Archives Idei de gatit

Oua jumari indiene

Reteta de jumari indiene este de fapt o omleta aromata si colorata cu un gust usor, delicat si aerat, ce se potriveste perfect cu ceapa rumenita crocant si cu sosul dulce-acrisor chutney de mango rezultand in final o omleta dulce si absolut delicioasa.

Read More

Sandwich cu salata verde

Sandwish-ul din salata verde este mancarea perfecta, cu continut scazut de carbohidrati, keto si sanatos fara paine.
Se realizeaza usor si rapid, este crocant si suculent, perfect pentru micul dejun sau ca gustare dintre mese, in plus il puteti umple dupa bunul plac cu diverse preparate din carne sau branzeturi si topping-uri dupa prefereinte.

Read More

Sharhat din pui pane

Gastronomia libaneza este raspandita in intreaga lume. Liban are o bucatarie care se bucura de mult gust, savoare si arome variate fiind dintre cele mai gustoase bucatarii din zona Mediteranei.
Sharhat de pui este un preparat renumit in bucataria libaneza si este extrem de delicios fiind pregatit din fasii de pui pane care apoi sunt imbaiate intr-un sos cu lamaie, coriandru si menta, sos ce ii da suculeta si aroma pieptului de pui.
Pofta mare!

Read More

Salata cajun de cartofi

Cajunii sunt un grup etnic provenit din vechi colonisti francezi, din statul american Liuisiana. Ardeiul gras verde, telina si ceapa sunt numite “sfanta treime a bucatariei cajun” si constituie baza multor mancaruri. Bucataria Cajun este caracterizata prin simplitate, robustete si preocuparea in acelasi timp pentru savoare si satietate. Salata cajun de cartofi se gateste usor si rapid fiind perfecta ca gustare plina de arome sau ca masa principala de pranz sau cina.

Read More

Oua posate cu guacamole

Ouale sunt minunate pentru ca se gasesc pe mesele noastre de zi cu zi, se prepara rapid, sunt sanatoase si contin proteine de buna calitate si grasimi sanatoase, inclusiv omega 3. Oul reprezinta unul dintre cele mai importante alimente pentru orice tip de bucatarie din lume. Traditional ouale posate sunt cunoscute ca „ochiuri romanesti”, insa termenul de posat este folosit mult mai des in ultima perioada si inseamna gatire in lichid fierbinte.
Guacamole e delicios, nu contine nici urma de colesterol, doar grasimi sanatoase, calciu si fier plus un belșug din vitaminele A, C, D, E, K , B6 și B12 si multe altele. Impreuna cele doua preparate vor da o masa minunata, consistenta si deliciosa.

Read More

Guacamole

Guacamole este un sos mexican ce se prepara din avocado crud si este foarte gustos si sanatos. Numele se traduce prin „sos de avocado” si vine din aztecul ahuacamolli, un termen compus format din cuvintele ahuacatl (avocado) si molli (sos).  In retetele traditionale, guacamole se prepara doar din pulpa de avocado, zdrobita si amestecata cu sare de mare. Guacamole se poate combina cu aproape orice fel de aliment si se consuma la fiecare masa a zilei.

Read More

Salata Niçoise

Salata Niçoise (pronunțat nee-suahz) este o salata care isi are originea in orasul francez Nisa si se prepara in general din legume proaspete, asociate cu peste, oua fierte tari si un dressing delicios. Salata frantuzeasca Niçoise, este super bogata cu ingrediente delicioase, satioasa si hranitoare, servindu-se lejer atat ca pranz consistent cat si ca cina.

Read More