Rulourile cu ardei gratinati sicilieni sunt un preparat simplu, economic si gustos, perfect ca fel principal vegetarian, ca aperitiv sau garnitura. Rulourile cu ardei in stil sicilian pot fi savurate reci sau calde, se pot prepara si cu 12 ore inainte de ora de a fi aduse la masa, sunt moi, delicioase si cu o umplutura bogata si parfumata.
Reteta este foarte simpla si se face folosind cuptorul, din acest motiv, daca vreti sa pregatiti rulourile cu ardei in mijlocul verii, o puteti face dimineata, cand aerul este inca proaspat si le poti manca reci la pranz sau cina.
Archives Cina
Frigarui de rata cu miere si portocala
O combinatie clasica, rata cu portocale, primeste in aceste frigarui o influenta chinezeasca, servita cu sosul preparat din suc de portocala, miere si sos de soia garnisite cu orez aromat, perfecte pentru o masa de pranz sau cina deosebita in familie.
Pui cu sos de ciuperci
Pieptul fraged de pui, prajit in tigaie, este apoi fiert intr-un sos cremos de smantana cu ciuperci si ceapa verde, pentru a oferi o mancare gustoasa si satioasa, perfecta pentru masa de pranz sau cina.
Supa frantuzeasca de legume
Supa frantuzeasca de legume este usor si rapid de preparat, te hidrateaza din plin, este sanatoasa si nutritiva, gustoasa si frumos colorata fiind ideala atat vara cat si iarna, putandu-se servi ca fel principal la masa de pranz cat si la cina.
Rulouri de ardei kapia copti, umplute cu cascaval – gratinate
Reteta zilei de astazi este una foarte simpla, minimala as spune, dar extrem de delicioasa, usoara si aromata, in care vedeta este ardeiul kapia.
Rulourile de ardei copti, umplute cu cascaval simplu sau afumat si gratinate, sunt un fel principal vegetarian gustos dar si un delicios si original aperitiv de primavara-vara perfect pentru o masa festiva sau in familie.
Dincolo de gustul inconfundabil, care, prin preparare termica la cuptor se accentueaza in mod irezistibil, ardeiul kapia aduce numeroase beneficii organismului: stimuleaza digestia, combate efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum si stresul oxidativ, ajuta in tratarea anemiei, sporeste densitatea osoasa si mentine pielea sanatoasa.
Bors de ciuperci champignon cu afumatura
Ciorba de ciuperci cu afumatura, acrita cu bors si dreasa cu ou si smanatana este o mancare inedita, satioasa si hranitoare ce imbina stilul ardelenesc cu cel bucovinean, unde aroma ciupercilor se combina perfect cu afumatura din kaiser si gustul smantanii dar si cu cel al celorlalte legume, rezultand o ciorba minunata si gustoasa fiind perfecta pentru o masa de pranz sau cina in familie.
Ciocanele de pui prajite cu garnitura de dovlecei prajiti, pastai galbene si cartofi natur
Ciocanelele prajite cu garnitura de cartofi natur, pastai fierte si dovlecei prajiti alaturi de sosul de usturoi, sunt o masa delicioasa de pranz sau cina, hranitoare si satioasa, ce se prepara usor si rapid, fara sa petreci prea mult timp in bucatarie
Ciocanelele prajite in baie de ulei sunt bine facute pana la os, crocante la exterior si suculente la interior, cu un gust si aroma delicioasa. Un avantaj al acestor bucate deliciose este ca se pot servi si reci, alaturi de sosuri sau cu mujdei simplu ori cu adaos de rosie coapta, smantana sau iaurt care ii va innobila gustul. De asemenea, pentru cine nu prefera prajelile sau tin dieta, dovleceii si ciocanelele pot fi pregatite si la cuptor, gustul insa va fi usor diferit.
Supa crema de linte rosie
Supa crema de linte rosie este un fel principal fara carne, deci poate fi consumata si in zilele de post, care insa iti aduce un aport bogat de proteine, magneziu, acid folic, fosfor, fibre, vitamine si minerale. Asadar nu ezitati sa incercati aceasta reteta de supa crema cu linte rosie hranitoare, aromata si consistenta care in plus este si baby-friendly.
Briosa drob de pui
Pentru cine nu prefera drobul de miel, aceste mini drob de pui cu oua de prepelita in forma de briose este una din variantele pe care le-ati putea folosi pentru masa de Paste ca aperitiv.
Mini briosele drob de pui sunt usor de pregatit, se realizeaza din pipote, inimi si ficat de pui, cu verdeata ce le va face foarte aromate si delicioase, fiind si o minunata idee de prezentare a drobului de pui pentru masa pascala.
Supa crema de sparanghel si mazare verde
Supa crema de sparanghel si mazare verde este o supa crema de vara usor de facut, satioasa, perfecta pentru un pranz consistent si special care pune in valoare sparanghelul, un ingredient mai putin obisnuit la noi. Garnitura de slaninunta si crutoane crocante adauga savoare supei, in timp ce smantana proaspata o face catifelata.