Cake pops sunt niste bilute delicioase facute din blat de pandispan sau cozonac, sau orice alta prajitura, care se amesteca cu dulceata. Cake pops este un desert delicios foarte usor de facut si la indemana oricui, si au forma unor acadele. Ele sunt de efect si dau veselie si culoare sarbatorilor sau evenimentelor.
Archives Desert
Cozonac cu umplutura de cacao, rahat si stafide
Mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor nu trebuie sa lipseasca din casa ta, Sarbatoare sau nu, cozonacul a fost si este un preparat dulce apreciat de noi toti, cu diverse umpluturi, acesta va fi mereu dorit pe mesele noastre si intotdeauna de nerefuzat.
Cozonac cu branza si stafide
Daca te-ai saturat de reteta clasica de cozonac iti propunem sa incerci varianta cu branza si stafide.
Cozonac cu branza dulce – o alternativa gustoasa si aromata la cozonacul cu nuca si mai ales pentru ca ne place Pasca atat de mult cand vine Pastele.
9 Idei de folosit cozonacul ramas dupa Sarbatori
Cozonacul cel mai iubit desert al nostru e nelipsit de sarbatori. Ce ne facem atunci cand sarbatorile au luat sfarsit si am ramas cu resturi de cozonac pe care nimeni nu le mai doreste sa le manance si nici nu te induri sa le arunci cand stii cat de mult ai muncit sa pregatesti acesti deliciosi cozonaci. Pentru a veni in ajutorul gospodinelor, m-am gandit sa vin cu cateva idei despre cum sa folosim cozonacul ramas dupa aceste sarbatori si care aproape s-a uscat.
Dulceata din flori de soc
Dulceata din flori de soc este o dulceata cu efecte terapeutice care se prepara usor, este extrem de gustoasa, aromata, si cu un parfum ce iti trezeste toate simturile, o dulceata minunata care cred eu nu ar trebui sa lipseasca din nici o camara.
Clatite in doua culori
Dulci sau sarate, in stil frantuzesc sau american, clatitele sunt un preparat simplu si rapid, fiind totodata foarte gustoase. Clatitele preparatul si desertul cel delicios usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, iar daca alegi sa le faci in doua culori acestea vor fi cu un aspect frumos si apetisant, vor avea o nota de originalitate, e ca si cum ai manca doua clatite intr-una singura datorita gustului diferit si poate si umpluturii diferite daca ati ales asta.
Pasteis de Belem
Pasteis de Belem sau Pastel de nata este o mini tarta de origine portugheza si una din cea mai indragita prajitura din intreaga lume. Desi reteta originala nu o cunoaste nimeni, pentru ca e pastrata secret, mini tarata pasteis de belem se aduce mult la gust cu mini tartele din reteta secreta. Ceea ce va prezint acum este una din multele variante de a pregati faimoasa prajitura Pasteis de Nata/ Belem.
Placinte in foite – cu dovleac
Placintele sunt delicioase atat calde, cat si reci si adorate de noi toti. Astazi va prezint o reteta de placinta cu foi romanesti facute in casa care sunt sunt foarte fine si se fac din ingrediente putine.
Desi poate fi mai comod sa cumparam foile de placinta gata facute din comert, va spun ca nu se compara cu foile acestea facute-n casa.
Gogosi cu capsuni
Gogosile cu capsuni sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt, pufoase chiar daca nu se foloseste drojdie, si perfecte pentru acest sezon in care au inceput sa apara capsunile pe piata. In plus, datorita topping-ului de branza si a feliilor de capsuni, aceste gogosi par mai mult prajituri.