Archives Specialitati

Escalop de porc cu ciuperci, piure de cartofi cu sfecla rosie si salata de castraveti

Escalop de porc cu ciuperci este o mancare cu sos, in care punem snitele din cotlet de porc, un fel de tocanita de porc foarte gustoasa si aromata cu felii fragede de carne mai slaba in grasimi. Aceasta mancare o puteti pregati atunci cand sunteti in pana de idei si vreti sa gatiti ceva usor si rapid dar nu foarte complicat, merge perfect atat la pranz cat si la cina.

Read More

Snitele din piept de pui fara faina si ou

O reteta inedita de snitele, fara faina si ou, usor de preparat, fara miros de prajeala in casa, si fara sa petreci prea mult timp in bucatarie. Aceste snitele sunt perfecte pentru orice masa de pe timpul zilei, le puteti lua chiar si la pachet in sandwich-uri sau sa le taiati fasii si sa le adaugati in salate de cruditati verzi, sunt absolut delicioase.

Read More

Prajitura Braduti sau Betivance

Prajitura Bratuti numita popular Betivance deoarece au in compozitie visinata sau lichior si umplutura de fructe care au stat in alcool, este o prajitura extrem de usor de realizat si rapid, ce se pregateste de obicei in preajma Sarbatorilor de iarna, sunt gustoase aromate si nerecomandate celor mici.

Read More

Ciorba de legume cu orez – de post

Ciorba de legume cu orez este o reteta extrem de usor de gatit. Un preparat pe care il putem consuma tot timpul anului dar mai cu seama vara cand vrem sa mancam ceva usor si avem multe legume proaspete la dispozitie. Este o ciorba usoara, gustoasa si hranitoare care poate fi servita chiar si pe perioada posturilor lungi de peste an.

Read More

Tochitura “Pomana porcului”

Felul de mancare traditional, numit Pomana porcului, este obtinut prin prajirea bucatilor de carne in grasime (bucati de muschi, ficat, slanina, coasta, falca, reprezentand toate partile animalului sacrificat), si se prepara de marea majoritate a romanilor in perioada apropierilor sarbatorilor de iarna.

Read More