Archives Specialitati

Pesto de Rucola

Rucola este o planta comestibila folosita cu precadere in bucataria italiana si preluata in bucatariile din intreaga lume. Sosul pesto ( mai gros sau mai subtire, dupa preferinte ) se obtine prin mixarea fina a frunzelor proaspete de rucola. Pesto de rucola este putin amarui, aromat si cu un gust puternic, fiind plin de vitamine si minerale.

Read More

Elote – porumb la gratar- in stil mexican (Mexican street corn)

Elote este porumbul gatit la gratar in stil mexican, care imbina suculenta si dulceata porumbului cu aroma usor carbonizata a porumbului pregatit pe gratarul cu jar, impreuna cu un sos cremos de chilli, coriandru verde, suc de lime, apoi pudrat cu branza Cotija (parmezan mexican). Elote are un gust elegant si aromat, astfel ca se poate asocia perfect cu orice bautura, carne la gratar, dar si cu preparate traditionale mexicane: tacos, salsa, burritos sau salate in stil mexican. Daca va place gustul porumbului la gratar si preparatele usor iuti, atunci acest elote vi se potriveste perfect si il puteti pregati atat pentru cina, cat si pentru gustari seara târziu, pentru gratar, petreceri, sau alte preparate delicioase.

Read More

Dulceata din fructe de soc

Fructele de soc sunt considerate unele dintre cele mai puternice detoxifiante cunoscute in fitoterapie. Dulceata din boabe de soc este foarte gustoasa, usor acrisoara si se aseamana cu cea de afine si mure. Dulceata de fructe de soc este un fel de minune a naturii, o dulceata cu proprietati incredibile pentru sanatate, cu gust bun si delicios parfumata. Cand ai chef de ceva dulce, asa din cand in cand, aceasta dulceata ne binedispune si ne aduce o usoara satisfactie. Desi fructele crude au un gust oribil, dulceata este aromata si exotica.

Read More

Inghetata de capsuni de casa – fara aparat de inghetata

Cea mai buna inghetata este cea facuta in casa pentru ca se prepara usor si stim exact ce ingrediente folosim, iar gustul este ca cel al inghetatelor din comert. Inghetata de capsuni este un desert racoritor de vara pe care toata lumea il iubeste iar daca vrei sa pregatesti o inghetata de caspune fina si delicioasa fara ajutorul vreunei masini de inghetata aceasta este o reteta simpla si usor de urmat:

Read More

Dulceata din maci salbatici

Dulceata din flori de maci, naturala, fara conservanti, este usor de preparat, foarte delicioasa, matasoasa si delicata, cu o culoare frumoasa de rosu inchis. O puteti consuma la diverse deserturi, ca aperitive dulci, sau la mic dejun cu biscuiti sau paine prajita cu unt, topping pentru budinci sau biscuiti, prajiturele etc. O dulceata inedita cu care veti incanta atat pe cei dragi ca si pe oricine ati avea ca invitat.

Read More

Musaca ratatouille cu carne amestec – porc si vita

Musacaua ratatouille este o reteta inedita ce combina binecunoscuta musaca balcanica si ghiveciul frantuzesc din legume colorate taiate rondele in special vanata, dovlecei, rosii si ardei colorati, si aranjate in forma de evantai.
Musacaua ratatouille se prepara usor, arata bine, este gustoasa si aromata, perfecta pentru mesele principale ale zilei dar si la mese festive atunci cand aveti invitati.

Read More

Spaghete cu usturoi si ulei de masline

Spaghetele cu usturoi si ulei de masline (pasta aglio e olio) este un fel de mancare tipic al bucatariei italiene (Napoli).
Rețeta de spaghete cu usturoi si ulei de masline  este o mancare de paste simpla, sanatoasa si absolut delicioasa, perfecta pentru iubitorii de paste si usturoi dar si pentru cei care nu au timp prea mult pentru a gati si vor o masa calda rapida si gustoasa.

Read More