Archives Specialitati

Cordon bleu din vinete

Cordon bleu din vinete este un preparat delicios cu o crusta crocanta la exterior, moale si aromat la interior care se gateste rapid si usor, pregatit din ingrediente la indemana oricui. Cordon bleu din vinete se consuma atat cald cat si rece, ca aperitiv sau masa principala la pranz sau cina alaturi de o garnitura si o salata dupa preferinte.

Read More

Dulceata din coaja de pepene verde

Dulceata din coji de pepene verde este o dulceata fina, delicioasa, cu o aroma incredibila, ce aduce la gust cu dulceata de gutui, se realizeaza usor si simplu fiind perfecta chiar si pentru micul dejun.
In coaja de pepene se afla numeroase vitamine si minerale benefice pentru sanatate, cum ar fi: vitamina A, C, E, B6, B12, de asemenea mai contine si fier, calciu, magneziu, licopen si citrulina, etc.
Dulceata din coji de pepene verde nu este doar benefica pentru sanatate, prin gustul ei desavarsit o puteti consuma ca desert rafinat, sau ca decor ori umplutura in prajituri, tarte sau torturi.

Read More

Bomboane cu nuca de cocos si banane

Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt un desert vegan, slab caloric, foarte ingenios, sanatos si plin de vitamine, aromat si delicios, surprinzator de bun si aratos pentru o reteta din doar trei ingrediente.
Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt o gustare excelenta intre mese, pot fi luate la pachet, pot fi puse pe masa in zile de sarbatoare sau la diverse evenimente, intrucat sunt aspectoase si gustoase dar mai ales pentru ca sunt usor de preparat, intr-un timp foarte scurt, din ingrediente simple si nici nu necesita coacere.

Read More

Rulouri de ardei kapia copti, umplute cu cascaval – gratinate

Reteta zilei de astazi este una foarte simpla, minimala as spune, dar extrem de delicioasa, usoara si aromata, in care vedeta este ardeiul kapia.
Rulourile de ardei copti, umplute cu cascaval simplu sau afumat si gratinate, sunt un fel principal vegetarian gustos dar si un delicios si original aperitiv de primavara-vara perfect pentru o masa festiva sau in familie.
Dincolo de gustul inconfundabil, care, prin preparare termica la cuptor se accentueaza in mod irezistibil, ardeiul kapia aduce numeroase beneficii organismului: stimuleaza digestia, combate efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum si stresul oxidativ, ajuta in tratarea anemiei, sporeste densitatea osoasa si mentine pielea sanatoasa.

Read More

Dulceata din pepene galben

Dulceata de pepene galben este delicioasa, fina, aromata si savuroasa fiind perfecta iarna la micul dejun sau ca adaos in prajiturile preferate sau torturi. Pepenele galben, denumit si cantalup, are o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, chiar si dupa conservare, fiind plin de vitamine dintre care proportia cea mai mare o detine vitamina A.

Read More

Maioneza – reteta cu ou intreg – frantuzeasca

Maioneza din ou intreg facuta cu blenderul este extrem de fina, cremoasa si gustoasa si mai ales extrem de usor si rapid de pregatit, fiind unul din ingredientele de baza ale multor salate si sosuri.
Maioneza este un sos, gros si cremos, care din punct de vedere chimic este o emulsie stabila de ulei, un emulsifiant si un acid. Emulsifiantul este lecitina din galbenusul de ou. Acidul este reprezentat de otet sau zeama de lamaie. Condimentele pot fi piper sau alte ierburi adaugate dupa gustul fiecaruia.

Read More

Bors de ciuperci champignon cu afumatura

Ciorba de ciuperci cu afumatura, acrita cu bors si dreasa cu ou si smanatana este o mancare inedita, satioasa si hranitoare ce imbina stilul ardelenesc cu cel bucovinean, unde aroma ciupercilor se combina perfect cu afumatura din kaiser si gustul smantanii dar si cu cel al celorlalte legume, rezultand o ciorba minunata si gustoasa fiind perfecta pentru o masa de pranz sau cina in familie.

Read More

Bomboane cu napolitane, nuci si banane – fara coacere

Bomboanele cu napolitane, nuci si banane sunt un desert delicios, aromat si perfect pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce, fiind usor de realizat, din ingrediente simple si putine, fara cocere si intr-un timp scurt. Bomboanele se pot servi si la un ceai sau cafea, langa o cupa de inghetata sau langa o budinca de banane. Sunt excelente in pauza de la birou sau ca desert dupa pranz sau cina.

Read More

Salata de ardei kapia copti

Salata de ardei kapia copti cu usturoi, este una dintre cele mai delicioase salate, nelipsita de pe mesele noastre, atat vara cat si toamna, este potrivita pentru orice fel principal: fripturi, tocanite, mancare de fasole, sau garnituri.
Ardeii kapia sunt numiti ardeii dulci, si pe langa faptul ca sunt cei mai recomandati, copti, pentru ca se curata foarte ușor, au si o serie de beneficii asupra sanatatii organismului, desi saraci in calorii, ei sunt bogati in antioxidanti, vitamine, din care amintim vitamina B6 si vitamina K, simuleaza inclusiv digestia si regleaza tranzitul intestinal.

Read More