Archives Pranz

Bruschette cu Pesto de rucola

Pesto de rucola un deliciu perfect pentru cand doresti un aperitiv sanatos si aromat. Se prepara rapid, usor si se consuma cu legumele preferate, pe bruschette (paine prajita) crostinii, crakersi, de asemenea, puteti adauga suplimentar bucatele de bacon prajite crocant si parmezan sau mozzarella, nuci ori alune, este absolut minunat si perfect la orice masa in familie ori festiva.

Read More

Zacusca de vinete – reteta rapida

Zacusca de vinete este cea mai delicioasa tocanita de legume coapte, perfecta si potrivita in orice sezon, atat ca aperitiv cat si ca mancare principala pentru pranz sau cina. Ce faci insa cand ti se termina proviziile de zacusca din camara, sau ce faci cand ai pofta de zacusca dar nu ai posibilitatea sa coci legumele la gratar si nici sa faci fum in bucatarie daca le coci pe aragaz? Solutia este sa apelam la proviziile din congelator sau in caz de nu le avem, sa ne aprovizionam de la un supermarket, apoi in 30 de minute putem avea o zacusca delicioasa si perfecta, la fel ca cea facuta de mama sau bunica.

Read More

Pesto de Rucola

Rucola este o planta comestibila folosita cu precadere in bucataria italiana si preluata in bucatariile din intreaga lume. Sosul pesto ( mai gros sau mai subtire, dupa preferinte ) se obtine prin mixarea fina a frunzelor proaspete de rucola. Pesto de rucola este putin amarui, aromat si cu un gust puternic, fiind plin de vitamine si minerale.

Read More

Scrumbie la gratar

Scrumbia este un peste delicios cu un gust aparte, pe care il gasesti in piete primavara cand urca pe Dunare din Mare pentru a depune icrele. Scrumbia desi este un peste gras este recomandat in curele de slabire deoarece scade colesterolul si curata vasele de sange. Cea mai potrivita reteta pentru scrumbie este pregatirea ei la gratar atat pentru ca e este usor de gatit, cat si pentru ca veti scapa de mirosul puternic pe care il da atunci cand e gatita in bucatarie.

Read More

Musaca ratatouille cu carne amestec – porc si vita

Musacaua ratatouille este o reteta inedita ce combina binecunoscuta musaca balcanica si ghiveciul frantuzesc din legume colorate taiate rondele in special vanata, dovlecei, rosii si ardei colorati, si aranjate in forma de evantai.
Musacaua ratatouille se prepara usor, arata bine, este gustoasa si aromata, perfecta pentru mesele principale ale zilei dar si la mese festive atunci cand aveti invitati.

Read More

Spaghete cu usturoi si ulei de masline

Spaghetele cu usturoi si ulei de masline (pasta aglio e olio) este un fel de mancare tipic al bucatariei italiene (Napoli).
Rețeta de spaghete cu usturoi si ulei de masline  este o mancare de paste simpla, sanatoasa si absolut delicioasa, perfecta pentru iubitorii de paste si usturoi dar si pentru cei care nu au timp prea mult pentru a gati si vor o masa calda rapida si gustoasa.

Read More

Sushi cu foaie nori din bacon

Sushi este o mancare specifica bucatariei japoneze in care principalul ingredient este orezul. Baconul la sushi nu este unul din ingredientele obisnuite, insa eu l-am incercat si a iesit un preparat exceptional de bun. Sushi nu trebuie sa contina neaparat peste crud, putem combina diverse legume, diverse foi nori din legume, diverse tipuri de carne chiar si sosuri pentru ca in final sa obtinem un preparat inedit, gustos si apetisant. Aceste mini rulouri sushi cu bacon vor avea succes atat la mesele principale cat si la petreceri atunci cand le veti folosi ca aperitive pentru ca pe langa gustul minunat sunt sanatoase si aspectoase.

Read More