Supa crema de urzici este perfecta atunci cand vine primavara si recomandata pe timpul postului, atat pentru ca este plina de vitamine si gust, cat si pentru numeroasele beneficii aduse organismului nostru. Indiferent prin ce metoda alegeti sa o gatiti, aceasta supa este absolut deliciosa.
Archives Idei de gatit
Sarmalute in foi de varza chinezeasca – pane (prajite in ulei vegetal)
Este prima data cand pregatesc sarmalute pane si va pot spune ca am avut o experienta inedita. Sarmalutele de foi de varza chinezeasca cu carne de pui prajite pane, au iesit aromate, suculente si delicioase, cu o crusta usor crocanta ce au mers de minune alaturi de sosul de usturoi si ketchup. Daca va place mancarea chinezeasca o sa va placa si aceste sarmalute, care se pregatesc extrem de simplu, usor si intr-un timp foarte scurt.
Escalop de porc cu ciuperci, piure de cartofi cu sfecla rosie si salata de castraveti
Escalop de porc cu ciuperci este o mancare cu sos, in care punem snitele din cotlet de porc, un fel de tocanita de porc foarte gustoasa si aromata cu felii fragede de carne mai slaba in grasimi. Aceasta mancare o puteti pregati atunci cand sunteti in pana de idei si vreti sa gatiti ceva usor si rapid dar nu foarte complicat, merge perfect atat la pranz cat si la cina.
Tocanita de ceapa cu aripi de pui
Tocanita de ceapa si carne de pui este o mancare traditional romaneasca avand un gust dulceag si aromat, ea se prepara extrem de usor cu ingrediente pe care le avem deja in camara, se se poate servi atat la pranz cat si la cina.
Ciuperci in sos alb si pulpe aromate cu ierburi aromatice
Iata un meniu cu care puteti incanta pe cei dragi, se realizeaza usor, simplu si foarte rapid, atat pentru mesele principale cat si pentru mese festive. Ciupercile in sos alb pot fi consumate ca atare pentru ca sunt extrem de gustoase si satioasa sau in combinatii cu diferite preparate din carne.
Snitele din piept de pui fara faina si ou
O reteta inedita de snitele, fara faina si ou, usor de preparat, fara miros de prajeala in casa, si fara sa petreci prea mult timp in bucatarie. Aceste snitele sunt perfecte pentru orice masa de pe timpul zilei, le puteti lua chiar si la pachet in sandwich-uri sau sa le taiati fasii si sa le adaugati in salate de cruditati verzi, sunt absolut delicioase.
Prajitura Braduti sau Betivance
Prajitura Bratuti numita popular Betivance deoarece au in compozitie visinata sau lichior si umplutura de fructe care au stat in alcool, este o prajitura extrem de usor de realizat si rapid, ce se pregateste de obicei in preajma Sarbatorilor de iarna, sunt gustoase aromate si nerecomandate celor mici.
Ciorba de legume cu orez – de post
Ciorba de legume cu orez este o reteta extrem de usor de gatit. Un preparat pe care il putem consuma tot timpul anului dar mai cu seama vara cand vrem sa mancam ceva usor si avem multe legume proaspete la dispozitie. Este o ciorba usoara, gustoasa si hranitoare care poate fi servita chiar si pe perioada posturilor lungi de peste an.
Supa crema de morcov cu crutoane – de post
Supa crema de morcov cu crutoane se prepara rapid, simplu, cu ingrediente putine pe care le ai deja in camara si este foarte gustoasa aceasta supa crema de morcovi intens aromata si frumos colorata, merge servita la orice masa pentru intreaga familie.
Cartofi albi prajiti – aromati cu ierburi aromatice
Cartofii prajiti in unt si ulei de masline apoi aromatizati la final cu ierburi aromatice si usturoi sunt exceptional de gustosi, te indragostesti de ei de la prima furculita. Usor de pregatit si rapid sunt senzationali pentru orice masa principala chiar si pentru mesele festive, simpli sau ca garnituri la preparate din carne, nu va veti putea opri din mancat.