Parmigiana inseamna “din Parma”, denumirea derivand din parmiggiana, o reteta siciliana preparata din vinete, sos de rosii si branza mozzarella.
Vinete Parmigiana este o reteta din bucataria traditionala italiana care a devenit extrem de populara in intreaga lume. Desi in ciuda numelui, care inseamna “vinete in stil Parma” acest preparat provine mai de graba din Napoli impreuna cu branza mozzarella care este mai tipic napolitana, totusi numele poate proveni de la utilizarea branzei Parmigiano.
Archives Idei de gatit
Salata rapida de fructe
Salata de fructe este un fel de mancare format din diverse feluri de fructe, servite uneori intr-un lichid, fie sucuri proprii, fie un sirop, frisca sau alcool. Sub diferite forme, salata de fructe poate fi servita ca aperitiv, o salata secundara. Combinate în moduri inedite fructele vor fi mereu solutia ideala pentru a satisface pofta de a manca dulce printr-o gustare sanatoasa si racoritoare.
Frigarui de rata cu miere si portocala
O combinatie clasica, rata cu portocale, primeste in aceste frigarui o influenta chinezeasca, servita cu sosul preparat din suc de portocala, miere si sos de soia garnisite cu orez aromat, perfecte pentru o masa de pranz sau cina deosebita in familie.
Dulceata de smochine
Smochinele au un gust dulce acrișor, contin vitamine precum vitamina A, B, C, dar si fier si magneziu si sunt considerate fructe nutritive cu proprietati multiple pentru organism. Smochinele isi pastreaza calitatile nutritive si dupa ce au fost transformate in dulceata sau gem. Asadar urmariti mai departe reteta de dulceata de smochine, care nu este una foarte complicata.
Pui cu sos de ciuperci
Pieptul fraged de pui, prajit in tigaie, este apoi fiert intr-un sos cremos de smantana cu ciuperci si ceapa verde, pentru a oferi o mancare gustoasa si satioasa, perfecta pentru masa de pranz sau cina.
Cordon bleu din vinete
Cordon bleu din vinete este un preparat delicios cu o crusta crocanta la exterior, moale si aromat la interior care se gateste rapid si usor, pregatit din ingrediente la indemana oricui. Cordon bleu din vinete se consuma atat cald cat si rece, ca aperitiv sau masa principala la pranz sau cina alaturi de o garnitura si o salata dupa preferinte.
Dulceata din coaja de pepene verde
Dulceata din coji de pepene verde este o dulceata fina, delicioasa, cu o aroma incredibila, ce aduce la gust cu dulceata de gutui, se realizeaza usor si simplu fiind perfecta chiar si pentru micul dejun.
In coaja de pepene se afla numeroase vitamine si minerale benefice pentru sanatate, cum ar fi: vitamina A, C, E, B6, B12, de asemenea mai contine si fier, calciu, magneziu, licopen si citrulina, etc.
Dulceata din coji de pepene verde nu este doar benefica pentru sanatate, prin gustul ei desavarsit o puteti consuma ca desert rafinat, sau ca decor ori umplutura in prajituri, tarte sau torturi.
Bomboane cu nuca de cocos si banane
Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt un desert vegan, slab caloric, foarte ingenios, sanatos si plin de vitamine, aromat si delicios, surprinzator de bun si aratos pentru o reteta din doar trei ingrediente.
Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt o gustare excelenta intre mese, pot fi luate la pachet, pot fi puse pe masa in zile de sarbatoare sau la diverse evenimente, intrucat sunt aspectoase si gustoase dar mai ales pentru ca sunt usor de preparat, intr-un timp foarte scurt, din ingrediente simple si nici nu necesita coacere.
Supa frantuzeasca de legume
Supa frantuzeasca de legume este usor si rapid de preparat, te hidrateaza din plin, este sanatoasa si nutritiva, gustoasa si frumos colorata fiind ideala atat vara cat si iarna, putandu-se servi ca fel principal la masa de pranz cat si la cina.
Rulouri de ardei kapia copti, umplute cu cascaval – gratinate
Reteta zilei de astazi este una foarte simpla, minimala as spune, dar extrem de delicioasa, usoara si aromata, in care vedeta este ardeiul kapia.
Rulourile de ardei copti, umplute cu cascaval simplu sau afumat si gratinate, sunt un fel principal vegetarian gustos dar si un delicios si original aperitiv de primavara-vara perfect pentru o masa festiva sau in familie.
Dincolo de gustul inconfundabil, care, prin preparare termica la cuptor se accentueaza in mod irezistibil, ardeiul kapia aduce numeroase beneficii organismului: stimuleaza digestia, combate efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum si stresul oxidativ, ajuta in tratarea anemiei, sporeste densitatea osoasa si mentine pielea sanatoasa.