Supa de pui cu taitei de casa tricolor este o supa gustoasa datorita multitudinii de legume fierte incet dar si foarte aspectoasa si consistenta datorita taiteilor de casa colorati natural. Gatitul incet da savoare mancarii, pastreaza vitaminele si nutrientii din ingrediente si toate legumele isi vor pastra forma fara sa se distruga pe timpul fierberii, de aceea puteti alege sa le maruntiti dupa bunul plac.
Archives Supe si ciorbe
Supa de dovlecei cu afumatura – ardeleneasca
Supa de dovlecei cu afumatura, o mancare delicioasa pe care o puteti servi mult timp vara cand dovleceii se gasesc usor in gradini si piete proaspeti si buni. Aceasta supa se realizeaza destul de repede si usor, mai ales cand esti in pana de timp si idei, astfel ca, intr-un timp foarte scurt veti incanta intreaga familie cu gustul sublim al acestei supe extrem de aromata si satioasa.
Taitei de casa cu patrunjel verde
Taiteii de casa cu patrunjel verde sunt relativ usor de realizat, ei vor da un gust si aspect deosebit supelor si ciorbelor, un adevarat pastel chiar si pentru papilele gustative, nu se compara deloc cu taiteii din comert.
Zeama (bors) de gaina de tara, cu taitei de casa si zdrente din ou – moldoveneasca
O zeama (un bors) de gaina de tara ne aduce aminte de zilele cand eram copii si bunica ne pregatea o ciorba incredibil de gustoasa. Daca vrei sa mananci o zeama buna si gustoasa, atunci recomand zeama moldoveneasca de gaina facuta cu simt de raspundere din gaina de tara grasa, cu verdeturi si legume proaspete si neaparat cu taitei de casa.
Ciorba de fasole verde, ardeleneasca
Ciorba de fasole verde ( pastai), ardeleneasca cu afumatura este gustoasa, aromata si perfecta pentru sezonul de vara cand toate legumele sunt proaspete. Se prepara usor cu putine ingrediente si este ideala pentru pranz sau cina alaturi de ardei iute verde sau murat.
Ciorba radauteana de pui
Ciorba radauteana de pui este usor de preparat este gustoasa si mult mai usoara decat ciorba de burta. Aceasta ciorba reprezinta o varianta atunci cand te-ai saturat de ciorbele obisnuite, acrite cu bors.
Supa crema de fasole alba
Supa crema de fasole alba se pregateste intr-un timp foarte scurt, deci este ideala atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie si va doriti o supa consistenta, calda, delicioasa. Supa crema de fasole alba are un gust dulce, este bogata in proteine vegetale de calitate si preparata sanatos, fara prajeli, asezonata cu patrunjel verde crud, pentru un plus de vitamina C si crutoane.
Ciorba de spanac cu carne de porc si ou
Ciorba cu spanac cu legume si/sau fara carne merge perfect primavara. Ciorba de spanac acrisoara si foarte simpla, este usoara, gustoasa, plina de legume iar spanacul tanar ii da un plus de prospetime, iar in acest sezon putem spune ca reprezinta o adevarata portie de sanatate alaturi de topping de verdeata: marar, patrunjel,leustean.
Ciorba de perisoare cu orez
Ciorba de perisoare este usor de realizat, gustoasa si satioasa, ea se poate face in orice sezon si poate contine diverse legume si zarzavaturi, in functie de ce aveti la indemana. Nu are o reteta fixa si este preparata in functie de gustul fiecarei gospodine.
Supa picanta de bostan
Bostanul este bogat in betacaroten, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul, are foarte puţine calorii, dar totodata este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutritioniști pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale