Archives Specialitati

Trifle

Prajitura Trifle este un desert inventat de englezi care a castigat popularitate in ultimii ani penyru ca este un desert fara coacere, gustos, cu arome diferite, facut din fructe, crema, aluat pufos, frisca si eventual jeleu, aranjate in straturi.

Read More

Cake pops

Cake pops sunt niste bilute delicioase facute din blat de pandispan sau cozonac, sau orice alta prajitura, care se amesteca cu dulceata. Cake pops este un desert delicios foarte usor de facut si la indemana oricui, si au forma unor acadele. Ele sunt de efect si dau veselie si culoare sarbatorilor sau evenimentelor.

Read More

Trufe

Din pandispan sau cozonac puteti realiza cele mai gustoase prajituri trufe facute in casa. Trufele sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt si le puteti consuma ca desert in orice moment al zilei.

Read More

Ardei umpluti la cuptor

Ardeii umpluti cu carne, o mancare autentica romaneasca, este preferata de multi dintre noi in timpul verii.
O mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa, aromata si satioasa.
Ardeii umpluti se fac relativ usor si sunt deliciosi. In continuare va prezint o reteta personala de ardei grasi umpluti cu carne, este absolut senzationala si o puteti servi atat la pranz cat si la cina.

Read More

Salata de icre de caras

Salata de icre, un aperitiv de altfel extrem de gustos, este cunoscuta si sub numele icre batute, fiind un mod vechi de preparare a icrelor originare din peste de apa dulce. Salata de icre, se realizeaza extrem de simplu iar gustul este cu mult mai bun decat la icrele batute achizitionate din comert.

Read More

Omleta spaniola cu cartofi / Tortilla espanola

O reteta foarte simpla si delicioasa de omleta usor de preparat atat pentru micul dejun,cat si pentru pranz si cina, pentru ca este extrem de satioasa si mai ales gustoasa.
Daca ti-e pofta de omleta dar te-ai saturat de retetele obisnuite, atunci poate ca a venit timpul sa descoperi cum se face tortilla espanola. Varianta spaniola de omleta cu cartofi este cea mai buna reteta din lume si gustul te cucereste instant.

Read More

9 Idei de folosit cozonacul ramas dupa Sarbatori

Cozonacul cel mai iubit desert al nostru e nelipsit de sarbatori. Ce ne facem atunci cand sarbatorile au luat sfarsit si am ramas cu resturi de cozonac pe care nimeni nu le mai doreste sa le manance si nici nu te induri sa le arunci cand stii cat de mult ai muncit sa pregatesti acesti deliciosi cozonaci. Pentru a veni in ajutorul gospodinelor, m-am gandit sa vin cu cateva idei despre cum sa folosim cozonacul ramas dupa aceste sarbatori si care aproape s-a uscat.

Read More

Drob de pui

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit reteta ce v-o prezint se realizeaza din pipote, inimi si ficat de pui, cu verdeata ce il va face foarte aromat si delicios, acest drob este ideal pentru persoanele care nu prefera carnea de miel, in plus se poate prepara pe tot parcursul anului nu doar de Paste.

Read More