Pepenele rosu este un fruct adorat de noi pe timpul verii si il gasim usor prin piete, astfel ca putem sa muram in cantitati mici pentru consum rapid si/sau de pofta datorita gustului unic, uşor dulce, acrisor si acidulat prin murare.
Archives Idei de gatit
Elote – porumb la gratar- in stil mexican (Mexican street corn)
Elote este porumbul gatit la gratar in stil mexican, care imbina suculenta si dulceata porumbului cu aroma usor carbonizata a porumbului pregatit pe gratarul cu jar, impreuna cu un sos cremos de chilli, coriandru verde, suc de lime, apoi pudrat cu branza Cotija (parmezan mexican). Elote are un gust elegant si aromat, astfel ca se poate asocia perfect cu orice bautura, carne la gratar, dar si cu preparate traditionale mexicane: tacos, salsa, burritos sau salate in stil mexican. Daca va place gustul porumbului la gratar si preparatele usor iuti, atunci acest elote vi se potriveste perfect si il puteti pregati atat pentru cina, cat si pentru gustari seara târziu, pentru gratar, petreceri, sau alte preparate delicioase.
Dulceata din fructe de soc
Fructele de soc sunt considerate unele dintre cele mai puternice detoxifiante cunoscute in fitoterapie. Dulceata din boabe de soc este foarte gustoasa, usor acrisoara si se aseamana cu cea de afine si mure. Dulceata de fructe de soc este un fel de minune a naturii, o dulceata cu proprietati incredibile pentru sanatate, cu gust bun si delicios parfumata. Cand ai chef de ceva dulce, asa din cand in cand, aceasta dulceata ne binedispune si ne aduce o usoara satisfactie. Desi fructele crude au un gust oribil, dulceata este aromata si exotica.
Supa crema de telina Apio
Supa crema de telina Apio este gustoasa, extrem de usor de preparat, scazuta in calorii, care te va surprinde in mod placut si iti va oferi o masa de pranz sau o cina lejera, dar aromata si delicioasa.
Ciorba din zeama de varza (olteneasca) pentru detoxifiere (fara fierbere)
Putine persoane stiu ca, atat varza murata, cat si zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite parti ale tarii, sunt adevarate depozite de medicamente naturale care pot preveni si vindeca diferite boli. Continutul bogat de substante nutritive din zeama de varza murata revitalizeaza organismul si-l tonifica. Zeama de varza fie se bea asa simpla, fie o puteti pregati intr-o ciorba simpla si perfecta pt detoxifiere mai ales cand consumul de grasimi sau alcool este marit.
Pilaf ( risotto ) din arpacas si praz cu pipote si inimi la tigaie
Pilaful de arpacas (risotto) acompaniat de praz este o garnitura delicioasa pentru preparatele din carne dar poate fi servit si ca fel principal mai ales in zilele de post. Simplu sau alaturi de preparate din carne, acest pilaf din arpacas este absolut senzational, satios si delicios atat pt mesele de pranz sau cina cat si la mesele festive.
Varza murata rapid
Varza murata rapid – pentru acele momente cand dorim sa gatim sarmalute sau varza calita si nu avem in camara pentru ca: poate nu e timpul ei sau poate pentru ca abia a fost pusa la murat pentru iarna si nu a avut timp sa se murze iar Sarbatorile ne preseaza, dar si pentru acele momente cand verzele murate din comert nu sunt pe gustul nostru, acum am gasit o solutie, extrem de simpla si rapida. Varza murata rapid – indiferent de anotimp se poate realiza prin aceasta reteta inedita si simpla.
Inghetata de capsuni de casa – fara aparat de inghetata
Cea mai buna inghetata este cea facuta in casa pentru ca se prepara usor si stim exact ce ingrediente folosim, iar gustul este ca cel al inghetatelor din comert. Inghetata de capsuni este un desert racoritor de vara pe care toata lumea il iubeste iar daca vrei sa pregatesti o inghetata de caspune fina si delicioasa fara ajutorul vreunei masini de inghetata aceasta este o reteta simpla si usor de urmat:
Scrumbie la gratar
Scrumbia este un peste delicios cu un gust aparte, pe care il gasesti in piete primavara cand urca pe Dunare din Mare pentru a depune icrele. Scrumbia desi este un peste gras este recomandat in curele de slabire deoarece scade colesterolul si curata vasele de sange. Cea mai potrivita reteta pentru scrumbie este pregatirea ei la gratar atat pentru ca e este usor de gatit, cat si pentru ca veti scapa de mirosul puternic pe care il da atunci cand e gatita in bucatarie.
Dulceata din maci salbatici
Dulceata din flori de maci, naturala, fara conservanti, este usor de preparat, foarte delicioasa, matasoasa si delicata, cu o culoare frumoasa de rosu inchis. O puteti consuma la diverse deserturi, ca aperitive dulci, sau la mic dejun cu biscuiti sau paine prajita cu unt, topping pentru budinci sau biscuiti, prajiturele etc. O dulceata inedita cu care veti incanta atat pe cei dragi ca si pe oricine ati avea ca invitat.