AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateIntermediar

Astazi va prezint o reteta usoara de chifle cu marar si seminte din faina integrala. Multi evitam faina integrala, insa este cea mai sanatoasa cu multe valori nutritive si mai ales nu ingrasa.

servire

Randamente8 porții
Timp de pregătire1 oră 15 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total2 ore 30 minute

 400 gr faina integrala
 2 lingurite de sare
 1 lingurita de zahar brun
 2 linguri de ulei de floarea soarelui
 300 ml apa
 4 gr drojdie uscata sau 10 gr proaspata
 30 gr seminte de: susan, miez de floarea soarelui, dovlecel, in
 1 legatura de marar verde

1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim un pic apa ca sa accelaram dospirea.

ingrediente

2

Intr-un bol punem drojdia cu zaharul si 50 ml apa calduta, le amestecam bine apoi le vom lasa la dospit 15 minute, sau pana cand compozitia face bule.

maia

3

Amestecam ingredientele uscate: faina, semintele, sarea, apoi vom adauga o lingurita de ulei si compozitia de drojdie cu zahar si apa, amestecam continuu si adaugam apoi restul de apa. Framantam bine aluatul pana vom obtine o coca neteda.

faina integrala

4

Intr-un vas uns cu ulei punem aluatul, acoperim cu folie alimentara, deasupra invelim cu un prosop si punem vasul la loc cald sa se dospeasca timp de 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.

pregatirea aluatului

5

Intre timp tocam mararul fin.

marar

6

Dupa ce aluatul s-a dospit, il punem pe un blat uns cu putin ulei si il intindem cu mana pana obtinem o forma dreptunghiulara, apoi adaugam mararul.

adaugare marar

7

Aducem marginile de aluat inspre interior astfel incat sa cuprindem mararul si framantambine ca sa se distribuie mararul uniform in tot aluatul.

framantare

8

Il mai lasam 10 minute intr-un bol la cald.

dospire

9

Punem aluatul din nou pe masa de lucru si-l vom imparti in 8 bucati egale.

pregatire chifle

10

Modelam chiflele, le punem in tava tapetata cu hartie de copt, si le mai lasam la dospit in tava cel putin 20 minute. Cand chiflele s-au dospit le ungem cu un amestec de ulei si apa si presaram seminte de susan sau de ovaz dupa preferinte, apoi le dam la copt pe 25 minute la 180 grade C pana se rumenesc usor.

pregatire pt cuptor

11

Se pot servi calde sau reci alaturi de diverse preparate, sunt extrem de aromate, gustoase si satioase.

servire

12

Noi le-am servit alaturi de o ciorbita de fasole cu ciolan.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 400 gr faina integrala
 2 lingurite de sare
 1 lingurita de zahar brun
 2 linguri de ulei de floarea soarelui
 300 ml apa
 4 gr drojdie uscata sau 10 gr proaspata
 30 gr seminte de: susan, miez de floarea soarelui, dovlecel, in
 1 legatura de marar verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim un pic apa ca sa accelaram dospirea.

ingrediente

2

Intr-un bol punem drojdia cu zaharul si 50 ml apa calduta, le amestecam bine apoi le vom lasa la dospit 15 minute, sau pana cand compozitia face bule.

maia

3

Amestecam ingredientele uscate: faina, semintele, sarea, apoi vom adauga o lingurita de ulei si compozitia de drojdie cu zahar si apa, amestecam continuu si adaugam apoi restul de apa. Framantam bine aluatul pana vom obtine o coca neteda.

faina integrala

4

Intr-un vas uns cu ulei punem aluatul, acoperim cu folie alimentara, deasupra invelim cu un prosop si punem vasul la loc cald sa se dospeasca timp de 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.

pregatirea aluatului

5

Intre timp tocam mararul fin.

marar

6

Dupa ce aluatul s-a dospit, il punem pe un blat uns cu putin ulei si il intindem cu mana pana obtinem o forma dreptunghiulara, apoi adaugam mararul.

adaugare marar

7

Aducem marginile de aluat inspre interior astfel incat sa cuprindem mararul si framantambine ca sa se distribuie mararul uniform in tot aluatul.

framantare

8

Il mai lasam 10 minute intr-un bol la cald.

dospire

9

Punem aluatul din nou pe masa de lucru si-l vom imparti in 8 bucati egale.

pregatire chifle

10

Modelam chiflele, le punem in tava tapetata cu hartie de copt, si le mai lasam la dospit in tava cel putin 20 minute. Cand chiflele s-au dospit le ungem cu un amestec de ulei si apa si presaram seminte de susan sau de ovaz dupa preferinte, apoi le dam la copt pe 25 minute la 180 grade C pana se rumenesc usor.

pregatire pt cuptor

11

Se pot servi calde sau reci alaturi de diverse preparate, sunt extrem de aromate, gustoase si satioase.

servire

12

Noi le-am servit alaturi de o ciorbita de fasole cu ciolan.
Pofta buna!

servire

Note

Chifle cu marar si seminte
(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *