Archives Specialitati

Pepene galben la murat

Cu totii iubim pepenele galben pentru aroma si gustul sau unic. Din pacate, pastrarea sa proaspata pentru o lunga perioada de timp este destul de dificila. Prin urmare, pepenele galben conservat prin murare/ marinare poate fi o solutie de a ne bucura de deliciosul fruct si pe perioadele de iarna. In zona noastra nu se obisnuieste murarea fructelor, in alte parti ale tarii insa, sunt des murate diferite fructe: pepene rosu, mere, pere, prune, struguri etc. si servite apoi alaturi de preparate din carne si peste. Gustul lor dulce-acrisor si aromat se potriveste minunat cu diferite fripturi sau salate ce cer muraturi.

Vă sugerăm să gătiți pepene marinat.

Read More

Dulceata de gogonele verzi

Dulceata de gogonele este o dulceata fina, aromata, cu gust catifelat, delicios si deosebit de bun, care se prepara destul de usor. Asadar, ca tot e toamna, daca ati pus muraturi si v-au ramas cateva gogonele verzi, ar fi o idee excelenta si delicioasa sa adaugati in camara si cateva borcane de dulceata din gogonele verzi.

Read More

Unt vegan

Untul vegan de casa se prepara simplu si extrem de usor, trebuie doar sa alegeti ingredientele si tipul de unt vegan pe care il doriti, pentru ca sunt destule retete pentru acest produs. Un ingredient comun veti regasi in toate retetele de unt vegan si anume uleiul de cocos de preferat dezodorizat – fara gust de cocos. Uleiul de cocos se solidifica usor si va da fix consistenta de unt, insa spre deosebire de untul lactat, untul vegan se intinde mult mai usor pe felia de paine si cu numeroase beneficii pentru organism.

Read More

Ghiveci de legume cu telina apio si carne de pui

Ghiveciul de telina apio cu carne de pui este de fapt o tocanita plina de vitamine si nutrienti, cu arome de invidiat intr-o mancare atat de simpla, ce se prepara rapid si usor, iar daca omiteti carnea, va rezulta o mancare de post excelenta si deliciosa. Ghiveciul de telina apio, cu sau fara carne poate fi servit ca meniu principal, sau ca garnitura alaturi de fripturi sau alte preparate din carne, important de stiut e ca daca, in ghiveci aveti carne de pui, serviti cu friptura de pui, daca e din porc, serviti cu friptura de porc si tot asa!

Read More

Bruschette cu Pesto de rucola

Pesto de rucola un deliciu perfect pentru cand doresti un aperitiv sanatos si aromat. Se prepara rapid, usor si se consuma cu legumele preferate, pe bruschette (paine prajita) crostinii, crakersi, de asemenea, puteti adauga suplimentar bucatele de bacon prajite crocant si parmezan sau mozzarella, nuci ori alune, este absolut minunat si perfect la orice masa in familie ori festiva.

Read More

Zacusca de vinete – reteta rapida

Zacusca de vinete este cea mai delicioasa tocanita de legume coapte, perfecta si potrivita in orice sezon, atat ca aperitiv cat si ca mancare principala pentru pranz sau cina. Ce faci insa cand ti se termina proviziile de zacusca din camara, sau ce faci cand ai pofta de zacusca dar nu ai posibilitatea sa coci legumele la gratar si nici sa faci fum in bucatarie daca le coci pe aragaz? Solutia este sa apelam la proviziile din congelator sau in caz de nu le avem, sa ne aprovizionam de la un supermarket, apoi in 30 de minute putem avea o zacusca delicioasa si perfecta, la fel ca cea facuta de mama sau bunica.

Read More