Paella valenciana de pui

Paella valenciana reprezinta un fel de mancare traditional al Spaniei, provenit din regiunea Valenciei ce are la baza orezul.
Paella” este un cuvant valencian/catalan, care deriva dintr-un cuvant frantuzesc mai vechi „paella” pentru „paine”, care la randul sau provine de la cuvantul din limba latina „patella” care inseamna tot paine. De asemenea, numele de paella, provine si de la recipientul in care se prepara aceasta delicatesa, gustul delicios al paella, obtinandu-se doar folosind un vas potrivit, care este un fel de tigaie cu suprafata mare cu doua manere, caracteristici care permit gatirea uniforma.

Read More

Smochine umplute cu branza de capra si nuca – fara coacere

Daca nu doriti sa dati deloc drumul la aragaz, puteti incerca acest aperitiv rece si delicios cu smochine proaspete, coapte si dulci, branza cremoasa si aromata cu nuci crude sau prajite, alaturi de menta verde sau cimbru, stropite cu dressing dulce acrisor sau doar cu miere de albine. Este o reteta foarte practica, deoarece se prepara rapid si usor iar efectul este impresionant .

Read More

Rulade de ardei sicilieni – la cuptor

Rulourile cu ardei gratinati sicilieni sunt un preparat simplu, economic si gustos, perfect ca fel principal vegetarian, ca aperitiv sau garnitura. Rulourile cu ardei in stil sicilian pot fi savurate reci sau calde, se pot prepara si cu 12 ore inainte de ora de a fi aduse la masa, sunt moi, delicioase si cu o umplutura bogata si parfumata.
Reteta este foarte simpla si se face folosind cuptorul, din acest motiv, daca vreti sa pregatiti rulourile cu ardei in mijlocul verii, o puteti face dimineata, cand aerul este inca proaspat si le poti manca reci la pranz sau cina.

Read More

Jumari si untura de rata

Jumarile de rata aurii si crocante sunt un preparat culinar traditional romanesc foarte bun, gustos, delicios, satios, sanatos, moale si crocant, simplu si usor de gatit acasa in bucatarie, servit cu ceapa, usturoi, muraturi si uneori mustar, iar untura de rata este aromata, alba si cremoasa perfecta pentru a gati cu ea multe bucate delicioase: popcorn, ciuperci prajite sau sotate, varza de Bruxelles, morcovi baby, carne, fructe de mare, cartofi prajiti, e buna chiar si in panificatie si patiserie, dar si la fripturi, tocanite papricasuri etc.

Read More