Dulceata de afine este o delicatesa cu un gust dulce-acrisor, aromata si cu o culoare intensa de rosu-rubiniu, gustoasa si benefica pentru organism prin continutul marit de vitamine, minerale si antioxidanti, putand fi savurata ca atare sau in combinatie cu clatite, inghetata, papanasi, chessecake, prajituri si gogosi.
Archives Dulceata
Dulceata de smochine
Smochinele au un gust dulce acrișor, contin vitamine precum vitamina A, B, C, dar si fier si magneziu si sunt considerate fructe nutritive cu proprietati multiple pentru organism. Smochinele isi pastreaza calitatile nutritive si dupa ce au fost transformate in dulceata sau gem. Asadar urmariti mai departe reteta de dulceata de smochine, care nu este una foarte complicata.
Dulceata din coaja de pepene verde
Dulceata din coji de pepene verde este o dulceata fina, delicioasa, cu o aroma incredibila, ce aduce la gust cu dulceata de gutui, se realizeaza usor si simplu fiind perfecta chiar si pentru micul dejun.
In coaja de pepene se afla numeroase vitamine si minerale benefice pentru sanatate, cum ar fi: vitamina A, C, E, B6, B12, de asemenea mai contine si fier, calciu, magneziu, licopen si citrulina, etc.
Dulceata din coji de pepene verde nu este doar benefica pentru sanatate, prin gustul ei desavarsit o puteti consuma ca desert rafinat, sau ca decor ori umplutura in prajituri, tarte sau torturi.
Dulceata din pepene galben
Dulceata de pepene galben este delicioasa, fina, aromata si savuroasa fiind perfecta iarna la micul dejun sau ca adaos in prajiturile preferate sau torturi. Pepenele galben, denumit si cantalup, are o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, chiar si dupa conservare, fiind plin de vitamine dintre care proportia cea mai mare o detine vitamina A.
Dulceata de cirese
Dulceata de cirese este rafinata, de o savoare deosebita, cu gust si parfum inconfundabil, fiind dulcele preferat atat de copii cat si de adulti, ideala pentru micul dejun, cu unt, paine prajita, in clatite sau in alte deserturi.
Dulceata din flori de salcam
Dulceata din flori de salcam este usor de preparat, se realizeaza intr-un timp scurt, avand aroma, parfum si gust unice, cu numeroase beneficii pentru sanatate, iar gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Florile de salcam contin flavonoide, glucozide, tanin si uleiuri esentiale, substante care au efect benefic asupra organismului. Afectiuni remediate cu salcam: tulburari digestive, insomnie (doua linguri de dulceata din flori de salcam consumate inainte de a merge la culcare cu o ora-doua, asigura un somn linistit), arsuri (efecte de calmare), migrene (florile de salcam reduc excitabilitatea nervoasa, de aceea se recomanda impotriva durerilor puternice de cap). Valoarea energetica scazuta o plasează in categoria alimentelor permise in dietele de orice fel, inclusiv ale persoanelor bolnave de diabet, cu recomandarea medicului curant.
Dulceata de gutui cubulete
Gutuile sunt delicioase si sanatoase atat in stare cruda cat si in dulceturi, jeluri, marmelade, gemuri etc., ori gatite alaturi de preparate din carne. Gutuile sunt bogate in vitamina C si deci au proprietati antiinflamatoare, dar au si un continut ridicat de potasiu ce ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Dulceata de gutui cubulete de culoare aramie, delicioasa si aromata cu fructe tari confiate va incanta si va da savoare in zilele racorase se iarna, fiind perfecta atat la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte, cu unt sau clatite, ori alaturi de inghetate, branzeturi, salate de fructe etc.
Dulceata din gutui razuite
Dulceata de gutui razuite este un produs traditional de calitate, fara conservanti, preparata din fructe coapte, cu aroma si gust surprinzator de placut, ce te face sa simti ca a venit cu adevarat toamna si sa te trimita instant cu gandul la gustul din copilarie. Dulceata de gutui este un desert ideal, folosita atat simpla, cat si ca ingredient pentru dulciurile preparate, torturi, alaturi de branzeturi, foie gras, unt etc.
Gutuia are proprietati antidepresive. Suferinzilor li se recomanda cate o lingura de dulceata de gutui dupa fiecare masa. De asemenea, in camera in care doarme bolnavul, e bine sa se tina pe masa doua gutui. Fructul, bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu, este foarte apreciat pentru calitatile sale antiinflamatoare, astringente, analgezice, emoliente, digestive, tonice si expectorante. Mai are in compozitie tanin, pectine, precum si vitaminele, A, B, C si PP.
Dulceata de dovlecei
Dovleceii nu sunt buni doar la mancare, ci datorita gustului lor neutru, din ei se pot prepara o dulceata si gem excelente.
Cu un gust exotic aromat de ananas, dulceata de dovlecei te va surprinde intr-un mod placut si te va face sa o adori.
Dulceata de vinete mari
Dulceata de vinete este aromata, delicioasa, fina si delicata, usor de facut cu ingrediente accesibile si nu foarte scumpe. Desi suntem obisnuiti ca vinetele sa le folosim doar la mancare, va spun ca ele sunt perfecte si pentru prepararea retetelor dulci la fel ca rosiile, ardeii si dovleceii. Grecii obisnuiesc sa prepare acest tip de dulceata pe care o servesc la cafea dimineata. Aceasta dulceata de vinete are o aroma rafinata iar pulpa vinetelor ii confera un gust exceptional dulce si exotic, fiind ideala pentru cei care vor sa experimenteze cu arome noi.