Drobul de pui este un preparat usor, pregatit reteta ce v-o prezint se realizeaza din pipote, inimi si ficat de pui, cu verdeata ce il va face foarte aromat si delicios, acest drob este ideal pentru persoanele care nu prefera carnea de miel, in plus se poate prepara pe tot parcursul anului nu doar de Paste.
Archives Aperitive
Oua scotiene- scotch eggs
Ou scotian sau altfel spus chifteluta cu ou in mijloc, este un fel de mancare delicios format dintr-un ou intreg moale sau tare, invelit in carne de carnati, acoperit in faina sau pesmet ori firimituri de paine si copt sau prajit.
Fasole facaluita
Fasolea facaluita/batuta, este una dintre mancarurile cele mai apreciate in bucataria romaneasca. Fasolea facaluita este foarte gustoasa, satioasa, excelenta pentru posturi si in zilele reci, se serveste rece, ca aperitiv sau masa principala, alaturi de muraturi de sezon sau salata de ceapa rosie cu otet.
Pasteis de Belem
Pasteis de Belem sau Pastel de nata este o mini tarta de origine portugheza si una din cea mai indragita prajitura din intreaga lume. Desi reteta originala nu o cunoaste nimeni, pentru ca e pastrata secret, mini tarata pasteis de belem se aduce mult la gust cu mini tartele din reteta secreta. Ceea ce va prezint acum este una din multele variante de a pregati faimoasa prajitura Pasteis de Nata/ Belem.
Saratele simple
Cu totii cunoastem saratelele pe care le faceau bunicile sau mamicile noastre in copilarie. Saratelele sunt cele mai potrivite aperitive cand se anunta musafiri, merg bine langa o bere dar si langa un pahar de vin! Se fac usor, sunt aspectuoase dar mai ales delicioase si sanatoase decat cele din magazin.
5 Idei de retete din oua fierte ramase de la Paste
Voi ce faceti cu ouale ramase de dupa Paste, Pastele Blajinilor, Inaltarea Domnului? Cum risipa nu ne place deloc, m-am gandit sa va impartasesc cateva solutii pentru a folosi ouale fierte ramase de la aceste sarbatori. O sa va prezint in continuare 5 idei de retete din oua fierte, sper sa va fie de folos. Ouale fierte trebuie mancate in cel mult cinci zile, altfel dauneaza sanatatii!
Zacusca de fasole
Zacusca de fasole este minunat de gustoasa si trebuie neaparat incercata in aceasta perioada a anului. Zacusca de fasole este un preparat pe care il puteti consuma oricand, la orice ora și sub nici o formă nu ar trebui sa o excluzi din camara ta, se prepara usor si nu necesita conservanti.
Supa picanta de bostan
Bostanul este bogat in betacaroten, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul, are foarte puţine calorii, dar totodata este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutritioniști pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale