Voi ce faceti cu ouale ramase de dupa Paste, Pastele Blajinilor, Inaltarea Domnului? Cum risipa nu ne place deloc, m-am gandit sa va impartasesc cateva solutii pentru a folosi ouale fierte ramase de la aceste sarbatori. O sa va prezint in continuare 5 idei de retete din oua fierte, sper sa va fie de folos. Ouale fierte trebuie mancate in cel mult cinci zile, altfel dauneaza sanatatii!
Archives Cina
Zacusca de fasole
Zacusca de fasole este minunat de gustoasa si trebuie neaparat incercata in aceasta perioada a anului. Zacusca de fasole este un preparat pe care il puteti consuma oricand, la orice ora și sub nici o formă nu ar trebui sa o excluzi din camara ta, se prepara usor si nu necesita conservanti.
Mazare cu cartofi si piept de pui
Mancarea de mazare cu cartofi si piept de pui, este o reteta simpla, usor de realizat si extrem de gustoasa, care ne aduce aminte de gustul din copilarie.
Varza a la Cluj la Slow Cooking
Varza a la Cluj este perfecta atunci cand nu aveti chef sa impaturiti sarmale. Ardelenii mananca sarmale destul de rar, prefera varza a la Cluj pentru ca este delicioasa si usor de pregatit.
Gulas de porc
Gulas de porc la slow cooker este preparatul ideal atunci cand vreti sa aveti pe masa o mancare calda, gustoasa, satioasa pentru intreaga familie dar timpul nu va permite. Pofta buna!
Fusilli cu ton
Pastele sunt alegerea perfecta atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie, dar vrei sa te bucuri de un preparat gustos si sanatos. Daca sunteti in pana de idei si doriti sa pregatiti un preparat usor de gatit si gustos, pastele „Fusilli cu ton” reprezinta o alegere potrivita. Sunt gustoase, satioase si pot fi servite atat la pranz cat si la cina.
Supa picanta de bostan
Bostanul este bogat in betacaroten, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul, are foarte puţine calorii, dar totodata este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutritioniști pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale
Rulada de pui cu garnitura de hrisca cu legume
Rulada din piept de pui este o mancare extrem de simpla, parfumata de la bacon, extrem de gustoasa si suculenta de la cascaval si grasimea baconului. Se prepara usor, intr-un timp relativ scurt si pot fi consumate calde cat si reci.
Hrisca cu legume
Hrisca cu legume este o mancare simpla, se poate pregati usor in orice moment al anului, combinand diverse legume. Hrisca este deseori confundata cu o cereala, dar de fapt este o planta ierboasa care produce seminte mici, maronii. Se inrudeste cu stevia, macrisul si rubarba. Este sanatoasa, aromata si gustoasa si contine cea mai buna combinatie de proteine, fibre si microelemente. Mentine de asemenea nivelul de glucoza din sange in limitele normale, previne instalarea diabetului de tip II, vitaminele si mineralele din boabele de hriscsa scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal), mentine tanar sistemul nervos, imbunatateste capacitatea de retinere si memorare, va protejeaza impotriva accidentelor vasculare, scade colesterolul, tine sub control tensiunea arteriala, previne aparitia pietrelor la bila. Asadar sunt numeroase beneficiile pe care hrisca le ofera daca este consumata. Hrisca poate fi consumata si inmuiata in lapte alaturi de cereale.
Pulpe de pui pe pat de legume
Aceasta reteta este usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte satioasa, binenteles ca legumele pot fi diverse in functie de preferinte si gusturi. Imi place sa o gatesc pentru ca nu stau foarte mult in bucatarie si am timp sa fac alte activitati impreuna cu familia.