Supa crema de varza rosie
Archives Idei de gatit
Dulceata de gutui cubulete
Gutuile sunt delicioase si sanatoase atat in stare cruda cat si in dulceturi, jeluri, marmelade, gemuri etc., ori gatite alaturi de preparate din carne. Gutuile sunt bogate in vitamina C si deci au proprietati antiinflamatoare, dar au si un continut ridicat de potasiu ce ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Dulceata de gutui cubulete de culoare aramie, delicioasa si aromata cu fructe tari confiate va incanta si va da savoare in zilele racorase se iarna, fiind perfecta atat la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte, cu unt sau clatite, ori alaturi de inghetate, branzeturi, salate de fructe etc.
Dulceata din gutui razuite
Dulceata de gutui razuite este un produs traditional de calitate, fara conservanti, preparata din fructe coapte, cu aroma si gust surprinzator de placut, ce te face sa simti ca a venit cu adevarat toamna si sa te trimita instant cu gandul la gustul din copilarie. Dulceata de gutui este un desert ideal, folosita atat simpla, cat si ca ingredient pentru dulciurile preparate, torturi, alaturi de branzeturi, foie gras, unt etc.
Gutuia are proprietati antidepresive. Suferinzilor li se recomanda cate o lingura de dulceata de gutui dupa fiecare masa. De asemenea, in camera in care doarme bolnavul, e bine sa se tina pe masa doua gutui. Fructul, bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu, este foarte apreciat pentru calitatile sale antiinflamatoare, astringente, analgezice, emoliente, digestive, tonice si expectorante. Mai are in compozitie tanin, pectine, precum si vitaminele, A, B, C si PP.
Dulceata de dovlecei
Dovleceii nu sunt buni doar la mancare, ci datorita gustului lor neutru, din ei se pot prepara o dulceata si gem excelente.
Cu un gust exotic aromat de ananas, dulceata de dovlecei te va surprinde intr-un mod placut si te va face sa o adori.
Dulceata de vinete mari
Dulceata de vinete este aromata, delicioasa, fina si delicata, usor de facut cu ingrediente accesibile si nu foarte scumpe. Desi suntem obisnuiti ca vinetele sa le folosim doar la mancare, va spun ca ele sunt perfecte si pentru prepararea retetelor dulci la fel ca rosiile, ardeii si dovleceii. Grecii obisnuiesc sa prepare acest tip de dulceata pe care o servesc la cafea dimineata. Aceasta dulceata de vinete are o aroma rafinata iar pulpa vinetelor ii confera un gust exceptional dulce si exotic, fiind ideala pentru cei care vor sa experimenteze cu arome noi.
Shaorma de pui facuta in casa, la farfurie si la lipie
Shaorma este un preparat arabesc fiind unul din cele mai populare feluri de mancare si foarte iubita de romani.
Shaorma pregatita in casa poate fi un preparat sanatos si delicios atat pentru ca stim ce ingrediente folosim cat si pentru ca putem alege ce condimente sa folosim la preparare. “Shawrama” este denumirea arabeasca ce inseamna ”intoarce”, facandu-se referire la blocul de carne care se roteste pentru a se gati la gratar.
Shaorma de pui facuta in casa este foarte delicioasa, usor de pregatit, cu carne aromata, frageda si suculenta si gust asemanator cu carnea din shaormerii. Este ideala pentru pranz sau in zilele de weekend alaturi de familie sau prieteni.
Dulceata de ardei iuti
Dulceata de ardei iute este una dintre preferatele iubitorilor de mancare picanta, fiind o reteta exotica ( pentru ca este o reinterpretare a dulcetei, dar fabricata din ardei iuti), savuroasa si afrodisiaca cu un gust perfect echilibrat intre intense arome de iute, dulce si acru. Dulceata de ardei iute este chiar simplu de preparat si pe cat este de simpla, pe atat este de delicata si de gustoasa, fiind ideala pentru fripturi, tocanite si sosuri, dar si pentru alte preparate sau produse in functie de preferinte si gusturi.
Chiftele la lingura din dovlecei, branza si cascaval
Chiftelutele din dovlecei cu branza si cascaval sunt fragede si extraordinar de gustoase, se prepara usor si sunt perfecte in orice sezon pentru ca acum putem gasi dovlecei proaspeti in orice anotimp. Pof fi servite ca fel principal alaturi de salate si garnituri, ori diferite sosuri sau pot fi garnitura pentru diverse preparate din carne, sunt excelente si ca aperitive.
Pepene galben la murat
Cu totii iubim pepenele galben pentru aroma si gustul sau unic. Din pacate, pastrarea sa proaspata pentru o lunga perioada de timp este destul de dificila. Prin urmare, pepenele galben conservat prin murare/ marinare poate fi o solutie de a ne bucura de deliciosul fruct si pe perioadele de iarna. In zona noastra nu se obisnuieste murarea fructelor, in alte parti ale tarii insa, sunt des murate diferite fructe: pepene rosu, mere, pere, prune, struguri etc. si servite apoi alaturi de preparate din carne si peste. Gustul lor dulce-acrisor si aromat se potriveste minunat cu diferite fripturi sau salate ce cer muraturi.
Vă sugerăm să gătiți pepene marinat.
Ceapa mica in sos dulce acrisor – pentru iarna
Ceapa mica in sos dulce acrisor – pentru iarna