Archives Desert

Galuste cu prune – Gomboti

Galustele cu prune sau gomboți cu prune, sunt un desert traditional din Europa Centrala si de Est, preparat din cartofi, faina, oua, pesmet, scortisoara si prune. Galustele cu prune sunt usor de realizat, delicioase si aromate, pufoase si aurii, sunt perfecte atat in perioada de sezon a prunelor dar si in afara sezonului cand se pot inlocui cu magiun sau fructe din compot scurse bine de sirop.

Read More

Compot de cirese – reteta clasica

Compotul de cirese se prepara usor si rapid, este delicios si are un sirop aromat, potrivit de dulce iar fructele frumos colorate si intacte. Indiferent cand a fost preparat, compotul se serveste rece. Iarna este bautura perfecta pentru a ne aminti de dulceata primaverii si a verii, iar vara este alegerea perfecta pentru o hidratare sanatoasa.

Read More

Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam este usor de preparat, se realizeaza intr-un timp scurt, avand aroma, parfum si gust unice, cu numeroase beneficii pentru sanatate, iar gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Florile de salcam contin flavonoide, glucozide, tanin si uleiuri esentiale, substante care au efect benefic asupra organismului. Afectiuni remediate cu salcam: tulburari digestive, insomnie (doua linguri de dulceata din flori de salcam consumate inainte de a merge la culcare cu o ora-doua, asigura un somn linistit), arsuri (efecte de calmare), migrene (florile de salcam reduc excitabilitatea nervoasa, de aceea se recomanda impotriva durerilor puternice de cap). Valoarea energetica scazuta o plasează in categoria alimentelor permise in dietele de orice fel, inclusiv ale persoanelor bolnave de diabet, cu recomandarea medicului curant.

Read More

Flori de salcam in aluat – soricei

Florile de salcam in aluat sunt un desert delicios, se preapra usor si rapid, in special cand salcamii incep sa infloreasca, sunt crocante la exterior si pufoase in interior. Sunt foarte aromate si parfumate de la flori, iar datorita coditei ramase afara cand sunt preparate ele au primit si numele de soricei.

Read More

Briosa pasca fara aluat

Pasca este nelipsita de la masa de Paste si azi o pregatim intr-o varianta prietenoasa, delicioasa si estetica pe care cei mici in special o vor adora.
Briosele pasca fara aluat sunt potrivite si de efect atat pentru masa de Paste cat si in orice zi din an, fiind prea bune sa le servim o data pe an. Briosele Pasca fara sunt usor de facut, iar rezultatul va face senzatie la masa de Paste din acest an fiind perfecte atat calde cat si reci. Cu o textura foarte fina si aerata, cremoasa si savuroasa aceste briose le puteti oferi copilasilor si musafirilor ca alternativa la Pasca traditionala.

Read More

Dulceata din fructe de soc

Fructele de soc sunt considerate unele dintre cele mai puternice detoxifiante cunoscute in fitoterapie. Dulceata din boabe de soc este foarte gustoasa, usor acrisoara si se aseamana cu cea de afine si mure. Dulceata de fructe de soc este un fel de minune a naturii, o dulceata cu proprietati incredibile pentru sanatate, cu gust bun si delicios parfumata. Cand ai chef de ceva dulce, asa din cand in cand, aceasta dulceata ne binedispune si ne aduce o usoara satisfactie. Desi fructele crude au un gust oribil, dulceata este aromata si exotica.

Read More

Inghetata de capsuni de casa – fara aparat de inghetata

Cea mai buna inghetata este cea facuta in casa pentru ca se prepara usor si stim exact ce ingrediente folosim, iar gustul este ca cel al inghetatelor din comert. Inghetata de capsuni este un desert racoritor de vara pe care toata lumea il iubeste iar daca vrei sa pregatesti o inghetata de caspune fina si delicioasa fara ajutorul vreunei masini de inghetata aceasta este o reteta simpla si usor de urmat:

Read More

Dulceata din maci salbatici

Dulceata din flori de maci, naturala, fara conservanti, este usor de preparat, foarte delicioasa, matasoasa si delicata, cu o culoare frumoasa de rosu inchis. O puteti consuma la diverse deserturi, ca aperitive dulci, sau la mic dejun cu biscuiti sau paine prajita cu unt, topping pentru budinci sau biscuiti, prajiturele etc. O dulceata inedita cu care veti incanta atat pe cei dragi ca si pe oricine ati avea ca invitat.

Read More