Din pandispan sau cozonac puteti realiza cele mai gustoase prajituri trufe facute in casa. Trufele sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt si le puteti consuma ca desert in orice moment al zilei.
Archives Dulciuri
Cozonac cu branza si stafide
Daca te-ai saturat de reteta clasica de cozonac iti propunem sa incerci varianta cu branza si stafide.
Cozonac cu branza dulce – o alternativa gustoasa si aromata la cozonacul cu nuca si mai ales pentru ca ne place Pasca atat de mult cand vine Pastele.
9 Idei de folosit cozonacul ramas dupa Sarbatori
Cozonacul cel mai iubit desert al nostru e nelipsit de sarbatori. Ce ne facem atunci cand sarbatorile au luat sfarsit si am ramas cu resturi de cozonac pe care nimeni nu le mai doreste sa le manance si nici nu te induri sa le arunci cand stii cat de mult ai muncit sa pregatesti acesti deliciosi cozonaci. Pentru a veni in ajutorul gospodinelor, m-am gandit sa vin cu cateva idei despre cum sa folosim cozonacul ramas dupa aceste sarbatori si care aproape s-a uscat.
Clatite in doua culori
Dulci sau sarate, in stil frantuzesc sau american, clatitele sunt un preparat simplu si rapid, fiind totodata foarte gustoase. Clatitele preparatul si desertul cel delicios usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, iar daca alegi sa le faci in doua culori acestea vor fi cu un aspect frumos si apetisant, vor avea o nota de originalitate, e ca si cum ai manca doua clatite intr-una singura datorita gustului diferit si poate si umpluturii diferite daca ati ales asta.
Pasteis de Belem
Pasteis de Belem sau Pastel de nata este o mini tarta de origine portugheza si una din cea mai indragita prajitura din intreaga lume. Desi reteta originala nu o cunoaste nimeni, pentru ca e pastrata secret, mini tarata pasteis de belem se aduce mult la gust cu mini tartele din reteta secreta. Ceea ce va prezint acum este una din multele variante de a pregati faimoasa prajitura Pasteis de Nata/ Belem.
Placinte in foite – cu dovleac
Placintele sunt delicioase atat calde, cat si reci si adorate de noi toti. Astazi va prezint o reteta de placinta cu foi romanesti facute in casa care sunt sunt foarte fine si se fac din ingrediente putine.
Desi poate fi mai comod sa cumparam foile de placinta gata facute din comert, va spun ca nu se compara cu foile acestea facute-n casa.
Gogosi cu capsuni
Gogosile cu capsuni sunt usor de realizat, intr-un timp foarte scurt, pufoase chiar daca nu se foloseste drojdie, si perfecte pentru acest sezon in care au inceput sa apara capsunile pe piata. In plus, datorita topping-ului de branza si a feliilor de capsuni, aceste gogosi par mai mult prajituri.
Branzoaice la tigaie cu branza dulce
Branzoaice la tigaie cu branza dulce, coaja rasa de lamaie si stafide, sunt extrem de gustoase si aromate se realizeaza rapid si usor, se pot servi in orice moment al zilei ca aperitiv sau ca desert dupa masa.
Briose cu afine, fulgi de ciocolata si migdale
O reteta simpla de briose pufoase cu fructe proaspete sau congelate. Aluatul de briose este foarte pufos si fraged, iar datorita fructelor din interior si extrem de suculent, intr-un cuvant delicioase.
Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. merita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.
Pasca fara aluat
De Paste, alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul pascal. Reteta pentru pasca de Paste pe care v-o propun este simpla si delicioasa.