legume la tigaie (sote)
Legumele la tigaie sunt practic legume sotate, un cuvant derivat din frantuzescul „sauter” care inseamnă „a sari”, un verb ce descrie perfect ceea ce se intampla in tigaie cu legumele care sunt gatite in acest mod. Legumele pot fi combinate in multe moduri, gust si preferinte pentru a obtine o mancare gustoasa si bogata in nutrienti. Prin sotare, se pot gati mai multe soiuri de legume in acelasi timp, se pot experimenta tot felul de arome si pot fi gasite combinatii de legume care sunt pe placul chiar si celor mai pretentiosi.
Rulade de ardei copti umplute cu urda si ton
Ruladele din ardei copti sunt niste aperitive rapide, ce sunt foarte aspectuoase si delicioase, ele combina dulceata ardeilor si gustul inconfundabil de ton cu urda proaspata. Se pregatesc usor si rapid cu ingrediente simple, fiind perfecte pentru familia ta dar si pentu o masa festiva sau de sarbatore, cu siguranta oaspetii vor memoriza acest deliciu, ruladel de ardei fiind o minunatie de gust cu un aspect senzational.
Dovleac umplut cu sarmalute – la cuptor
Dovleacul umplut cu sarmalute este o reteta inedita si totusi veche, cu un aspect frumos si apetisant, se realizeaza usor, fiind perfecta pentru masa de Craciun, Pasti sau de Sarbatoarea dovleacvului Halloween. In aceasta reteta vedeta este dovleacul ce tine practic rolul de oala pentru sarmalute, care la final se serveste alaturi de sarmale, smantana si ardei iute , un deliciu de nerefuzat.