O reteta inedita de snitele, fara faina si ou, usor de preparat, fara miros de prajeala in casa, si fara sa petreci prea mult timp in bucatarie. Aceste snitele sunt perfecte pentru orice masa de pe timpul zilei, le puteti lua chiar si la pachet in sandwich-uri sau sa le taiati fasii si sa le adaugati in salate de cruditati verzi, sunt absolut delicioase.
Archives Pranz
Ciorba de legume cu orez – de post
Ciorba de legume cu orez este o reteta extrem de usor de gatit. Un preparat pe care il putem consuma tot timpul anului dar mai cu seama vara cand vrem sa mancam ceva usor si avem multe legume proaspete la dispozitie. Este o ciorba usoara, gustoasa si hranitoare care poate fi servita chiar si pe perioada posturilor lungi de peste an.
Supa crema de morcov cu crutoane – de post
Supa crema de morcov cu crutoane se prepara rapid, simplu, cu ingrediente putine pe care le ai deja in camara si este foarte gustoasa aceasta supa crema de morcovi intens aromata si frumos colorata, merge servita la orice masa pentru intreaga familie.
Cartofi albi prajiti – aromati cu ierburi aromatice
Cartofii prajiti in unt si ulei de masline apoi aromatizati la final cu ierburi aromatice si usturoi sunt exceptional de gustosi, te indragostesti de ei de la prima furculita. Usor de pregatit si rapid sunt senzationali pentru orice masa principala chiar si pentru mesele festive, simpli sau ca garnituri la preparate din carne, nu va veti putea opri din mancat.
Tochitura “Pomana porcului”
Felul de mancare traditional, numit Pomana porcului, este obtinut prin prajirea bucatilor de carne in grasime (bucati de muschi, ficat, slanina, coasta, falca, reprezentand toate partile animalului sacrificat), si se prepara de marea majoritate a romanilor in perioada apropierilor sarbatorilor de iarna.
Pui la rotisor cu garnitura de cartofi copti
Cu totii adoram puii la rotisor, iar cand sunt facuti in propria casa parca sunt si mai gustosi, avantaj ca ii poti condimenta asa cum iti doresti. Puiul la rotisor, cred ca este cea mai usoara reteta, nu e necesar sa ai cunostiinte de gatit, iti trebuie doar puiul si un rotisor la cuptor, in rest bucatarul este cuptorul iar gustul il da puiul.
Supa crema de sfecla rosie cu crutoane si caju – de post
Supa crema de sfecla rosie este o supa crema plina de vitamine, hranitoare si gustoasa, delicioasa si fina. Aceasta supa este in acelasi timp ideala pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni. Se prepara extrem de simplu si usor din doar doua legume si, intr-un timp relativ scurt ai o supa minunata atat pentru organism cat si pentru intreaga familie.
Ciuperci aromate
Reteta de ciuperci aromate, pe cat de simplu si usor de realizat intr-un timp foarte scurt, pe atat de gustoase si delicioase, perfecte pentru mesele principale, simple cu mamaliguta calda, dar si ca garnituri la fripturi sau alte preparate din carne.
Ciocanele de pui prajite in baie de ulei – reteta simpla
Ciocanelele de pui prajite se pregatesc atat de usor si de simplu, in mai putin de o ora ai pe farfurie carne bine rumenita, aromata si gustoasa, pe care o poti servi simpla sau alaturi de salate, garnituri sau diferite sosuri preferate.
Tocanita de ciuperci cu legume – de post
Tocanita de ciuperci cu legume este o mancare perfecta pentru perioadele de post dar nu numai, este gustoasa, hranitoare, satioasa, colorata si usoara pentru stomac, relativ ieftina de realizat si usor de preparat. O puteti servi simpla sau cu diverse garnituri, ori salate, paine proaspata, ardei iuti, etc.