Suntem obisnuiti cu reteta cand, de exemplu, pieptul de pui se trece prin faina, ou si pesmet sau fulgi de porumb atunci cand il dam la cuptor. Dar exista si alta metoda. Astazi, va povestesc cum sa marinati carnea astfel incat rezultatul sa fie unul wow, fara a folosi faina, ou, pesmet, fulgi de porumb sau fulgi de cartofi.
Archives Specialitati
Briose omleta
Daca va plac ouale, Briosele omleta sunt o ideie minunata pentru un mic dejun aratos si cu un gust diversificat, pot fi gatite din timp si refrigerate pentru momentul in care aveti nevoie de ele pentru a le manca.
Pizza briosa cu trio topping
Briosele pizza sunt foarte bune ca aperitive, ca gustari pentru o weekend-uri de dupa-amiaza, dimeneti sau intre mese cand ti-e pofta de ceva bun. Se prepara foarte rapid, sunt gustoase, usor de tinut in mana, nu ai nevoie de furculita sau cutit si sunt la indemana oricui.
De asemenea, merg de minune la picnicuri sau petreceri ca aperitive, dar si ca gustarica sau chiar la micul dejun, ori la pachet mai ales daca aveti de stat mult in trafic.
Mamaliga quattro formaggi – rustica
Mamaliga quattro formaggi se prepara destul de usor, este extrem de gustoasa, satioasa si aromata, putand fi servita ca fel principal atat la pranz cat si la cina. Dupa ce mancati aceasta mamaliga nu mai aveti nevoie sa serviti si alt fel de mancare. Se serveste in general fierbinte, insa este destul de gustoasa si rece, iar daca alegeti sa o incalziti pe grill veti obtine o mamaliga coapta ca pe vremea copilariei, dar cu gust si de branza.
Noodles (taitei) cu oua prajite
Noodles cu oua prajite, reteta thailandeza, este o mancare de paste absolut delicioasa, se prepara usor, intr-un timp foarte scurt si se poate servi atat la pranz cat si la cina. Va veti indragosti de gustul acestor paste cu gust exotic si minunat.
Ciorba de fasole verde, ardeleneasca
Ciorba de fasole verde ( pastai), ardeleneasca cu afumatura este gustoasa, aromata si perfecta pentru sezonul de vara cand toate legumele sunt proaspete. Se prepara usor cu putine ingrediente si este ideala pentru pranz sau cina alaturi de ardei iute verde sau murat.
Rulada din piept de pui invelit in bacon la cuptor
Rulada din piept de pui invelit in bacon, este un preparat usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, numai bun de savurat la pranz sau la cina sau chiar la o masa festiva. Aceasta rulada delicioasa se poate servi si ca aperitiv alaturi de o garnituri din legume si salate din cruditati.
Pasca din aluat de cozonac
Pasca cu aluat de cozonac este traditional desertul nelipsit de pe masa de Paste. Din economie de timp, majoritatea gospodinelor prefera sa o cumpere de-a gata, ins cu siguranta nu se compara pasca pregatita in casa si mai ales mirosul care se simte in timpul coacerii acestui preparat minunat, simti prin miros ca vin sarbatorile.
Drob de pui mozaic
Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Se poate pregati pe toata perioada anului nu doar de sarbatori, fiind un aperitiv extrem de gustos si excelent atunci cand aveti invitati si vreti sa pregatiti un preparat deosebit. Acest drob mozaic din carne de pui se prepara usor, este delicios si tare aspectos mai ales ca are din belsug si multe verdeturi, este o bunatate.
Budinca din cozonac
Daca ati gatit cozonaci si nu s-au mancat toti, va propun sa nu ii aruncati, din ei puteti prepara o budinca minunata. Este usor de preparat intr-un timp foarte scurt, si va veti bucura de o prajitura delicioasa pe care o veti adora deoarece are gust de Pasca.