Ti-a ramas cozonac de la Paste si nu stii ce sa faci cu el? Iata o idee cum il poti folosi. Asadar, daca v-a ramas cozonac de la Paste care poate aproape s-a uscat, va recomand sa nu-l aruncati, puteti sa-l transformati intr-o prajitura tort delicioasa. Cozonacul este un bun inlocuitor al traditionalului blat pentru torturi. Iata o reteta usoara, pe care o poti prepara in cateva minute. E un desert fara coacere, deci un avantaj in plus pentru noi gospodinele harnicute.
Archives Dulciuri
Chec cu pere si migdale
Pentru ca suntem intr-o perioada in care drojdia poate a devenit un pic cam greu de procurat, si cand ne dorim ceva dulce, m-am gandit sa vin cu o idee de prajitura, fara praf de copt sau drojdie. Sunt convinsa ca toate cunoasteti gustul bun al pandispanului, usor de realizat si, cu mici ajustari va asigur ca va iesi o prajitura perfecta pentru intreaga familie. Pofta buna!
Cornuri in doua culori insiropate
Cornuri in doua culori insiropate, sunt pufoase, cu aluat fraged, nemaipomenit de bune. Deosebit de gustoase si de savuroase, aromate si pufoase, aceste cornuri in doua culori cu umpluturi diferite vor fi pe placul tuturor si pot fi consumate chiar si cateva zile mai tarziu. Sunt diferite de clasicele cornuri prin faptul ca se insiropeaza imediat dupa coacere, ceea ce le confera o savoare aparte.
Gogosi pufoase si moi fara drojdie
Gogosile au fost si sunt preferatele noastre dintotdeauna pentru ca au gustul copilariei. Astazi am pregatit gogosi rapide, spun rapide pentru ca nu le-am preparat cu drojdie, si deci nu a mai fost necesar sa le las la dospit. Sunt usor de preparat intr-un timp foarte scurt, sunt la fel de gustoase, moi si pufoase ca cele cu drojdie. Vi le recomand cu placere! Pofta buna!
Tarta cu mere si topping de ciocolata
Tarata cu mere este un desert delicios din aluat dospit de cozonac imbinat cu mere aromate si gustoase, un desert ce va fi adorat de intreaga familie.
Tarta cu branza dulce si trandafiri din mere
Tarta cu branza dulce si trandafiri din mere este un desert usor de preparat si extrem de gustos. Branza dulce impreuna cu merele, vanilie si coaja de lamaie ofera desertului o aroma si un gust deosebit. Este o reteta usoara si merita incercata.
Eclere cu crema de vanilie si frisca
Eclerul este un desert frantuzesc foarte renumit si indragit, apreciat de toti, datorita texturii moi si delicioase. „Eclair” in limba franceza inseamna fulger, practic denumirea acestui desert a fost data de patiserii care au constatat ca aceasta prajitura se manca dintr-o inghititura, fix ca un fulger.
Roscon de Reyes-cozonac spaniol
Cozonac spaniol decorat cu fructe confiate sau glasate cum ar fi cirese rosii, cirese verzi sau amare, portocale dar si smochine, curmale si migdale, este in forma de inel, se mai numeste si „Inelul Regilor”, pentru ca in interiorul Rascon-ului se ascunde o migdala (ca surpriza), iar cine gaseste migdala este incoronat rege in traditia Spaniei si Mexicului.
Mini cheesecake cu ciocolata si fructe
Mini cheesecake cu ciocolata si fructe