Archives Dulceata si gem

Dulceata de ardei iuti

Dulceata de ardei iute este una dintre preferatele iubitorilor de mancare picanta, fiind o reteta exotica ( pentru ca este o reinterpretare a dulcetei, dar fabricata din ardei iuti), savuroasa si afrodisiaca cu un gust perfect echilibrat intre intense arome de iute, dulce si acru. Dulceata de ardei iute este chiar simplu de preparat si pe cat este de simpla, pe atat este de delicata si de gustoasa, fiind ideala pentru fripturi, tocanite si sosuri, dar si pentru alte preparate sau produse in functie de preferinte si gusturi.

Read More

Dulceata de gogonele verzi

Dulceata de gogonele este o dulceata fina, aromata, cu gust catifelat, delicios si deosebit de bun, care se prepara destul de usor. Asadar, ca tot e toamna, daca ati pus muraturi si v-au ramas cateva gogonele verzi, ar fi o idee excelenta si delicioasa sa adaugati in camara si cateva borcane de dulceata din gogonele verzi.

Read More

Dulceata din fructe de soc

Fructele de soc sunt considerate unele dintre cele mai puternice detoxifiante cunoscute in fitoterapie. Dulceata din boabe de soc este foarte gustoasa, usor acrisoara si se aseamana cu cea de afine si mure. Dulceata de fructe de soc este un fel de minune a naturii, o dulceata cu proprietati incredibile pentru sanatate, cu gust bun si delicios parfumata. Cand ai chef de ceva dulce, asa din cand in cand, aceasta dulceata ne binedispune si ne aduce o usoara satisfactie. Desi fructele crude au un gust oribil, dulceata este aromata si exotica.

Read More

Dulceata din maci salbatici

Dulceata din flori de maci, naturala, fara conservanti, este usor de preparat, foarte delicioasa, matasoasa si delicata, cu o culoare frumoasa de rosu inchis. O puteti consuma la diverse deserturi, ca aperitive dulci, sau la mic dejun cu biscuiti sau paine prajita cu unt, topping pentru budinci sau biscuiti, prajiturele etc. O dulceata inedita cu care veti incanta atat pe cei dragi ca si pe oricine ati avea ca invitat.

Read More

Dulceata din coaja de pepene verde cubulete

Pepenele verde face parte din aceiasi familie cu castravetele, de aceea nu trebuie sa ne miram ca si cojile acestui produs sunt comestibile. In diferite tari ale lumii cojile de pepene verde sunt transformate in condimente pentru patiserie (fructe confiate), diferite tipuri de conserve sau gemuri, la noi sunt utilizate la dulceturi in special si la confiere.

Read More

Dulceata din miez de pepene verde

Este toamna deja si desi pietele aproape s-au golit de pepeni, mai aveti timp sa gasiti cativa din care sa faceti 1-2 borcanele cu dulceata delicioasa, la a carei reteta cu siguranta veti reveni si anul urmator. E foarte usor sa prepari o dulceata de casa, naturala, fara conservanti, inedita si aromata pe care sa o imparti cu cei dragi in diverse combinatii de prajituri, budinci, sau la micul dejun.

Read More

Dulceata din flori de soc

Dulceata din flori de soc este o dulceata cu efecte terapeutice care se prepara usor, este extrem de gustoasa, aromata, si cu un parfum ce iti trezeste toate simturile, o dulceata minunata care cred eu nu ar trebui sa lipseasca din nici o camara.

Read More