Archives Pranz

Chiftelute marinate cu garnitura de orez

Chftelutele marinate sunt o specialitate romaneasca, un fel de chiftele prajite care se marineaza intr-un sos special de rosii. Ele pot fi mancate cald sau rece. Chiftelutele marinate pentru mine au gustul copilariei. Am incercat multe retete pana sa ajung sa obtin acest gust al sosului marinat combinat cu chiftele, sper sa incercati si voi aceasta reteta si sa fie pe gustul vostru.

Read More

5 Idei de retete din oua fierte ramase de la Paste

Voi ce faceti cu ouale ramase de dupa Paste, Pastele Blajinilor, Inaltarea Domnului? Cum risipa nu ne place deloc, m-am gandit sa va impartasesc cateva solutii pentru a folosi ouale fierte ramase de la aceste sarbatori. O sa va prezint in continuare 5 idei de retete din oua fierte, sper sa va fie de folos. Ouale fierte trebuie mancate in cel mult cinci zile, altfel dauneaza sanatatii!

Read More

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole este minunat de gustoasa si trebuie neaparat incercata in aceasta perioada a anului. Zacusca de fasole este un preparat pe care il puteti consuma oricand, la orice ora și sub nici o formă nu ar trebui sa o excluzi din camara ta, se prepara usor si nu necesita conservanti.

Read More

Ciorba de vacuta

O super ciorba de vacuta, perfecta in orice sezon, legumele le puteti pune dupa preferinte, gusturi si ce gasiti in firigider/congelator sau piata. Din punctul meu de vedere, orice masa sanatoasa de pranz ar trebui sa contina si o supa sau ciorba, fie ea crema sau bors plin de legume cu multe vitamine sau carne cu un aport ridicat de proteina.

Read More

Fusilli cu ton

Pastele sunt alegerea perfecta atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie, dar vrei sa te bucuri de un preparat gustos si sanatos. Daca sunteti in pana de idei si doriti sa pregatiti un preparat usor de gatit si gustos, pastele „Fusilli cu ton” reprezinta o alegere potrivita. Sunt gustoase, satioase si pot fi servite atat la pranz cat si la cina.

Read More