Porumbul dulce copt se pregateste rapid si foarte usor, el poate fi mancat simplu cu sare sau poate fi condimentat dupa preferinte si gust. Porumbul dulce copt este mai benefic decat cel fiert deoarece prin fierbere isi pierde din substantele nutritive dar prin coacere le mentine.
Fiert sau copt, porumbul are un gust dulceag si este destul de satios. Contine o multime de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi saponinele, alcaloizii, acizii grasi si alte glucide solubile. Boabele coapte pot fi adaugate la supe, salate, sau folosite ca garnituri la diverse fripturi de carne.
Intr-o tigaie antiaderenta pulverizam putin ulei sau o ungem cu ajutorul unei pensule de cofetarie.
Se incinge tigaia si se adauga porumbul scurs din conserva.
Cand boabele s-au copt potrivit, se ia tigaia de pe foc si se transfera porubul copt intr-un bol.
In cazul stiuletilor folositi o tigaie grill si intorceti-i pe toate partile pana cand boabele sunt coapte, apoi condimentati dupa preferinte cu sare, boia, usturoi pudra, sau ungeti cu unt si branzeturi razuite etc.
Porumbul copt poate fi mancat asa simplu sau poate fi folosit ca garnitura pentru fripturi in special porc si vita.
Eu pregatesc porumb copt cu boabe din cutie mai ales iarna, cand imi e foarte dor de porumbul fiert. Boabele pot fi adaugate si la supe, salate, feluri de mancare de legume sau servite singure cu unt sau ulei de masline, branzeturi si condimente.
Porumbul dulce este o sursa bogata de carbohidrati. Acestia furnizeaza energie pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate de lunga durata. Porumbul previne constipatia si mentine sanatatea tractului digestiv. Porumbul dulce contine, de asemenea, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamina B1 si vitamina B6, seleniu si magneziu.
Asadar nu ezitati sa mancati porumb dulce copt si sa beneficiati de multitudinea de beneficii pe care acesta ni-l ofera prin coacere.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Intr-o tigaie antiaderenta pulverizam putin ulei sau o ungem cu ajutorul unei pensule de cofetarie.
Se incinge tigaia si se adauga porumbul scurs din conserva.
Cand boabele s-au copt potrivit, se ia tigaia de pe foc si se transfera porubul copt intr-un bol.
In cazul stiuletilor folositi o tigaie grill si intorceti-i pe toate partile pana cand boabele sunt coapte, apoi condimentati dupa preferinte cu sare, boia, usturoi pudra, sau ungeti cu unt si branzeturi razuite etc.
Porumbul copt poate fi mancat asa simplu sau poate fi folosit ca garnitura pentru fripturi in special porc si vita.
Eu pregatesc porumb copt cu boabe din cutie mai ales iarna, cand imi e foarte dor de porumbul fiert. Boabele pot fi adaugate si la supe, salate, feluri de mancare de legume sau servite singure cu unt sau ulei de masline, branzeturi si condimente.
Porumbul dulce este o sursa bogata de carbohidrati. Acestia furnizeaza energie pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate de lunga durata. Porumbul previne constipatia si mentine sanatatea tractului digestiv. Porumbul dulce contine, de asemenea, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamina B1 si vitamina B6, seleniu si magneziu.
Asadar nu ezitati sa mancati porumb dulce copt si sa beneficiati de multitudinea de beneficii pe care acesta ni-l ofera prin coacere.
Pofta mare!
Foarte buna reteta, ies delicioasa. Felicitari
Va multumesc frumos!